Samen met andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015. We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen et cetera. Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. In het kader van Foodie Friday, maakten we vorige week pizza cupcakes. Deze week heb ik besloten om eindelijk een (gezond) ijsje te maken. Watermeloen ijsjes welteverstaan.
Als het zomer is, gaan er in mijn huishouden heel wat verschillende stukken fruit door heen. Sowieso zijn de kinderen dol op mango’s. Het liefst eten ze die het hele seizoen. Maar watermeloen vinden ze ook erg lekker. Daarom leek het me leuk om voor de Mama Challenge 2015 een watermeloen ijsje te maken.
Inhoud van dit blog
Weetjes over watermeloenen
Meloenen heb je er in verschillende soorten en maten. Zo ken je misschien wel de Cantaloupe meloen, Galia meloen, suikermeloen en netmeloen. Maar wist je dat meloen familie is van de komkommer? En dat het dus eigenlijk geen fruit is, maar een groente?
De meloen heet niet voor niets een watermeloen, want hij bestaat voor 95% uit water. Daarnaast bevat het vruchtvlees veel ijzer, vitamine C en A. Daarnaast bevat het ook vitamine B1 en B6, potassium en magnesium. Net zoals het antioxidant lycopeen. Daarmee is een watermeloen echt een vitaminebommetje maar zonder veel calorieën. Er bestaan ook watermeloenen die geen rood maar geel vruchtvlees hebben. Bovendien zitten de pitten door heel het vruchtvlees verspreid. Dit is anders dan bij andere meloenen. Oh en die pitjes kun je ook gewoon zonder problemen opeten.
Over het algemeen houd ik niet van meloen, maar voor de watermeloen ik een uitzondering. De friszoete smaak is een prima dorstlesser. Bovendien is het rode vruchtvlees een mooie natuurlijke kleurstof voor rode ijsjes.
Benodigdheden voor een watermeloen ijsje
- IJsvormpjes
- Blender
- Mes
Ingrediënten
- Watermeloen
Zo maak je een watermeloen ijsje
- Snijd de watermeloen in stukjes
- Stop de stukjes watermeloen in de blender en pureer ze
- Giet de gepureerde watermeloen in de ijsvormpjes en sluit de deksels
- Plaats de ijsvormpjes voor 3-4 uur in de vriezer
Eet smakelijk!
Variatietips
- Pureer met de watermeloen ook wat muntblaadjes mee
- Voeg een beetje honing toe
Natuurlijk was ik niet de enige die een ijsje maakten. Ook de andere moeders hebben hun lekkerste ijsrecepten gedeeld.
- Cassandra maakte gezonde ijsjes met kokoswater
- Marijke maakte aardbeienijs
- Joyce maakte aardbeien vanilleyoghurt ijsjes
- Thea maakte zelf roomijs in banaan en aardbeiensmaak
- Emy maakte fruitijsjes in verschillende smaken
- Joyce maakte zowel water, fruit en yoghurt ijs
- Monique maakte yoghurt mango en aardbeienijsjes
- Priscilla maakte pindakaas & Soja melkbanaan ijsjes
- Linda maakte fruit ijsjes
3 Comments
Marijke
6 augustus 2015 at 21:46grappig, ik ben ook niet zo dol op meloen, maar watermeloen vind ik wel lekker.
Ik had ze gemengd laatst met aardbeien, was ook lekker fris. Smaakte in die combi een beetje naar komkommer vond mijn dochter. Haha familie van elkaar dus, dat heb ik net van je geleerd ????
Josan
6 augustus 2015 at 22:02Ah fijn dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Mmmm met aardbeien lijkt me lekker. Dan worden ze denk ik iets steviger?
Zullen mijn dochters lekker vinden.
Cassandra
24 juli 2015 at 11:17Oehhhhh dat ziet er lekker uit! Ik heb nog wel een watermeloen liggen! Deze ga ik zeker maken!