Buiten spelen DIY Seizoenen Zomer

Waterspelletjes; de leukste spelletjes met water om je kind koel te houden

19 juni 2015
Waterspelletjes de leukste spelletjes met water om je kind koel te houden

Het is zomer. Dus daarom maakten we een lijstje met de leukste waterspelletjes voor kinderen. Van spelen met waterballonnen tot andere leuke buitenspelletjes.

Lees ook de leukste watertafels voor kinderen

Heerlijk he die zomerse temperaturen? Als het waar is, kunnen we binnenkort een hittegolf verwachten. Met deze warme temperaturen willen mijn dochters maar al te graag buitenspelen met water. Naast dat het verkoelend is, is het ook ontzettend leuk om spelletjes met water te doen. Voor jong en oud.

De leukste waterspelletjes voor buiten

Met onderstaande leuke buitenactiviteiten hoeft je kind zich de hele zomer niet te vervelen.

Alternatief voor waterballonen

Een waterballonnen gevecht is echt een klassieker onder de waterspelletjes voor kinderen. Maar na afloop ligt de stoep, tuin of andere ondergrond bezaait met kleine kleine stukjes. We weten nu hoe ongezond al dat plastic is voor het milieu. Dus wil je de plasticsoep te verkleinen en ben je opzoek naar een duurzaam alternatief voor waterballonnen? Maak dan deze bovenstaande sponsjes of alternatieve waterballonnen. Je kan ze hergebruiken en ze zijn net zo leuk!

Maak een blob

Het is natuurlijk niet echt een waterspelletje. Maar  wat is er nu leuker dan je eigen water blob te maken? De ideale buiten activiteit voor een warme zomerdag. En natuurlijk ontzettend verkoelend. Vul hem met koud water en loungen maar. Pret gegarandeerd!

waterspelletjes voor kinderen

Als je een mega water blob niet ziet zitten. Of omdat je weet dat je kinderen er binnen de korste keren gaten in prikken, kan je natuurlijk ook altijd mini blobs maken. Zo heeft elk kind haar eigen blob (zie hier voor hoe je het maakt).

Pool Noodle sproeier

Deze Pool noodle sproeier is de bekroning van je eigen huis-tuin en keuken glijbaan. In bovenstaande video zie je hoe je hem maakt.

buitenspelen met kinderen

Waterverven

Waterverven met kleurtjes…leuk in theorie, maar in de praktijk zit het altijd daar waar het niet moet zitten. Vandaar dat we waterverven in ons lijstje opnemen. Maar dan de versie die echt eer doet aan de naam. Geef je kind een kwast. Een glas water en verven maar. Net zoveel plezier maar dan zonder de troep. (zie hier)

waterballon pinata

Waterballon pinata

Ik ben dol op piñata’s. Ik geloof er gewoon heilig in dat het heel goed is voor je om zo nu en dan geblinddoekt met een knuppel tegen een object te rammen. Okay, als omstander moet je wel enigszins gepaste afstand hebben, maar toch…het is hilarisch. Die maaiende armpjes… Combineer dat met een waterballon (desnoods een alternatieve zoals hierboven besproken) en dit waterspelletje voor buiten wordt de hit voor de zomer. (zie hier voor meer informatie)

buitenspelen met water

Waterballon darts

Men neme een houten board vol waterballonnen en wat dartpijltjes. Je moet wel een beetje kunnen mikken. Maar dan is het ook ontzettend leuk om te doen! (hier vind je meer info)

water tikkertje

Water tikkertje

Ons laatste waterspelletje is watertikkertje. De regels zijn als volgt:

  1.  Alle kinderen zitten in een kring.
  2. Een kind staat in het midden en heeft een bekertje gevuld met water
  3. Zij gaat het kringetje af en laat op elk hoofd druppeltjes water vallen.
  4. Totdat ze het bekertje loslaat.
  5. Het kind waarbij dit gebeurt, springt op, rent achter het andere kind aan en probeert deze zo snel mogelijk te tikken.
  6. Als dit lukt voordat het andere kind haar plek in dekring heeft ingenomen, moet het eerste kind weer in het midden staan. Lukt het niet? Dan vult het nieuwe kind het bekertje en herhalen de stappen 1 t/m 6 zich weer. ( voor idee zie hier)

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]