Opvoeding

Wat ik mis aan de babytijd

21 juli 2016
Wat ik mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Sinds afgelopen mei ben ik moeder van een dreumes. Ik had me nog zo voorgenomen om deze keer intens te genieten want de babytijd is voorbij voordat je het weet. Dat Miss C de eerste 10 maanden niet doorsliep terwijl IEDEREENS kind al na 2 weken nachten van 12 uur maakten? Who cares? Het zou wel goed komen. Nog met 1 jaar een de borst? Prima toch, scheelt mij ook weer flesjes maken. Van al mijn dochters is zij toch echt wel degene die het langs baby bleef en haar babytijd echt optimaal benutte. Toch ging het te snel en zijn er echt een heel aantal dingen die ik mis aan de babytijd.

Wat ik erg mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Van al mijn dochters is Miss C  degene die het langst baby bleef. Ze benutte haar babytijd echt optimaal. Co-slapen, dragen, lang borstvoeding geven. Bij mijn oudste dochters had ik er niet aan moeten denken. Maar ik merk dat ik met het verstrijken van de jaren ook meer rust heb gekregen. Ik ging er volledig in mee en vond het prima. Dat ze tot vlak voor haar eerste verjaardag geen interesse in kruipen had of stevig rechtop kon zitten vond ik niet erg. Het zou wel komen.

De dreumestijd is geen babytijd

Dat klopte…in 2 weken tijd begon ze als een dolle te tijgeren. Trok zich op aan alles. Tegenwoordig is ze een erg ondernemend dreumesje dat net iets te enthousiast wordt van. En een passie heeft voor alles wat elektrisch is. Bovendien kan ik geen tien seconden omdraaien of ze heeft weer iets te pakken. Hoe leuk deze nieuwe fase ook is, af en toe heb ik zoiets van “Ik mis de babytijd!”

9x Wat ik mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Wat ik mis aan de babytijd

Er zijn verschillende dingen die ik mis aan de babytijd zoals:

 • je eerste schattige kleine mini-kleertjes
 • onze nachtelijke momentjes samen
 • lachstuipjes. Uren kon ik naar je kijken als je dan tevreden op mijn scho0t lag te slapen. Verzadigd en volmaakt gelukkig
 • het lekker kroelen, knuffelen en overladen met kusjes. Vind je nu ook wel leuk, maar het moet niet te lang duren want je wilt ook weer op onderzoek uit.
 • in slaap vallen na een voeding. En dan echt na elke voeding. Was het tegenwoordig maar zo simpel.
 • samen in bad zitten. Wat haatte je het om in een Tummy Tub of babybadje te moeten zitten.
 • je schaterlachjes wanneer je zusjes iets geks doen.
 • de rare grimasjes die je trok
 • samen in bed slapen. En dat je dan ook gewoon in slaap viel. Wat een verschil met tegenwoordig dat ze op op mijn hoofd klimt.
 • dat ik je gewoon op een speelkleed kon leggen zonder dat het daarna lijkt alsof er een mini-orkaantje heeft huis gehouden.
 • hoe je jouw handje over mijn borst legde. Beschermend maar ook duidelijk dat het van jou is.
 • dat ik je makkelijk mee kon nemen. In de buikdrager bij mama was alles wat je nodig had. je vindt het nog steeds wel leuk in de buikdrager maar ik moet niet te lang op een plek stil blijven staan.
 • dat ik rustig naar de wc kon gaan. Nu wil je mee en dan trek je meteen de toilettrol van de muur.
 • dat je toen wel lekker in de box wilde spelen. Je was uren zoet met de muziekmobile die boven je box hing.

Ik mis de babytijd-GoodGirlsCompany

Mijlpalen uit het eerste jaar van je baby

De babytijd is echt over. Gelukkig hebben de we foto’s nog. Letterlijk. Want via Fotofabriek mocht in een fotoalbum maken. Ooit vertelde ik hoe ik bij het maken van een fotoalbum voor mijn oudste dochters honderden digitale foto’s moest uitzoeken. Daar heb ik van geleerd. Dit keer wilde ik het wat actiever oppakken. Dus maakte ik vlak na haar eerste verjaardag een album met de hoogtepunten uit Miss C’s babytijd. Nog net op tijd voor Vaderdag. Dus mijn man was ook helemaal happy.

Als je het fotoprogramma hebt gedownload kun je makkelijk zelf een fotoboek maken.  Er zijn kant en klare pagina indelingen maar je kan ook je eigen lay-out samen stellen. Het fotoprogramma kost even tijd om te leren kennen. Ik begon er aan zonder de instructies te hebben gelezen. Maar toen ik vastliep, las ik ze alsnog en dan kom je er een stuk verder mee.

Het leuke aan Fotofabriek vind ik je ook een klein fotoalbumpje kan bestellen van de grotere versie van exact hetzelfde album. Zo heb ik een klein albumpje bij mijn bed liggen dat ik kan bekijken als ik dat kleine mini-mensje weer een beetje mis.

Wat mis jij aan de babytijd?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Lotus Writings
  21 juli 2016 at 21:12

  Herkenbaar. Vooral ongeoorloofd kusjes kunnen geven!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Mijn man en ik zitten dus totaal niet op 1 lijn qua babynamen betreft. 😩 Echt als ik niet ingrijp mijn zoon in wording een naam die heel hip is....30 jaar geleden. 😂😩⁣
⁣
⭐Hoe hebben jullie dat uiteindelijk gedaan?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#babyboy #zwanger #dutchmom #preggers #pregnancydiary #pregnant_world #dutchmoms #pregnantstyle #babyboy💙 #babyboy👶 #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #motherhoodunplugged #momlifeisthebestlife #22weekspregnant #boysmom #flatlays #motherhoodthroughinstagram #mom_hub #flatlaystyle #flatlayoftheday
 • Ongelooflijk wat vloog die #herfstvakantie voorbij! 😱😩Ik begin net zo lekker aan het ritme te wennen! Een hele week lang geen wekker zetten. ⏰ Beetje aanrommelen. Opruimen, schoonmaken, hutten bouwen en natuurlijk te pas en te onpas eten. 🍡🍕🍟🍔 Gelukkig hebben we nu eerst weekend voor de boeg! ⁣
⁣
⭐Wat zijn jouw weekendplannen?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #weekend😍 #littlefierceones #nestingly #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #weekend❤⁣
#fridaay #honestlyparents #friyay🙌 #friyay🎉 #parenthood_unveiled #parenthood_moments #dutchmoms #raisingthefuture #dutchmom
 • Zoals je aan haar pyjama kan zien is Egeltje plof het favoriete spelletje van Chloé op dit moment. Ook jij kan dit leuke spelletje van @hasbro winnen. Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/review-egeltje-plof-hasbro-gaming/⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #discoverunder2k #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmom #dutchmoms #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #hasbro #egeltjeplof #gekregen #winactie #sinterklaas
 • Ik houd van waardevolle familie tradities. Nu het #herfstvakantie is neem ik daar extra de tijd voor 🤗 Dit meisje kijkt er al de hele week naar uit dat ze met al haar knuffels bij mij in bed mag slapen 😍 😴⁣
⁣
⭐Heb jij al vakantie en hebben jullie als gezin speciale vakantietradities?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmoms #dutchmom #kidsforreal #daugher #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #herfst
 • Wat een dag! 😢Pas aan het einde van de middag kon ik wat eten én het binnenhouden 🤢🤮 Ik weet dat zulke dagen erbij horen maar baalde wel. 😨😰Gelukkig regende het buiten pijpenstelen 💨🌧 en zag de lucht 50 tinten grijs. Met baby gaat overigens alles goed 💙Hopelijk is het morgen een betere dag. #zwanger #dutchmom #dutchmom #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama
 • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
 • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
 • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
 • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
 • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
 • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom

Dit zijn wij!