Bloggen

Wat voor een moeder ben ik?

4 maart 2017
Wat-voor-een-moeder-ben-ik-GoodGirlsCompany

Van meisje word je dan moeder. Maar wat voor een soort moeder ben je? Kun je daar zelf iets zinnigs over zeggen of is het aan anderen om daar een mening over te hebben. Gastblogger Sylvia breekt haar hoofd over de vraag: Wat voor een moeder ben ik?

De laatste tijd hoor je zoveel benamingen voor moeders. Van loeder tot geitenwollensok. Natuurlijk ga je dan denken, wat voor moeder ben ik?  Lastig. Ik wil dat de kinderen goed eten, maar ben geen maffiamoeder op het gebied van eten.  Ze eten hun groente en fruit, stukje vlees en bijzondere pasta’s waarvan wij de namen aanpassen naar iets wat ze uit kunnen spreken.  Maar ze krijgen ook een pakje Optimel, of een bakje chips.  Ik draag niet, en mijn borstvoeding was bij de 1 na 4 weken op. Bij de ander na 6 weken. Finaal uitgedroogd, dan mag je je geen borstvoedingsmama noemen natuurlijk. Ik ben niet altijd op tijd, loop niet opgetut het schoolplein op. Maar ik draag ook geen joggings met Uggs, wel leggings met Uggs, maar dat mag… toch?

Wat voor een moeder ben ik?

Eens zien. Wat doe ik wel altijd? Wat voor mama ben ik. Nu heb ik natuurlijk een traantje weggepinkt tijdens de bevalling(en) En nog een paar toen dochterlief de peuterspeelzaal binnen liep en enthousiast “ Da-haggg mammie!” riep. Soms kijk ik naar ons zoontje, bedenk dat zijn wipneus perfect is, en spelen mijn traanbuizen op. Als mijn dochter tegen me aan kruipt, en zegt dat ik de allerliefste mama van de hele wereld ben, houd ik het met wat slikken nog net droog.

Let’s face it. De enige constante factor in mijn hele moeder-zijn, zijn mijn tranen. Een paar jaar geleden maakten we voor iedereen sinterklaasgedichten. Toen mijn broertje zijn gedicht voorlas, met daarin een stukje lof over zijn perfecte oomrol was ik blij dat ik de camera voor mijn (betraande) hoofd had. De ene week heb ik über toffe broodtrommels, de andere week zitten er 2 bruine boterhammen met kaas in. Soms draag ik make up, soms Uggs. Af en toe ben ik een super leuke, relaxte moeder, om vervolgens in een soort heksachtige creatie te veranderen omdat de sokken in de verkeerde la liggen. Zeker nu met alle hormonen verval ik nog weleens tot een snotneus en waterige ogen, bij het zien van dochter haar bibberig geschreven eerste woordjes.

Wat ik niet ben

Dus we zijn eruit! Ik ben een heleboel dingen niet: niet perfect, niet altijd geduldig of leuk, gezellig, creatief of relaxt. Maar wat ik altijd wel ben is een emo-doos, zo’n moedertje wat tussen 28 andere moeders als enigste haar tranen staat weg te slikken, omdat ze zo verschrikkelijk trots is op die 2 (en 1 op komst) druktemakers.  Niet dat ik me laat kennen hoor. Ik mompel iets over mijn achterlijke lenzen, snuit mijn neus, trek mijn haar in een knot en werk mijn (denkbeeldige) make up bij.

Ik ben natuurlijk ook een heel stoer koekkie, die weigert poezzie te doen terwijl ze tijger is 😉

En wat voor een soort moeder ben jij?

Liefs Sylvia

Afbeelding moeder via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨SUNDAY VIBES✨ Yep het maakt me niet uit dat mijn haar nog ongekamd is. Ik in mijn pyjama zit en geen make up op heb 💁🏾‍♀️ deze foto moet gewoon gedeeld worden. Lekker knuffelen met baby hoeft namelijk niet perfect te zijn. Wat doen jullie deze zondag?
.
.
.
#mommysboy #mood #momlife #mamablogger #mama #baby #cutebabies #cutebaby #schattig #knuffelen #momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby

  Dit zijn wij!