Buiten spelen DIY Seizoenen Zomer

Waterspelletjes; de leukste spelletjes met water om je kind koel te houden

19 juni 2015
Waterspelletjes de leukste spelletjes met water om je kind koel te houden

Het is zomer. Dus daarom maakten we een lijstje met de leukste waterspelletjes voor kinderen. Van spelen met waterballonnen tot andere leuke buitenspelletjes.

Lees ook de leukste watertafels voor kinderen

Heerlijk he die zomerse temperaturen? Als het waar is, kunnen we binnenkort een hittegolf verwachten. Met deze warme temperaturen willen mijn dochters maar al te graag buitenspelen met water. Naast dat het verkoelend is, is het ook ontzettend leuk om spelletjes met water te doen. Voor jong en oud.

De leukste waterspelletjes voor buiten

Met onderstaande leuke buitenactiviteiten hoeft je kind zich de hele zomer niet te vervelen.

Alternatief voor waterballonen

Een waterballonnen gevecht is echt een klassieker onder de waterspelletjes voor kinderen. Maar na afloop ligt de stoep, tuin of andere ondergrond bezaait met kleine kleine stukjes. We weten nu hoe ongezond al dat plastic is voor het milieu. Dus wil je de plasticsoep te verkleinen en ben je opzoek naar een duurzaam alternatief voor waterballonnen? Maak dan deze bovenstaande sponsjes of alternatieve waterballonnen. Je kan ze hergebruiken en ze zijn net zo leuk!

Maak een blob

Het is natuurlijk niet echt een waterspelletje. Maar  wat is er nu leuker dan je eigen water blob te maken? De ideale buiten activiteit voor een warme zomerdag. En natuurlijk ontzettend verkoelend. Vul hem met koud water en loungen maar. Pret gegarandeerd!

waterspelletjes voor kinderen

Als je een mega water blob niet ziet zitten. Of omdat je weet dat je kinderen er binnen de korste keren gaten in prikken, kan je natuurlijk ook altijd mini blobs maken. Zo heeft elk kind haar eigen blob (zie hier voor hoe je het maakt).

Pool Noodle sproeier

Deze Pool noodle sproeier is de bekroning van je eigen huis-tuin en keuken glijbaan. In bovenstaande video zie je hoe je hem maakt.

buitenspelen met kinderen

Waterverven

Waterverven met kleurtjes…leuk in theorie, maar in de praktijk zit het altijd daar waar het niet moet zitten. Vandaar dat we waterverven in ons lijstje opnemen. Maar dan de versie die echt eer doet aan de naam. Geef je kind een kwast. Een glas water en verven maar. Net zoveel plezier maar dan zonder de troep. (zie hier)

waterballon pinata

Waterballon pinata

Ik ben dol op piñata’s. Ik geloof er gewoon heilig in dat het heel goed is voor je om zo nu en dan geblinddoekt met een knuppel tegen een object te rammen. Okay, als omstander moet je wel enigszins gepaste afstand hebben, maar toch…het is hilarisch. Die maaiende armpjes… Combineer dat met een waterballon (desnoods een alternatieve zoals hierboven besproken) en dit waterspelletje voor buiten wordt de hit voor de zomer. (zie hier voor meer informatie)

buitenspelen met water

Waterballon darts

Men neme een houten board vol waterballonnen en wat dartpijltjes. Je moet wel een beetje kunnen mikken. Maar dan is het ook ontzettend leuk om te doen! (hier vind je meer info)

water tikkertje

Water tikkertje

Ons laatste waterspelletje is watertikkertje. De regels zijn als volgt:

 1.  Alle kinderen zitten in een kring.
 2. Een kind staat in het midden en heeft een bekertje gevuld met water
 3. Zij gaat het kringetje af en laat op elk hoofd druppeltjes water vallen.
 4. Totdat ze het bekertje loslaat.
 5. Het kind waarbij dit gebeurt, springt op, rent achter het andere kind aan en probeert deze zo snel mogelijk te tikken.
 6. Als dit lukt voordat het andere kind haar plek in dekring heeft ingenomen, moet het eerste kind weer in het midden staan. Lukt het niet? Dan vult het nieuwe kind het bekertje en herhalen de stappen 1 t/m 6 zich weer. ( voor idee zie hier)

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!