Opvoeding

Wat ik mis aan de babytijd

21 juli 2016
Wat ik mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Sinds afgelopen mei ben ik moeder van een dreumes. Ik had me nog zo voorgenomen om deze keer intens te genieten want de babytijd is voorbij voordat je het weet. Dat Miss C de eerste 10 maanden niet doorsliep terwijl IEDEREENS kind al na 2 weken nachten van 12 uur maakten? Who cares? Het zou wel goed komen. Nog met 1 jaar een de borst? Prima toch, scheelt mij ook weer flesjes maken. Van al mijn dochters is zij toch echt wel degene die het langs baby bleef en haar babytijd echt optimaal benutte. Toch ging het te snel en zijn er echt een heel aantal dingen die ik mis aan de babytijd.

Wat ik erg mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Van al mijn dochters is Miss C  degene die het langst baby bleef. Ze benutte haar babytijd echt optimaal. Co-slapen, dragen, lang borstvoeding geven. Bij mijn oudste dochters had ik er niet aan moeten denken. Maar ik merk dat ik met het verstrijken van de jaren ook meer rust heb gekregen. Ik ging er volledig in mee en vond het prima. Dat ze tot vlak voor haar eerste verjaardag geen interesse in kruipen had of stevig rechtop kon zitten vond ik niet erg. Het zou wel komen.

De dreumestijd is geen babytijd

Dat klopte…in 2 weken tijd begon ze als een dolle te tijgeren. Trok zich op aan alles. Tegenwoordig is ze een erg ondernemend dreumesje dat net iets te enthousiast wordt van. En een passie heeft voor alles wat elektrisch is. Bovendien kan ik geen tien seconden omdraaien of ze heeft weer iets te pakken. Hoe leuk deze nieuwe fase ook is, af en toe heb ik zoiets van “Ik mis de babytijd!”

9x Wat ik mis aan de babytijd-GoodGirlsCompany

Wat ik mis aan de babytijd

Er zijn verschillende dingen die ik mis aan de babytijd zoals:

 • je eerste schattige kleine mini-kleertjes
 • onze nachtelijke momentjes samen
 • lachstuipjes. Uren kon ik naar je kijken als je dan tevreden op mijn scho0t lag te slapen. Verzadigd en volmaakt gelukkig
 • het lekker kroelen, knuffelen en overladen met kusjes. Vind je nu ook wel leuk, maar het moet niet te lang duren want je wilt ook weer op onderzoek uit.
 • in slaap vallen na een voeding. En dan echt na elke voeding. Was het tegenwoordig maar zo simpel.
 • samen in bad zitten. Wat haatte je het om in een Tummy Tub of babybadje te moeten zitten.
 • je schaterlachjes wanneer je zusjes iets geks doen.
 • de rare grimasjes die je trok
 • samen in bed slapen. En dat je dan ook gewoon in slaap viel. Wat een verschil met tegenwoordig dat ze op op mijn hoofd klimt.
 • dat ik je gewoon op een speelkleed kon leggen zonder dat het daarna lijkt alsof er een mini-orkaantje heeft huis gehouden.
 • hoe je jouw handje over mijn borst legde. Beschermend maar ook duidelijk dat het van jou is.
 • dat ik je makkelijk mee kon nemen. In de buikdrager bij mama was alles wat je nodig had. je vindt het nog steeds wel leuk in de buikdrager maar ik moet niet te lang op een plek stil blijven staan.
 • dat ik rustig naar de wc kon gaan. Nu wil je mee en dan trek je meteen de toilettrol van de muur.
 • dat je toen wel lekker in de box wilde spelen. Je was uren zoet met de muziekmobile die boven je box hing.

Ik mis de babytijd-GoodGirlsCompany

Mijlpalen uit het eerste jaar van je baby

De babytijd is echt over. Gelukkig hebben de we foto’s nog. Letterlijk. Want via Fotofabriek mocht in een fotoalbum maken. Ooit vertelde ik hoe ik bij het maken van een fotoalbum voor mijn oudste dochters honderden digitale foto’s moest uitzoeken. Daar heb ik van geleerd. Dit keer wilde ik het wat actiever oppakken. Dus maakte ik vlak na haar eerste verjaardag een album met de hoogtepunten uit Miss C’s babytijd. Nog net op tijd voor Vaderdag. Dus mijn man was ook helemaal happy.

Als je het fotoprogramma hebt gedownload kun je makkelijk zelf een fotoboek maken.  Er zijn kant en klare pagina indelingen maar je kan ook je eigen lay-out samen stellen. Het fotoprogramma kost even tijd om te leren kennen. Ik begon er aan zonder de instructies te hebben gelezen. Maar toen ik vastliep, las ik ze alsnog en dan kom je er een stuk verder mee.

Het leuke aan Fotofabriek vind ik je ook een klein fotoalbumpje kan bestellen van de grotere versie van exact hetzelfde album. Zo heb ik een klein albumpje bij mijn bed liggen dat ik kan bekijken als ik dat kleine mini-mensje weer een beetje mis.

Wat mis jij aan de babytijd?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Lotus Writings
  21 juli 2016 at 21:12

  Herkenbaar. Vooral ongeoorloofd kusjes kunnen geven!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]