Lifestyle Persoonlijk

Wat is een Millennial Mom?

5 juni 2019
Millennial-moms-josan-coaching-feelgood-blog

Dezelfde blog, nieuwe naam. Vanaf mei heet GoodGirlsCompany The Millennial Mom. In dit blog vertel ik wat een Millennial Mom is en belangrijker nog; waarom ik de naam gewijzigd heb.

Waarschijnlijk is het je wel opgevallen. Onze naam is gewijzigd en ik heb een nieuw logo. Ik kan me voorstellen dat deze naamswijziging voor lezers onverwacht kwam. Maar achter de schermen was ik er al een tijdje mee bezig. En na onze break in Wales wist ik het zeker. Vanaf nu wil ik verder met een nieuwe naam: The Millennial Mom. Onder deze naam zal ik vanaf nu bloggen

Waarom een naamsverandering?

Toen ik jaren geleden met bloggen begon, was het een hobby. Ik koos een naam die ik leuk vond, knutselde een logootje in elkaar en gaan met die banaan. Destijds was ik alleen moeder van Grace en Bailey. Met ons drieën vormden we een hechte eenheid. Het was dan ook niet meer dan logisch dat mijn blognaam betrekking had op wie we toen waren. Ik koos voor een combinatie van onze eenheid, elkaars gezelschap en wat we diep van binnen zijn: goede meisjes. Zo ontstond de naam GoodGirlsCompany.

Van .blogspot ging ik naar .com om uiteindelijk uit te komen met een domeinnaam die op .nl eindigde. Hoe meer ik blogde en actief was op social media hoe bekender de naam werd. En toen ontdekte ik dat er een website is voor adult entertainment met dezelfde naam. Weliswaar Engelstalig, maar toen zij een stunt aankondigden die viral ging, kreeg ik er ook mee te maken. Binnen mum vonden honderden mannen de Facebook pagina van mijn blog en had ik er een dagtaak aan ze te blokkeren en te verwijderen. In de daaropvolgende jaren, bleef dit  zich herhalen. Toen ik ook privé via LinkedIn berichtjes kreeg was de maat vol. Ik wilde een naamswijziging: zo werd The Millennial Mom geboren

Wat is een Millennial Mom?

Mom-lennials-moederschap-themillennialmom

Millennials (Generatie Y) zijn geboren tussen 1981 en 1999. Zelf hebben ze ouders die behoren tot de babyboomgeneratie (1945-1960) of generatie X (1961-1980). Officieel heten ze generatie Y. Maar ze danken hun naam aan het feit dat ze de eeuwwisseling heel bewust hebben meegemaakt. Eigenlijk is een Millennial Mom dan ook een moeder geboren tussen 1980 en 2000. Ook ik val in deze generatie en daar ben ik trots op want millennials hebben een aantal karakteristieke eigenschappen.

Kenmerken Millennial Mom

Kan leven mét en zonder internet

wat-is-een-millennial-mom-themillennialmom-goodgirlscompany

Millennials zijn een bijzondere generatie. Ze hebben de opkomst van de digitale technologie namelijk nog meegemaakt. Ze kunnen zich waarschijnlijk nog het geluid herinneren van een modem dat piepte voordat het contact maakte met het internet Dat je dan niet kon bellen. En hoe belachelijk lang het duurde om iets te downloaden. En dan hebben we het nog helemaal niet over de telefoonrekening gehad. Van zowel het internet als je eerste mobiele telefoontje.

Terwijl onze kinderen al vanaf vrij jonge leeftijd bekend zijn met devices zoals smartphone, tablet en laptop zijn wij Millennials opgegroeid zonder. We weten nog dat je moeder niet opbelde, maar je de hele middag buiten speelde en naar huis voordat de lantaarnpalen aangingen. En daarom stimuleren we ook activiteiten zonder schermpjes. Wij hebben de opkomst van internet meegemaakt weten als geen ander hoe we dit kunnen gebruiken. Je gebruikt het zelf dagelijks om informatie te vinden, bent actief op social media. En stimuleert je kinderen om het beste uit internet te halen.

Hoog opgeleid

Millennial vrouwen vinden een goede opleiding belangrijk. We hadden de kans om te studeren en dat hebben we ook gedaan. Velen bezitten over een HBO of Universitair diploma. Als we moeder worden geven we het belang van een goed onderwijs ook mee aan onze kinderen. Vooral als we dochters hebben.

Ik begon met een HBO. Maar toen Grace 4 was en Bailey 2 rondde ik ook nog een post-HBO af. Mijn dochters kunnen het zich waarschijnlijk niet meer herinneren, maar ik was er ontzettend trots op dat ik mijn diploma in ontvangst nam in hun aanwezigheid. Millennials zijn opgevoed met het idee dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen. De volgende generatie geven we mee dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn.

Millennial Moms hebben principes en idealen

De-millennial-als-moeder-themillennialmom

Globalisering, genderongelijkheid, klimaatveranderingen, racisme en discriminatie zijn onderwerpen die ons allemaal raken. De vorige generatie(s) deden amper wat met deze maatschappelijke problemen. Sterker nog: soms droegen ze er zelfs actief aan bij. Maar generatie Y is zich er bewust van dat het bestaat. Daarom zijn ze vastbesloten om een verschil te maken. We kopen fairtrade, doen vrijwilligerswerk of zijn betrokken bij maatschappelijke organisaties. We kijken over muurtjes heen en zoeken de verbinding met anderen. Omdat we weten: wat hen raakt, raakt ons uiteindelijk ook.

Op latere leeftijd moeder worden

Vrouwen krijgen steeds later kinderen. En deze trend zet zich door. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen nu hun eerste kind krijgen, is bijna rond de 30 jaar. Bij mannen is dat zelfs nog hoger. Op latere leeftijd kinderen krijgen, brengt bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar het heeft ook voordelen. Moeders zijn:

  • beter geïnformeerd
  • hoger opgeleid
  • hebben hun leven beter op orde
  • qua inkomen meer te besteden

Bovendien vinden deze generatie moeders hun persoonlijke ontwikkeling en carrière vaak belangrijk. De rol van moeke of moeder de vrouw is niet aan hen besteed. Naast mama zijn durven ze namelijk ook zichzelf te zijn

Mom squad

De babyboom generatie en generatie X luisterde naar het advies uit boeken, andere moeders of hun (schoon)moeder. Millennial Moms luisteren naar het advies van gelijkgestemden. Andere moeders en vrouwen die hetzelfde denken over een bepaald onderwerp. Dankzij internet hoeven ze zich niet meer te beperken tot hun directe omgeving.

Ze gebruiken blogs, internetfora en social media om zelf uitgebreid onderzoek te doen en zich te informeren. Advies van instituten zoals het consultatiebureau wordt niet meer zomaar  klakkeloos overgenomen. Ze zijn zelfbewust en hebben voldoende zelfvertrouwen om hun eigen keuzes te maken en hun eigen koers te varen.

Lees ook: 9 self-care tips voor nieuwe moeders om je weer op te laden

Tijd voor jezelf

Millennial-Mom-coaching-ambitieuze-moeders- themillennialmom

Millennial Moms zorgen niet alleen goed voor hun kinderen, maar ook voor zichzelf. Omdat ze weten dat een blije, gelukkige moeder het beste is wat je je kind kan geven. En dat doen ze door zich af en toe volledig te ontkoppelen van internet en social media. Mental health dagjes in te lassen waardoor een goede balans weten te vinden in hun werk- en studiedruk en me-time te claimen.

Ze hebben geleerd om zich niet helemaal weg te cijferen voor hun kinderen zoals de vorige generatie dat deed. Laten zich niet gijzelen door mom shaming of mom guilt omdat ze ook wel weten dat je het in de ogen van een toch nooit goed kan doen. Ze zetten duidelijke grenzen om zo hun mentale gezondheid te bewaken. Want in een generatie die vaak uitvalt door burn-out weten ze ook dat er een keerzijde is aan ‘the-sky-is-the-limit’ mentaliteit. En slow living en meer rust creëren leidt tot meer blijdschap. Ook wanneer hun kroost niet lekker in haar vel zit, zullen millennial moms het niet nalaten om hulp te zoeken en in te schakelen.

Coaching naar een gelukkige moeder

The Millennial Mom is een feelgood mamablog. Hier deel ik dagelijks mijn levenslessen, opvoedtips, inzichten en ervaringen. Inspiratie voor mijn blogs haal ik uit opvoedboeken, observeren, ervaringen uit het dagelijks leven, boeken over persoonlijke groei, snuffelen over het internet, trial and error en de Bijbel. Met mijn blogs bij wil ik je coachen in het moederschap zodat je een gelukkige moeder wordt.

Ook leuk om te lezen:

moederschap-feelgood-mamablog-themillennialmom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]