Mama Positiekleding

Waarom is een voedingsbh zo spuuglelijk?!

5 september 2016
Waarom is een voedingsbh zo spuuglelijk_lingerie tijdens de zwangerschap

Sinds ik borstvoeding geef, zoek ik naar een logische verklaring voor waarom een voedingsbh zo spuuglelijk is en verre van sexy. Ik snap dat je als pas bevallen vrouw niet meteen een pikant setje lingerie aan wilt. Al was het alleen maar omdat dat kraamverband niet in een minuscuul broekje past. En als het wel zou passen, ziet het er gewoon niet uit. Dus fair enough dat je tijdens de kraamweek granny panties draagt. Maar ooit komt er wel weer een moment dat je je innerlijke hot mama vindt en ook je partner vergeten is dat hij gezien heeft wáár die baby uitkomt….

En dat die baby natuurlijk slaapt of uitbesteed is. Kortom; alle factoren voor een nacht die je normaal alleen in films ziet, zijn aanwezig. Maar niks dooft je new mom glow zo snel als sommige vreselijk lelijke voedingsbh’s.

 Wat is een voedingsbh?

Ik weet niet wie de uitvinder van de voedingsbh is. Maar als je naar het ontwerp kijkt, lijkt het een beetje op het beroemde korset dat Jean Paul Gaultier voor Madonna maakte. Alleen zaten daar geen bedekkende lapjes stof over de buste. Bij een voedingsbh’s is dat dus wel zo. Deze zitten vast met een handig klikklak haakje die je in een vloeiende beweging kan openen. (Het moet vooral niet al te moeilijk zijn. Als een baby honger heeft, telt iedere seconde. Je wilt niet gestresst aan het sluitinkje van je bh zitten sjorren.)

Vandaar dat het ding gewoon vrij recht toe recht aan is. Geen tierelantijntjes. Het doet wat het moet doen. Namelijk voorkomen dat bepaalde gebieden gaan hangen en er voor zorgen dat jij makkelijk je kind kan aanleggen. Meer moet je als jonge moeder niet willen. De dagen dat een bh ook nog een andere functie had, liggen voorgoed achter je. Das war einmal.

Waarom is een voedingsbh zo spuuglelijk_GoodGirlsCompany

Bh’s van vroeger

Altijd als ik een voedingsbh zie, moet ik aan mijn oma denken. Zo jammer dat zij de uitvinding van de push-up bh niet meer mee mocht maken. In plaats daarvan moest zij het haar hele leven doen met van die lelijke huidkleurige bustehouders. Gemaakt van oerdegelijke dikke stof. Volgens mij zat er geen beugel of iets dergelijks in en ze waren al helemaal niet bedoeld om mee te gaan sporten.Blijkbaar werd er niet van getrouwde vrouwen gedacht dat ze na hun huwelijk nog enige waarde hechten aan dat soort frivoliteiten. Vandaar dat de beha als een keurslijf diende om je daaraan te herinneren.

Tijden veranderen, maar voedingsbh’s niet. Tussen mijn oudste en jongste kind zit 9 jaar, maar de hedendaagse voedingsbh’s zijn nog even lelijk als toen.

Dan probeer je toch wat anders?

Er was een tijd waarin ik beweerde dat je uitstraling wordt bepaald door je ondergoed (yep, daar kan geen mind fullnes tegen op want het is zo). Dus creatief als ik ben, heb ik in de afgelopen maanden natuurlijk allang eens een uitstapje gemaakt naar de gewone behawereld. Tamara (ja zij van sexgodin naar oermoeder en andersom) verkondigde namelijk trots dat ze nog nooit zo’n lelijk ding gedragen had. En wat Tamara kan, kan ik ook. Dus overwon ik al mijn schroom en trok een knalrode aan met van die padding en kant er op.

Beetje jammer dat het niet makkelijk was met kolven. En dat ik mijn koffiepads zoogcompressen vergat. Gelukkig blijkt padding ook heel goed melk op te vangen en kringen te voorkomen. Maar dat was eens en nooit weer. Ook miss C kon mijn escapades met normale beha’s niet waarderen. Dus ik was weer terug bij af.

Mooie voedingsbh’s

Er bestaan wel mooie voedingsbh’s. Maar die hebben meteen een prijskaartje die ik niet uit zou geven aan een kledingstuk wat je enkele maanden gebruikt. Want ook al loop ik al weer 15maanden in een vormloos ding rond van tevoren was ik aan dat borstvoedingsgedoe begonnen met een houding van “Ik zie het wel”. En in mijn achterhoofd denk ik telkens dat het wel weer de laatste voeding zou kunnen zijn. Vandaar dat ik totaal geen zin heb om mijn portemonnee te trekken voor een super de luxe met kanten exemplaar. Ik investeer dat liever geld in een paar mooie beha’s voor wanneer ik definitief klaar ben met voeden. Vandaar dat de ellende zich voortsleept (dit zegt overigens niks over mijn voorgevel)

Man heeft al vaak aangeboden dat hij er dan wel een wil kopen. Maar het uitzoeken van een mooi setje lingerie vind ik toch even net wat anders dan dat hij een mooie voedingsbh voor mij uitzoekt.

Ik ben benieuwd. Ben ik nu de enige moeder die die dingen er niet uit vindt zien? Heb jij tips voor betaalbare en goed uitziende voedingsbh’s?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto: Pixabay

 • Reply
  Esmee
  6 september 2016 at 22:29

  Tip: geen padded bra maar een zachte bh gebruiken. Die gaan veel beter aan de kant.

  • Reply
   Josan
   7 september 2016 at 21:51

   Dank je wel voor de tip.

 • Reply
  Emy - eMyLife.nl
  6 september 2016 at 08:32

  Ik ben nu bijna uitgerekend, vandaag 39-weken zwanger, en ben al op Voedingsbh-jacht geweest :p Helaas werd ik hier ook niet echt blij van 🙁 evenmin van Voedingstops en Voedingsshirts.. Alsof je er niet ‘als jezelf” laat staan Fashionable bij mag lopen zodra je moeder wordt.. Zucht.. Heb jij tips ter vervanging van Voedingstops en -shirts?
  Liefs, Emy

  • Reply
   Josan
   6 september 2016 at 21:21

   Hallo Emy,

   Ik heb ook weinig tips ik draag nog steeds voedingstops. Als je geluk hebt, kun je zonder omdat je in ze zomer iets met decolete draagt. Maar in de winter vond ik het echt afzien qua bovenkledingsmaak. Laat ik zo zeggen dat een coltrui niet handig is. Als je zo’n bh onder een gewone sweater draagt, kan je nog wel enigszins discreet voeden. Ik draag altijd een gewoon topje eronder zodat ik niet helemaal met blote buik hoef te zitten.

 • Reply
  Carlijn
  6 september 2016 at 08:14

  Haha je man een mooie voedingsbh laten uitzoeken is misschien niet per se heel romantisch, maar ik vind het wel heel lief. Ik ben tot nu toe nog geen mooie tegengekomen, die ik had waren allemaal zwart en basic. Prima voor de time being, ik geef toch weinig om lingerie.

  • Reply
   Josan
   6 september 2016 at 21:19

   Ja het is inderdaad lief. Maar wordt niet blij van hem met zo’n verlept ding 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!