Opvoeding

Gaat overheid je straks verplichten je kind te vaccineren?!

29 september 2016
vaccineren-verplichten_goodgirlscompany

Wat?! Gaat de overheid je straks VERPLICHTEN om je kinderen te vaccineren?!!! Vandaag presenteerde de VVD het rapport ‘Liberale verantwoordelijkheid’. Hierin staat dat de overheid dwingend mag ingrijpen als ouders weigeren. Is dit een goede ontwikkeling? Wat vind jij? Praat mee…

Het was altijd zo simpel. Je had ouders die hun kinderen vaccineren en ouders die dat niet deden. En dat ging betrekkelijk goed. Zo werden voorstanders gewaarschuwd over alle mogelijke gevaren. Als een kind zomaar autistisch werd, klonk er in het andere kant een bevestigend “Zie je nou wel?” Maar Moeder Natuur liet ook tegenstanders een toontje lager zingen. Dan brak er ergens weer even een ziekte uit, kostte dat een aantal mensenlevens en kon iedereen zich weer op haar keuzes bezinnen. Mooie tijden waren dat. Maar dat is over. Ouders die weigeren hun kinderen in te enten tegen ziektes met blijvende gezondheidsschade handelen in strijd met het belang van hun kind. De overheid mag dan ‘dwingend ingrijpen’ door vaccinatie te verplichten. Dat staat te in het rapport ‘Liberale verantwoordelijkheid’ van het wetenschappelijk instituut van de VVD.

gaat-overheid-je-straks-verplichten-je-kind-te-vaccineren_goodgirlscompany

Afnemende tolerantie

Verbaasd ben ik niet. Het past binnen de huidige trend waarin een afnemende tolerantie is voor de anti-vaccinactie lobby. Eerder haalde Australië al de krantenkoppen door vaccinatie verplicht te stellen. Geen vaccinatie? Geen kinderbijslag. In Nederland mag je als kinderopvang kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn. Hier weegt de gezondheid en het belang van de andere kinderen hoger. In Amerika zijn er inmiddels al artsen die weigeren om patiënten te behandelen die niet gevaccineerd zijn.

Maar degenen die de desastreuze gevolgen van niet vaccineren een gezicht gaven, zijn waarschijnlijk de moeders wiens kinderen ziek werden door niet vaccineren. Zoals deze moeder die op Facebook te keer ging nadat haar kind een ziekte opliep doordat anderen niet gevaccineerd zijn. Want onze tolerantie wordt aanzienlijk minder wanneer we zelf slachtoffer worden van de keuzes van een ander. Maar  soms is het ook gewoon een kwestie van dat je het zelf moet meemaken. Zoals bij deze en deze moeder die daardoor van anti naar pro gingen.Terecht of onterecht? Ik weet het niet, wel weet ik dat je als anti-vaccineerder steeds meer in het nauw komt.

Vaccineren of niet?

Op mijn blog heb ik het zelden over het wel of niet-vaccineren van kinderen.En misschien is dit wel een goed moment daarvoor. Al mijn kinderen zijn gevaccineerd. Miss G is helemaal klaar met het rijtje. Dreumes loopt door haar ziekte een klein beetje achter maar daar wordt hard aan gewerkt. De meeste vaccinaties heeft ze gehad. Autistisch zijn alledrie mijn dochters er niet door geworden. En de prik tegen baarmoederhalskanker sla ik waarschijnlijk over.

De anti-vaccineerder in het nauw

In het eerder genoemde rapport staat: “Wanneer de overheid niet dwingend ingrijpt, kunnen ouders daardoor ‘hun eigen overtuiging boven het belang en welzijn van hun kind(eren) te stellen.’ Als onomstotelijk vaststaat dat inenting schadelijke risico’s kan voorkomen, handelen ouders in strijd met artikel 247 van het Burgerlijk Wetboek.” In dit artikel staat onder andere dat ouders verantwoordelijk zijn voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van hun kinderen. Ook De laatste mazelenepidemie in Nederland eiste de nodige levens. Zelfs van kinderen. Is hier dan sprake van slecht ouderschap omdat het voorkomen had kunnen worden? Ik weet het niet en vind dat eerlijk gezegd te kort door de bocht. Die ouders zouden dit waarschijnlijk ook niet gewild hebben. En toch gebeurt het…

Misschien is dat het ook wel. We gaan er niet vanuit dat ons kind ziek wordt. Daarom maken we de afweging om wel of niet te vaccineren. De kans dat je kind echt ziek wordt, is zeer klein. De meeste ziektes zijn nagenoeg uitgestorven. En door de hoge vaccinatiegraad in Nederland is het risico ook gewoon erg klein dat je keuze nadelige consequenties heeft.

Als je kiest voor niet vaccineren

Toen ik zelf in mijn ergste nachtmerrie ooit beleefde, las ik een verhaal van een moeder wiens kind ook hersenvliesontsteking had. Ze waren gelovig en hadden daarom de keuze gemaakt hun kinderen niet in te enten. Dat had nadelig uitgepakt. Hun kind werd ziek en niet zomaar, het bleef zwaar gehandicapt. Ze voelde zich zwaar schuldig ten opzichte van haar kind. Hun relatie stond onder druk door deze tegenslag en de extra zorg die haar kind nu nodig had. Stress en twijfel over haar geloof. Ik hield een hele nare smaak over aan dat artikel. Je mag inderdaad je eigen keuzes maken. Maar onze keuzes hebben soms consequenties die we niet kunnen overzien. In mijn gelovige omgeving zijn er ook mensen die bewust voor niet vaccineren kiezen. En dat vind ik okay. Mits ze in geval van bepaalde ziektes het ook op tijd melden. Dan kan ik ook een keuze maken wat betreft hoeveel contact ik dan wil om zo mijn eigen kinderen te beschermen.

Wat vind jij van het plan dat de overheid je kan verplichten je kinderen te vaccineren?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto’s: Pixabay

 • Reply
  Quesadilla
  28 mei 2018 at 05:08

  Wat ik heel erg gemeen vind is dat de ziektes zelf gekweekt worden door deze wereld machten. Zij zorgen er verder voor dat de massa slecht eet. Zij stoppen heel wat verkeerd spul in ons eten. Zodat wanneer zij hun ziekten loslaten in de lucht, dat deze makkelijk en snel opgenomen kunnen worden in het lichaam van de mensen. Op zo’n een manier bereiken ze veel in een keer. De populatie vermindert, ze verdienen er heel wat aan en er onstaat chaos. Dus wat men nu creert is dat je nauwelijks dus een keus hebt om het vaccin te nemen. Dat is dus volgens hun. Zij creeeren het probleem en de oplossing. Dit behoort allemaal tot hun agenda. Voor mensen die pro vaccinatie zijn, dat is dan jou mening. Maar kom niet aan een ander die beter weet. Zelfs doktoren en verpleegkundigen raden het vaccineren af. Hoe kan het goed zijn dat je zulke giftige stoffen vrij in je lichaam laat komen?? En dan zeggen dat je je kinderen beschermd? Het is allemaal een leugen. Ze hebben de massa verblind, en de massa wilt zelf ook in de duisternis blijven. Inderdaad hebben deze wereld machten het nu zo ingesteld dat je verplicht bent, bepaalde vaccins te nemen anders kan je dus niet reizen. Maar gelukkig zijn er manieren waardoor je deze troep uit je lichaam kan verwijderen. Jullie moeten een ding onthouden: Het zijn de wereldheersers die het geld hebben. Die de macht hebben en willen behouden. Zij betalen nog steeds de zogenaamde wetenschappers om artikelen uit te brengen die de massa voor de gek houdt over de aard van de vaccins. En wanneer er anderen zijn die beter weten en zij nu een tegen argument uit brengen, worden deze mensen in een kwaad daglicht gezet. En indien het om een arts gaat of iemand met een prominente functie, dan horen wij gelijk dat deze een dief is, of zij hebben iets gedaan dat niet goed is. Gelijk worden zij zodanig beschildert dat men ze eigenlijk niet meer gaat willen vertrouwen. Nogmaals wees vrij, maar wie voor de gek gehouden wilt worden. Doe maar.

 • Reply
  Marcellus
  14 mei 2018 at 12:27

  Vanaf 2020 kan de overheid je kind met van alles inspuiten.
  En niemand eet wat er in zit,
  Doet me denken aan iets, mooi om te experimenteren en de bevolkings toename te reguleren
  Medicijnen blijken immers ook niet meer betrouwbaar.

 • Reply
  Ingrid
  14 augustus 2017 at 18:17

  Zolang artsen en verpleegkundigen en RIVM niet kunnen tekenen dat het veilig is en effectief mag het nooit verplicht worden.Degenen die zich goed inlezen en kijken weten inmiddels hoe groot de risico’s kunnen zijn.
  Ouders, die voor vaccineren waren en heftige gevolgen hebben ondervonden delen foto’s als antwoord op een stel dat vind dat het verplicht moet worden 🙁 Zij zouden willen dat ze eerlijke informatie hadden gekregen over voors en tegens van vaccineren.

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  1 oktober 2016 at 00:53

  Zolang beide keuzes zowel voordelen als risico’s met zich mee brengen vind ik niet dat er iets verplicht gesteld mag worden. Ieder mens is anders en kan er anders op reageren. Dat kun je niet over 1 kam scheren. Wat mij betreft mag er wel meer transparantie en info vrij komen zodat ouders een goede keuze kunnen maken.

 • Reply
  Linda
  29 september 2016 at 23:06

  Het VVD rapport waar je het over hebt is een rapport dat in sept. 2014 is gepubliceerd. Niet van vandaag dus.

  Al zal het er vast ooit wel van gaan komen dat ze het gaan veplichten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]