Opvoeding

Wat je niet moet zeggen tegen een meisjesmama

23 december 2015
Wat je niet moet zeggen tegen een meisjesmama-GoodGirlsCompany-opvoeden

Zodra je zwanger bent, word je geconfronteerd met dé vraag. Ogenschijnlijk ongeïnteresseerd vragen mensen wat je hoopt dat het wordt. Bij de eerste zwangerschap kan je nog naïef zeggen: “Mij, maakt het niet uit. Als het maar gezond is, toch?” Maar die vlieger gaat niet meer op bij de tweede zwangerschap. Dan is het antwoord een stuk simpeler. Heb je een meisje, dan zou je dan best een jongen mogen. En andersom? Dan is een meisje wenselijk. Mocht je na twee zwangerschappen toch nog niet een jongen en meisje hebben, en je raakt de derde keer zwanger dan is het duidelijk wat het moet worden. Het ontbrekende geslacht. KWARTET. ( Drie is natuurlijk trio maar dat klinkt zo dubieus) Want drie maal is scheepsrecht, toch? Toen kreeg ik dus ook de derde keer gewoon wéér een dochter. Wel helemaal gezond. Dat dan weer wel. Maar toch; het verdient geen schoonheidsprijs. Laat het aan omstanders over om je daar op te wijzen. In de afgelopen 6 maanden verzamelde ik een hoop uitspraken van wat je niet moet zeggen tegen een meisjesmama. Lees je even mee?

Wat je niet moet zeggen tegen een meisjesmama-GoodGirlsCompany-mogelijkheid

Had je niet graag gewoon een jongetje gewild?

Had jij niet graag gewoon hetzelfde uiterlijk gewild als Doutzen? We krijgen nou niet eenmaal niet allemaal hetzelfde. Ik kan er prima mee leven dat ik niet op bovenstaand model lijk. Ook zonder haar uiterlijke kenmerken heb ik nog steeds een rijk leven dat het waard is om geleefd te worden. Dat geldt ook voor het moeder zijn van 3 dochters dat voelt niet als straf of handicap hoor. Nu ik 3 dochters heb, geef ik gewoon eerlijk toe dat ik het een heel raar idee zou vinden als ik een zoontje zou hebben.

Nu moet je nog doorgaan voor een jongetje

Pardon? Ik moet helemaal niks. Behalve naar het toilet en zo nu en dan mijn belasting betalen zullen mijn dochters aanvullen. Eigenlijk vind ik deze uitspraak ook heel beledigend. Alsof ik pas voor vol wordt aangezien als ik een zoon zou hebben. Ik weet gelukkig niet wat het is om geen kinderen te kunnen krijgen. Met mijn 3 dochters voel ik mij ontzettend rijk. Als ik drie zoons had gehad, was dat waarschijnlijk ook het geval geweest. Uiteindelijk kijk ik niet naar hoeveel kinderen ik heb van een bepaald geslacht. Als ik kijk zie ik gewoon mijn kind. Hte geslacht doet niet terzake.

Meisjes zijn bazig en kunnen enorm kattenkoppen!

Hoezo bazig? Waarom is ene meisje dat weet wat ze wil en zelfvertrouwen heeft, anderen aanstuurt nu weer bazig? Als jongens oorlogje spelen is er ook altijd eentje ‘de leider. Zo is mijn dochter dat…alleen op haar manier. Dat ze verbaal erg sterk zijn zie ik als een pré.

Dan kunnen de oudere meisjes lekker moederen

Ik heb voldoende teen mom gezien om van mening te zijn dat ik het mijn dochters gun om niet vroegtijdig te hoeven moederen. In principe heb ik de zorg en alles zo geregeld dat mijn oudste dochters gewoon lekker kind kunnen zijn. Ze hebben geen verplichtingen wanneer het op hun jongste zusje aankomt. Pas als ze zelf aangeven, dat ze een keer een flesje willen geven of even met haar kinderwagen willen rond rijden, dan pas maak ik gebruik van dat aanbod. Maar over het algemeen geldt; ik laat ze lekker kind zijn.  

Wat je niet moet zeggen tegen een meisjesmama-GoodGirlsCompany

Dan kun je lekker tutten!

Yep de hele dag door. Alsof meisjes alleen meer geïnteresseerd zijn in tutten. Alsof ik alleen maar de hele dag door tut. Ik moet ook nog andere dingen doen hoor. Mijn dochters vinden mijn make up best interessant. Maar dat vinden ze een gereedschapskist ook. Tijdens de verhuizing heb ik zelf aan hun kamers geklust. Vonden ze allebei super leuk om mee  te helpen meubels in elkaar te zetten.

Dan ben je lekker snel klaar met kleding kopen

Blijkbaar verwacht men dat mijn dochters als een soort Aafkes tiental elkaars kleding afdragen. Niks is minder waar. Wat de een goed zit, past de ander niet en omgekeerd. Op een paar collectors items na draagt Miss C helemaal geen kleding die haar zussen ook hebben gedragen. Allereerst omdat ik het grootste deel allang had weggedaan. Daarnaast omdat in 8 jaar tijd ook babykleding sterk veranderd.

Dan kan je lekker alleen maar roze kleding!

Of niet. Dat is namelijk wat ik bij mijn jongste bewust doe. Na 3 dochters heb ik de verschillende mogelijkheden van de kleur roze namelijk echt wel uitgeprobeerd. Ik weet dat er babyroze, oudroze, zalmroze en knalroze bestaat. Ook dat er lelijk en mooi roze bestaat. Maar het is niet zo dat ik dus compleet los ga met die kleur. Inmiddels vind ik het wel verfrissend om ook de andere kleuren van de regenboog te gebruiken. Gewoon omdat ik een waaghals ben 😉

Oh meisjes zijn gelukkig niet zo druk

Eh, zullen we wedden van wel? Tijdens ze ochtend- en avondspits is het hier ook gewoon een drukke boel. En geef mijn dochters de mogelijkheid om een fittie te beginnen over wie welke prinsessenjurk aan mag. Of wat ze mogen kijken of Netflix. Misschien is  de drukte anders dan bij een jongensmoeder. Maar je hebt rustige kinderen en je hebt drukke kinderen.   

Dit zijn zomaar een aantal opmerkingen die ik in het afgelopen jaar naar mijn hoofd geslingerd kreeg toen men doorhad dat ik écht een meisjesmama ben. Ben jij ook zo’n moeder die ‘alleen maar’ 1 geslacht in huis heeft? Wat vind jij irritant om te horen?

 • Reply
  Tamara
  24 december 2015 at 11:40

  Wat een opmerkingen. En meisjes rustig? Kennen ze Zoë nog niet 😉

 • Reply
  CJ
  24 december 2015 at 10:59

  Ik heb zelf (nog) geen kids, maar ik herken deze reacties wel omdat ik het weleens tegen mensen heb gezegd. Ik denk persoonlijk niet dat het slecht bedoelt is. Het is eerder een stukje onwetendheid. Nu ik dit gelezen heb, zal ik op mijn hoede zijn. #nohardfeelings

 • Reply
  Nienke
  24 december 2015 at 09:00

  Ik ben zelf enigste kind heb nu zelf 2 jongens en ik herken me compleet in je blog. Maar het ergste wat tegen me gezegt is is dat mijn vader nu wel blij zou zijn dat hij nu 2 klein zoons heeft omdat hij graag een jongen in de familie zou willen hebben. Punt 1: was mijn vader super blij toen hij met mij kreeg en had hij totaal geen voorkeur omdat hij geen “voetbal” papa is. Punt 2: heeft mijn vader een goede band met mijn man en ondernemen zij mannen dingen. Plus ik ga ook met men vader naar concerten enz.
  Het ergste is dat mensen oordelen over iemand terwijl ze de persoon niet eens goed kennen.
  Ik heb 2 prachtige jongens maar het hadden ook 2 prachtige meiden mogen zijn.

 • Reply
  Mammie Mammie
  24 december 2015 at 07:49

  Leuk! Ik vond het meest irritante: ach komt wel goed, de derde wordt vast een jongetje. Ehm okee…

 • Reply
  liselotte
  23 december 2015 at 23:33

  Meisjes gelukkig niet zo druk??? Pfff dat klopt niet helemaal hè ???? Ik heb vier meiden en het meest irritant vind ik als mensen vragen of mijn mán niet nog graag een jongetje zou willen, ‘hij is tenslotte Marokkaans’…

 • Reply
  wilmaaablog
  23 december 2015 at 23:09

  Het lijkt me juist heel erg mooi om moeder te zijn van allemaal meisjes! Iets om trots op te zijn en ik vind ze alle drie prachtig!

 • Reply
  Elize
  23 december 2015 at 23:04

  Wow wat een bizarre opmerkingen! Ik zou denk ik al lang blij zijn dat ik kinderen zou hebben als ik ze zou willen. Door dit soort opmerkingen lijkt het bijna alsof die mensen denken dat je kinderen zomaar even in een winkel kunt kopen of zo 😛 Vreemd dat het blijkbaar als zoiets vanzelfsprekends wordt gezien door sommigen. En dan komt er inderdaad ook nog bij dat ieder kind anders is qua persoonlijkheid. Ik wilde bijvoorbeeld nooit roze aan, maar met andere dingen was ik wel weer ’typisch’ een meisje. Tsja, zo gaat dat. Iedereen is gelukkig anders, ongeacht geslacht.

 • Reply
  Judith
  23 december 2015 at 23:04

  Hahaha geweldig, ik hoor nog steeds of ik niet liever een jongen had gewild. Of dat het vast lekker rustig bij mij is met 2 meiden.. Tutten kunnen ze wel behoorlijk, vooral de kleine als ze weer stift heeft gevonden om haar gezicht mee in te kleuren. Vooral blauw en zwart zijn favoriet. Heerlijk dat tutten.

 • Reply
  Hanneke
  23 december 2015 at 23:04

  Wat grappig. Ik heb 2 meiden en altijd twee meiden gewild. Ik wil eigenlijk liever geen jongen, dus mocht ik weer zwanger worden dan weer een meisje graag.

 • Reply
  poweredbyflowers
  23 december 2015 at 22:46

  Ik vind het als nieuwe mama ng steeds vreemd dat mensen een mening hebben over zoiets persoonlijk als je kind. Het doet er niet toe of het een jongen of een meisje. Je kan gerust een drukke dochter hebben en rustige zoon ;-).

 • Reply
  Ministijl
  23 december 2015 at 22:44

  Girlpower ????????
  Wat onbeschoft, jôh. Alsof wij het voor het zeggen hebben? -_-‘

  Ik kreeg tijdens mijn ZS te horen dat ik vast verdrietig ben omdat het een meisje is. Wth? Zij was mijn eerste kind. Mensen praten allemaal….

 • Reply
  Cassandra
  23 december 2015 at 22:29

  Je hebt toch alle soorten al? Wauw, how rude is that?!

  Geweldig stuk! Meisjes rule! En die foto! Zo lief!

 • Reply
  Yvonne
  23 december 2015 at 21:53

  Het meest irritante? Nou dan heb ik er wel een. Ik was 29 en voor de vierde keer in verwachting. Ik had al twee zoontjes en een dochtertje. En toen kwam de opmerking: “Àlweer zwanger? Maar je hebt toch alle soorten al.”

  • Reply
   Josan
   23 december 2015 at 22:05

   Oh, dat is ook zo’n irritante 🙂 Alsof wildvreemden daar iets over moeten zeggen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]