Bloggen

Waarom neemt papa niet vrij als mama ziek is?

18 februari 2017
Moeders-kunnen-best-ziek-zijn-maar-het-is-een-taboe-dat-papa-dan-vrij-neemt-GoodGirlsCompany

Gastblogger Sylvia verbaast zich over het verschil tussen vaders en moeders die ziek zijn. Terwijl een man lekker rustig ziek kan zijn, want er wordt wel voor hem gezorgd, moet je het als vrouw doen met tips. in bed kruipen is er niet bij. Je krijgt tips die je helpen om toch door te gaan ook al voel je je niet lekker. Eh pardon, je bent toch samen ouders?!

Inhoud van dit blog

Hoe mannen ziek zijn

Imagine this:

Hardwerkende vader krijgt v één van de welbekende virusjes te pakken. Hij belt zijn werk, of vraagt heftig hijgend of dat even voor hem gedaan kan worden. Hij meldt zich ziek en duikt met een dekentje de bank op. Na 5 minuten komt er een soort gerochel met inhoud vanaf de bank: “Mag ik een kopje thee?” Menneke krijgt een kopje thee, en na nog wat raadselachtig gekuch begrijp je dat er een beschuitje bij moet. Met jam. De televisie gaat zachter, want “Papa is ziek en het geluid van Dora snijdt door zijn hoofd”. Zachtjes doen hoor, papa is niet zo lekker. Nee nee niet gooien met blokken.

In plaats van de stofzuiger pak je de Swiffer, en na wat overleg sleep je de kinderen mee naar de supermarkt om kippensoep te halen. Je kan die kleine draken natuurlijk niet bij de dodelijk zieke papa laten terwijl je zelf heerlijk aan het shoppen bent. Toch?
Na een paar dagen loungen op de bank vertrekt vaders weer naar zijn werk. Fris en fruitig, uitgeziekt en wel.  Schattig scenario toch?
Haha ja maar je hebt zelf voor kinderen gekozen hè”

Tips voor als moeder de vrouw ziek is

 De afgelopen weken zie je overal verhalen, blogjes, artikelen, over de welbekende heersende griep.
De kinderen nemen het mee naar huis. Na ongeveer een week dagelijks klagen dat die hoofdpijn, snotneus en kotsaanvallen niet minder worden, zit je dan als moeder. Dan lees je het internet eens door en word je vermoeden bevestigt: Moeders kunnen niet ziek zijn. Even doorbijten, het wordt vanzelf zomer. Menig blog komt voorbij, met hierin tips hoe jij als thuisblijfmama om kan gaan met de griep. Zonder je bed in te duiken wel te verstaan. De dappere moeders die de wens neerleggen best even te willen liggen op de dag krijgen een welgemeende: “Haha ja maar je hebt zelf voor kinderen gekozen hè”.
Haha inderdaad ja nu je het zegt. Of nee wacht, hadden WIJ nou niet voor kinderen gekozen?
Als in vader en moeder? Als je als vader zijnde jezelf ziek meld,t komt er een “ach gossie ziek maar even lekker uit”.

Jongens, mama is ziek

Maar waar meld je je als moeder eigenlijk ziek? Bij de kinderen? Haha!
Kijk eens jongens, daar liggen de boterhammen, luiers, het beleg en de messen.
De deur dicht laten voor vreemden, niet langer dan 1 uur tv kijken, samen delen en spelen.
Om het uur wil ik graag een beschuitje met thee op bed gebracht en als het geluid even laag kan: perfect. Na enkele dagen staan we op. Komen we er achter dat de kinderen zelf alvast zijn gaan oefenen met zindelijk worden, waardoor er een poep schaatsbaan ontstaan is in de gang. Het laminaat is niet meer zichtbaar, de keukenkasten staan open en zijn leeg, en wie heeft de wijn voorraad op gedronken?

Een topfit team

 Nee, even alle gekheid op een stokje. Ik voelde mij enkele weken goed beroerd. En ergerde mij steeds meer aan de tips die men aan zieke moeders geeft. Waarbij de volgende twee er wel met kop en schouder bovenuit staken.
  1. Wachten op de zomer en
  2. zelf voor kinderen hebben gekozen,

Ik zou wel eens willen weten:  Waarom is het een taboe dat op die zeldzame momenten dat de moeders zich een dagje ziek melden en dit nodig hebben, de vader een dagje vrij neemt om dit te verwezenlijken? Ben je dan als man een watje die onder de duim zit? Of onderdeel van een team dat wil dat alle personen in dat team zich topfit voelen? Natuurlijk kan de man wel vrij nemen, vooraf aangegeven en op een moment dat voor het bedrijf uit komt, maar wie plant ziek zijn nou in? Je weet dat je als ouder zijnde niet altijd kan gaan, staan en liggen wanneer het voor jou uit komt. Maar ouder zijn, dat ben je toch altijd nog met zijn tweeën?

Liefs Sylvia,

 Disclaimer: P.S. ik weet dat er thuisblijfpapa’s zijn, werkende moeders, alleenstaande moeders, vaders die wel thuis blijven etc etc. Maar alle scenario’s neer pennen kost gewoon teveel woorden ;- )
Volg jij GoodGirlsCompany al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Praat mee!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.