Fun Interieur Lifestyle

Webshop Wednesday: Chuck Family

30 maart 2016
Num Num Chuck Family-leuke spaarpotten voor kinderen-GoodGirlsCompany

Meer sparen stond ook op mijn lijstje met goede voornemens. Zelf leg ik elke maand een klein bedragje apart voor noodgevallen. Maar ook samen met de kinderen spaar ik. Voor leuke uitjes in de vakantie, ijsjes of eigenlijk elke leuke activiteit die we samen willen doen.Hoewel ik daar eigenlijk niet voor hoef te sparen, vind ik het wel belangrijk dat ze leren om geld op zij te leggen. Een serieus klusje die gelukkig iets minder serieus is dankzij Numnum. Onze nieuwste spaarpot van Chuck Family. De gekke figuurtjes toveren een glimlach op je gezicht en zijn heel aansprekend voor jonge kinderen.

Chuck Family-sparen met kleine kinderen-tips om te sparen-GoodGirlsCompany-Numnum

Natuurlijk bestaat de Chuck Family niet alleen uit Nunnum. Hij heeft maar liefst nog negen andere familieleden! Elk met een ander uiterlijk en persoonlijkheid. In totaal zijn ze met zijn tienen. Een leuk hecht clubje en van je familie moet je het maar hebben. Zo is Wingo een beetje ondeugend maar ook energiek. Het type dat aan 1001 projectjes begint maar nooit wat afmaakt.Sweets is, zoals de naam al doet vermoeden, de liefste van het stel. Eentje met een hart van goud die de andere chucks helpt hun ruzies bij te leggen.

Chuck Family-spaarpot voor kleine kinderen-tips om te sparen-GoodGirlsCompany-Numnum

Wim de Prez-Chuck Family-GoodGirlsCompany-sparen-tips om te sparen

Wim de Prez

Chuck Family is ontsproten uit het brein van Wim de Prez. Een Belgische kunstenaar die van bonte kleuren maar ook van humor houdt. Speelsheid en imperfectie.Dit zie je ook terug in de vrolijke spaarpotten die vaak karaktertrekken hebben die haaks staan op elkaar. Neem bijvoorbeeld onze Numnum. Deze is een warhoofd maar ook een perfectionist. Een lastige combinatie.

Chuck Family-sparen met kleine kinderen-tips om te sparen-GoodGirlsCompany

Chuck Family

De verschillende wezentjes zijn niet gemaakt volgens een bepaald schoonheidsideaal. Ze hebben allemaal wel wat menselijks, maar op zo’n wijze dat het je niet irriteert maar je erom moet lachen. Dat is juist ook wat de spaarpotten interessant maakt. De felle kleuren en grappige vormgeving maken het een grappig maar ook opvallend beeldje in het interieur. Ons kleine monstertje Miss B heeft Num num dan ook geadopteerd. Hij reist ons hele huis af. De ene keer kijkt hij door het raam naar buiten de tuin in. De volgende keer kom ik hem naast haar teddy bear tegen. Net alsof ze een theepartijtje hebben gehouden.

Miss B-GoodGirlsCompany-spaarpot-Chuck Family

Tips om geld te (be) sparen

Voor de grote uitgaven sparen we natuurlijk maandelijks zelf een bedrag. Maar om mijn kinderen wijzer met geldzaken te maken, spaar ik ook kleine bedragjes op voor leuke dingen. Samen sparen vergroot hun creativiteit. Het laat ze bezinnen op wat we echt nodig hebben en wat niet. Daarnaast zijn ze ook super gemotiveerd als ze zien dat (be) sparen geldt op levert. Al is het maar een klein bedragje zoals een ijsje. We hebben het wel zelf gedaan!

Daarom deel ik 5 tips om geld te (be) sparen

 1. Stel (haalbare) doelen. Wij hebben kleine haalbare doelen zoals een extra ijsje wanneer het warm is. Maar ook knutselspulletjes zoals glitterstickers kun je er nooit genoeg van hebben. Met de omloopsnelheid van mijn meiden hebben we hier regelmatig nieuwe van nodig.
 2. Zorg dat het geldt zichtbaar is. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet voor inbrekers maar voor je huishouden. Het kan heel motiverend werken als je kinderen zien hoeveel geld er al in een spaarpot zit. Dit kan je ook doen door het bijvoorbeeld op te schrijven en iedere keer dat je er iets aan toevoegt je kinderen uit te laten rekenen hoeveel geld jullie al hebben gespaard.
 3. Verkoop gebruikte spullen of spullen die je toch niet meer gebruikt. Of het nu om boeken, kleding of speelgoed gaat. Er is waarschijnlijk altijd wel iemand die je er voor ene klein bedrag blij mee kan maken. Alle beetjes helpen.
 4. Spaar het verschil. Soms willen mijn kinderen een A-merk hebben van iets. Maar door het B-merk te kopen besparen we geld dat meteen in ons spaarpotje gaat. Het laat ze nadenken over de vraag of ze écht het topmerk nodig hebben.
 5. Verkeersboetes zijn zo zinloos. Het geld verdwijnt dan in zak van een ander terwijl we daar zoveel leuke dingen mee kunnen doen. Ik heb dan ook de regal dat wanneer ik een boete heb, hetzelfde bedrag ook in ons spaarpotje voor leuke dingen gaat. Dubbelop zeg maar. Alleen rijd ik tot nu toe al 3 jaar boete-vrij…wat nog niet is, kan nog komen ;-).

Spaar jij ook ergens voor? En wat zijn jouw (be)spaartips?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Marjolein
  31 maart 2016 at 21:12

  Wat leuk, jij hebt ‘m ook! Thanks voor de tips!

  • Reply
   Josan
   31 maart 2016 at 22:03

   Ja, hij is zo grappig. Graag gedaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]