Lifestyle

Wat is suppen? Sup2thepeople met Jobe

10 mei 2017
Sup2thepeople-GoodGirlsCompany-wat-is-suppen

De populariteit van suppen is enorm toegenomen. Afgelopen zaterdag mocht ik kennis maken met deze nieuwe watersport. En ontdekte ik dat de techniek best makkelijk aan te leren is. Binnen een uur tijd voel je je een echte surfer chick. Ook al ben je dan moeder… .

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien word je als moeder om je oren geslagen met artikelen over dat je best zwemkleding mag dragen. Je kinderen zien echt die vetrolletjes niet. Of hoe je het perfecte zomerlichaam krijgt. Allemaal niet aan mij besteed. Ik heb weinig met water maar dat heeft een hele andere reden. Ik vind het meestal koud en als ik de bodem niet kan zien, krijg je mij er niet in. Ik heb levendige fantasieën over vissen die juist express aan mijn tenen gaan sabbelen terwijl er nog genoeg andere strandgangers zijn. Brrrr… Suppen doe je op het water, maar je hoeft er niet de hele tijd in te liggen. Dus je snapt wel; dat is mij op het lijf geschreven.

Suppen-GoodGirlsCompany-wat-is-suppen

Wat is suppen?

Toen ik afgelopen week vertelde dat ik in het weekend ging suppen, kreeg ik daar verschillende reacties op. De meest gehoorde was toch wel “Wat is suppen?”Slechts een enkeling wist wat het inhoudt. Ook ikzelf wist niet meteen wat het was. Ik had het wel eens gezien, maar wist niet dat het ook echt een speciale naam had. Suppen staat voor stand up paddling. Kortom; je staat rechtop een surfboard en beweegt je voort met een peddel. Uiterst relaxed want je bent niet afhankelijk van wind of golven. Bovendien heb je de basis binnen een uur onder de knie. Het draait voornamelijk om je balans vinden. Zweverig? Nee hoor! Maar als je wel zoiets zoekt ik zag zelfs voorbeelden voorbij komen van yoga lessen op een sup board.

Wanneer je een beetje je evenwicht kan houden en door hebt hoe het peddelen in zijn werk gaat. Kan je je met veel meer gemak over het water voortbewegen. Waarbij ik wel moet zeggen dat wind mee makkelijker gaat dan wind tegen.

wat-is-suppen-GoodGirlsCompany-sup2thepeople

Ga suppen met Sup2thepeople

Tot zover de praktische zaken. Maar is suppen nu leuk? Jazeker hoor! Toen ik eenmaal de slag te pakken had en me voldoende op mijn gemak voelde zag ik mijzelf deze zomer wel op deze manier op het water. De zee heb ik niet geprobeerd omdat ik het daar nog net te koud voor vond, maar wanneer het mooier weer is wie weet.

sup-huren-GoodGirlsCompany-sup2thepeople

Afgelopen zaterdag was ook meteen de aftrap van de Sup2thepeople tour. Via de Nederlandse kust langs Belgische en Franse op weg naar Porto op een sup. Sup2thepeople heeft trouwens een website waarop je per plaats kan zien waar je een sub kan huren. De mogelijkheden zijn eindeloos om per sup boad een stad vanaf het water te ontdekken. Zo zijn er ook binnen Nederland al verschillende steden waar je in plaats van een stadswandeling per sup board de stad ontdekken kan. Vaarwel saaie wandeltocht en hallo sup board. Voor een waterrijk landje zoals Nederland met kanalen, sloten, meren, rivieren en grachten in overvloed zie ik zeker vele kansen. En ik denk dat de populariteit alleen maar groter zal worden.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]