Lifestyle

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag

7 mei 2015
Wat Mama echt wil hebben op Moederdag als ze zegt dat ze niks wil hebben

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag wanneer ze zegt dat je niks hoeft te kopen. Veel mannen breken er hun hoofd over. Enkele mannen nemen het letterlijk en denken dat de moeder van hun kinderen echt niks wil hebben als ze zegt dat ze niks wil hebben. Clichés over de communicatie van mannen en vrouwen, worden nergens zo duidelijk als in dit zinnetje. Terwijl verschillende mama bloggers Moederdag winacties organiseren of zelfs hele marathons, is het hier op GoodGirlsCompany verdacht stil. Geen dagelijks Moederdag blog. Op mijn Lucardi blogpost en de mogelijkheid om via Helpling een schoon huis te winnen, heb ik er nog niet veel aandacht aan besteed.

Misschien vraag je je af waarom Moederdag op dit mama blog schittert door afwezigheid. Vind ik het dan niet belangrijk? Ben ik tegen Moederdag omdat het tot een commerciële feestdag is verworden? Nee hoor. Al dat soort keuzes moet je voor jezelf bepalen. De reden dat ik er nog geen aandacht aan heb besteed is omdat ik net zoals veel andere vrouwen niks wil hebben voor Moederdag. Althans niks wat je zo direct in een winkel kan halen.

Een dag in het jaar wil ik niet vroeg opstaan. Dan geniet ik ervan dat mijn dochters ‘zachtjes’ door huis sluipen en met elkaar fluisteren. Hoe er altijd eentje van de twee is die net ietsje te hard praat. Net iets te hard in de keuken met  bekers rammelt. En net iets te hard de eetkamerstoel verschuift omdat ze anders niet bij de ontbijtbordjes kan. Deze dag heet Moederdag. Een dag waarop ik er als moeder van geniet om lekker lang in bed te verblijven. Het spelletje meespeel door verrast te kijken wanneer ze vol trots met een zelfgemaakt ontbijtje mijn slaapkamer binnenlopen. Als ik de voorafgaand aan Moederdag een zelfgemaakt cadeautje ontdek, stop ik hem weer netjes terug. Voor mij bestaat Moederdag uit deze kleine geluksmomentjes. Voorafgaand maar ook op de dag zelf. Verder wil ik niks hebben voor Moederdag.

 1. Ik wil niks hebben waardoor ik ’s ochtends toch vroeg moet opstaan. Het assisteren bij mijn Moederdag ontbijtje is een taak voor mijn man.  Aan hem de schone taak om er voor  dat de kinderen de spullen kunnen pakken die ze nodig hebben voor het maken van mijn ontbijt. Dat er geen glazen Sinaasappelsap op de grond belanden en dat de keuken er na gebruik redelijk leefbaar uitziet.
 2. Ik wil niks hebben dat mij belet om mijn Moederdagcadeautjes in ontvangst te nemen. Nee, niet de Moederdagcadeaus die je in de winkel koopt, raken mijn hart. Maar de cadeautjes waar mijn dochters dagen druk mee zijn geweest. Zo goed mogelijk verstopt hebben. Amper voor zich konden houden wat ze gemaakt hebben. En bovendien al heel vaak zich mee versproken hebben.
 3. Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt om lekker lang in bad te zitten. Eventueel vergezeld met een goed boek en kaarsjes. Lekker lang genietend van mijn favoriete badschuim en de weldaad van warm water om mij heen. Zodat ik even niet mijn zwangerschapskilo’s voel maar gewichtloos en uiterst sierlijk mij voortbeweeg. Zoals een zeemeermin in plaats van een mini-walvisje.
 4. Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt een middagslaapje te doen. Als 37 weken zwangere mommy to be mag dat. Ik heb mijn slaap hard nodig. Of mijn man nu met de kinderen gaat Rumikubben, kaarten leggen of gezellig samen een familiefilm gaat kijken maakt mij niet uit zolang ik maar 90 minuten op één oor kan liggen.
 5. Ik wil niks hebben waardoor ik ’s avonds voor het avondeten moet zorgen. Onze taakverdeling is normaliter al zo dat ik in het weekend niet verantwoordelijk ben voor wat er ’s avonds op tafel staat. Daar zorg ik doordeweeks namelijk al 5 dagen voor. Maar op Moederdag zou ik ook nog iets willen eten wat ik lekker vind.
 6. Ik wil niks hebben dat mij er van weerhoudt om ’s avonds quality time voor mijzelf te hebben als de kinderen dan in bed liggen. Dus als ik de hele avond een oude serie wil kijken, moet Studio Sport of Champions League maar wijken. Daar zijn immers nog 51 andere zondagen geschikt voor. Deze avond is voor mij.
 7. Als Moederdag bijna ten einde is, wil ik niks hebben dat mijn nachtrust die nacht verstoord. Maar goed, daar heb ik geen invloed op. Nachtmerries, ik moet plassen en andere nachtelijke onderbrekingen luisteren niet naar mijn Moederdag wishlist. Ach tegen die tijd is Moederdag bijna voorbij. En net zoals bij Cinderella is om 24:00 uur de betovering verbroken en ben ik weer gewoon Josan. Moeder van 2 kinderen die op de dag weer mijn volle aandacht nodig hebben.
 • Reply
  Tamara
  8 mei 2015 at 12:17

  Leuk geschreven! Ik hoop dat je het allemaal krijgt!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 36!My Profile

 • Reply
  Zippora
  8 mei 2015 at 07:19

  Leuk omschreven. Ben zelf nog geen mama maar kan me helemaal vinden in wat je schrijft. Je verdiend het! Lol @ the studio sport part. Er bestaat uitzending gemist!! Heel veel plezier as zondag en geniet van je dag

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!