Moeder & Kind Opvoeding Spelen

Webshop Wednesday: Dolls Villa

22 juli 2015
Poppenvilla Villa Vondel Amsterdam-Webshop Wednesday-GoodGirlsCompany

In de rubriek Webshop Wednesday geef ik je een kijkje achter de schermen van een webshop. Deze week is het de beurt aan Liliane Limpens van Dolls Villa. Ze maakt prachtige poppenhuizen. Zonder plastic maar van het mooie natuurproduct hout. Liliane Limpens: “Mijn beweegreden om de poppenvilla te ontwerpen is om aan kinderen en aan hun kinderen een eigen droomvilla te geven, een veilige haven. In een topkwaliteit. Niet voor piepkleine popjes, maar voor hun handzame lievelingspoppen. Een domein waar uitsluitend zij de waarden en normen, omgangsvormen, perspectieven en vrijheden bepalen en kunnen beïnvloeden. De villa trekt de aandacht van kinderen naar hun eigen leven.”

Ben je verder benieuwd wat er achter de poppenhuizen van Dolls Villa zit? Je leest het vandaag op mijn blog.

Webshop Wednesday-Liliane Poppenvilla-GoodGirlsCompany

Toen mijn dochters er de leeftijd voor hadden, kregen ze van mij een houten poppenhuis. In een wereld waar het meeste meisjesspeelgoed roze is en uit plastic bestaat, was dit een bewuste keuze. Ik houd van natuurlijke materialen. Bovendien was ik van mening dat ze een houten poppenhuis hun fantasie meer prikkelde. Zo nu en dan spelen ze er nog mee. Hele verhalen houden mijn meisjes met poppen. En ik kan niet wachten totdat Miss C. oud genoeg is om haar verhalen te maken. Poppenhuizen hebben iets therapeutisch. Die visie zie je ook bij de huizen van Liliane.

Liliane Poppenvilla-Webshop Wednesday-GoodGirlsCompany

“Als 6-jarige kon ik uitsluitend via de speltaal volwassenen bereiken. Het samenspel met de poppen stimuleerde het contact met vriendinnetjes. Deze ervaringen wil ik graag doorgeven aan de kinderen van nu. Zozeer zelfs dat ik in 1999 besloot een eigen bedrijf te starten, uitsluitend met de LILIANE poppenvilla, het eerste duurzame en exclusieve woonhuis voor poppen met een lengte van 30 centimeter.”

De Dolls villa is een duurzame woning op wielen voor poppen van 30 centimeter, op kindhoogte. Met een design interieur, een autohellingbaan en  opbergladen. De Nederlandse poppenvilla is uniek in de wereld. Hij is gebouwd voor de poppen die kinderen thuis , in overvloed.  Hebben. Zo is hij geschikt voor Barbie’s en andere traditionele speelpoppen. Daarmee hebben ze een hartverbinding. Hun bijbehorende auto’s, paarden en fietsen hebben toegang tot de villa door de hellingbaan.

Webshop wedsnesday-Dolls Villa-Liliane Limpens-GoodGirlsCompany

Liliane Limpens

Liliane Limpens: “Spelen met de poppenvilla is spelen met hout. Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen het natuurprodukt hout voelen, hout ruiken, hout zien. Hout is zo’n wezenlijk en prachtig produkt. Bij kinderen kan zo een band ontstaan met de opbrengsten van de aarde. Het levert een bijdrage aan een zeker duurzaamheidsbesef op jonge leeftijd. In het poppenspel kon ik destijds wegdromen over een bloeileven in de toekomst, het hielp me een beetje om te ontsnappen aan de gezins- en schoolbeklemming. In Scott Tracy van de Thunderbirds zag ik als klein meisje de blauwdruk van de man met wie ik later zou willen leven en werken. Integer, empathisch, een trefzekere communicatie, stressbestendig en gericht op het efficiënt redden van mensenlevens op heel geavanceerde en unieke wijze.”

Doordat het poppenhuis gemaakt is van blanke lak, past hij in elke (woon)ruimte. De afwezigheid van kleur heeft als voordeel dat het ook rustig oogt voor kinderen. Hoe vaak lijkt een speelgoedkist wel niet een ontplofte kleurenbom? Het poppenhuis heeft een neutrale kleur maar door de poppen en hun accessoires is e voldoende kleur aanwezig.

“Eigenlijk is het zo dat ik met de poppenvilla een gewenst beeld creëer: kinderen hebben recht op exact hetzelfde als hun ouders… of misschien zelfs wel een beetje meer… ‘Papa en mama een granieten aanrechtblad, roestvrijstalen kranen, dubbele wastafels, een design bed… dan voor de kinderen en hun poppen eveneens!’. Het begin ligt bij de start. Bij de kinderen van de kinderen.”

  • Reply
    Romy
    25 juli 2015 at 14:28

    Geweldige poppenhuizen! Hier word ik heel hebberig van. Nog even wachten totdat dochter de goede leeftijd bereikt! (en of ze een poppenmeisje is)

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!