Lifestyle

Wat werkt het snel tegen keelpijn?

18 februari 2017
helpt-gemberthee-tegen-keelpijn-themillenialmom

Keelpijn is een van de meest gehoorde klachten in de winter. Natuurlijk kun je medicatie zoals Trachitol en Strepsils gebruiken. Maar er zijn ook veel natuurlijke middelen die snel tegen keelpijn werken.

Zodra het winter wordt, heb ik keelpijn. Ik kan de klok erop gelijk zetten. Aan de ene kant is keelpijn een duidelijk signaal van je lichaam dat je weerstand te wensen overlaat. Zo weet ik dat ik keelpijn krijg als ik te laat naar bed ga. In de winter heb ik echt meer slaap nodig dan in de zomer. Aan de andere kant heb ik ook gewoon pech: in principe had ik als kind mijn keelamandelen moeten verwijderen. Dat is nooit gebeurd. En naarmate je ouder wordt, wordt de ingreep pijnlijker. Of zoals mijn huisarts destijd zei “ De gezondheidswinst weegt niet op tegen hoe pijnlijk het herstel na de ingreep is”. Dat was voldoende reden voor mij om te accepteren dat keelpijn gewoon een vast winterkwaaltje is voor mij. In de loop van de jaren heb ik heel wat natuurlijke middeltjes ontdekt snel helpen tegen keelpijn.

Dit werkt snel tegen keelpijn

Gorgelen met zout watergorgelen-tegen-keelpijn-themillennialmom

Dat je door te gorgelen met zout water snel van je keelpijn af komt, leerde ik als tiener. Ik zat destijds in een gospelkoor. We zongen de hele zomer in verschillende kerken en theaterzalen door heel Europa. Je stem in optimale conditie houden, was dan ook een must. Werd je toch geveld door een zere keel? Dan was gorgelen met zout water de oplossing. Je lost een theelepel zout op in een glas lauwwarm water. Neem een slokje van het mengsel en gorgel daar minimaal een minuut mee. Het zout heeft een ontstekingsremmende werking en lost het slijm op. Pas op dat je dit niet vaker dan 3x per dag doet, want dit droogt de slijmvliezen uit en zorgt voor meer keelirritatie.

Gemberthee met citroen en honing

Wat-is-het-beste-medicijn-tegen-keelpijn-themillenialmom

Gemberthee werkt snel tegen keelpijn. Het heeft een ontstekingsremmende, zuiverende en pijnstillende werking. En door de vitamine C die in citroenen aanwezig is, verhoog je je immuunsysteem. Voeg er een theelepel honing aan toe en je combineert de geweldige eigenschappen van deze drie. Gebruik 1 eetlepel gemalen gember, een halve citroen en een halve eetlepel honing. Voeg het thee aan een glas en giet er heet water op. Geef je net zoals ik de voorkeur aan verse gember? Rasp deze dan en voeg er heet water aan toe. Als je de gember fijn genoeg raspt, kun je deze doorslikken, Maar je kunt het natuurlijk ook een theezeefje gebruiken om het eruit te filteren terwijl je heet water toevoegt.

Salie

Hoe-kom-ik-in-1-dag-van-keelpijn-af-themillenialmom

Door een paar gedroogde blaadjes salie te laten trekken in een glas heet water maak je je eigen saliethee. Het werkt snel tegen keelpijn is al eeuwen bekend dat salie een ontstekingsremmende werking heeft. Kortom: het verlost je snel van je keelpijn

Warme dranken

Hoe-geneest-keelpijn-het-snelst-themillenialmomWarme dranken zoals een kruidenthee of bouillon hebben een verzachtend effect op een pijnlijke keel. Door een lepeltje honing aan je (kruiden)thee toe te voegen, maak je gebruik van de geneeskrachtige werking van honing. Zelf maak ik meestal een warme drank van appelazijn, honing, kurkuma en kaneel. Appelazijn doodt de bacteriën en honing, kurkuma en kaneel werken ontstekingsremmend. Voeg 1 theelepel appelazijn en twee theelepels honing toe aan een glas warm water. Nog een beetje kurkuma en kaneel toevoegen en je bent klaar. Zo kom je snel van je keelpijn af.

Wat werkt er bij jou snel tegen keelpijn?

Ook leuk om te lezen:

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]