Lifestyle

Waarom ik zelden mijn trouwring draag

25 april 2016
Geefeenpersoonlijkcadeau-GoodGirlsCompany-persoonlijke ringen

Of een persoon bezet is en off the market zie je vaak al aan de handen. In de meeste gevallen prijkt daar dan een ring. Of hij nu van goud, zilver of een ander edelmetaal is, hij geeft een duidelijke boodschap af. En jij weet meteen waar je aan toe bent. In films en series doen personen hun ring vaak maar om 1 redenen af: de ander mag niet weten dat ze getrouwd zijn.  Zelf ben ik ook getrouwd. Toch zie je dat niet aan mijn achternaam. En ook niet aan mijn vingers…

Dat ik geen trouwring draag, is eigenlijk ontstaan vanuit gewoonte. Mijn man draagt er namelijk wel een. Hij moest er wel even aan wennen dat ik dit dus niet doe. Zeker in het begin zorgde het wel eens voor vragen van zijn kant, maar inmiddels heeft hij het geaccepteerd. De momenten waarop ik besluit er wel een te dragen, zijn veel specialer en merkt hij het dus ook veel bewuster op.

Waarom ik zelden mijn trouwring draag

Toen wij elkaar leerden kennen, kochten we al vrij vlot een zilveren vrienschapsring. Gek genoeg, heb ik deze wel gewoon een hele tijd dagelijks gedragen. De datum waarop we officieel een relatie kregen en onze namen staan erin gegraveerd. Toen hij mij te huwelijk vroeg, werd deze ring vervangen door een gouwen met een aantal briljantjes voor mij. Voor hem, kochten we een gouden trouwring zonder tierelantijntjes.

In het begin droeg ik mijn ring ook gewoon. Ik deed hem alleen af als ik mijn dochters haren moest vlechten. Niks is zo vervelend wanneer ik met die steentjes in hun haren blijf hangen. Daar worden zij niet vrolijk van en ik ook niet. Maar toen werd ik zwanger… . Niet dat mijn vingers meteen opzwollen tot worstjes hoor. Maar mijn huid begon opeens op edelmetalen zoals goud en zilver te reageren. Ik kreeg er jeuk van.

In het begin deed ik mijn ring af en toe af. Dat had voldoende effect op de jeuk. Maar toen dat niet meer hielp en ik met moeite de ringen nog van mijn vingers afkreeg, borg ik ze op in een speciaal doosje in de kast. Daar liggen ze nu nog. Veilig opgeborgen en zo goed als nieuw want ook al draag ik ze dan niet, ik ben er wel zuinig op.

Wanneer draag ik wel mijn trouwring?

Baby is al bijna 1 jaar en ik merk dat mijn huid minder gevoelig reageert op edelmetalen. Ik blijf mijn grenzen verleggen en probeer elke maand voorzichtig een nieuw sieraad en kijk hoe mijn huid erop reageert. Kettingen gaan goed. En sinds kort draag ik ook weer oorbellen zonder dat het jeukt. Dus eigenlijk staat niks mij in de weg om een ring te dragen. Nou ja behalve de gewoonte. Ik hoef er nu niet bewust bij na te denken dat ik ze af moet doen wanneer ik ga zwemmen, schoonmaak of de haren van mijn dochters vlecht. Toch zijn er wel momenten waarop mijn trouwring draag:

 • tijdens een sollicitatiegesprek
 • op date night
 • of bij een andere speciale gelegenheid

Wat vind jij van mijn reden waarom ik zelden mijn trouwring draag? Droeg jij tijdens en na je zwangerschap ook minder sieraden?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

 • Reply
  dianahogeweg
  26 april 2016 at 08:47

  Wauw, dit zijn super mooie ringen!

 • Reply
  eigenwijsje2014
  25 april 2016 at 13:54

  Ik draag mijn trouwring (die overigens gewoon een zilveren vriendschapsring is) niet. Dit door mijn gewicht, hij is te klein geworden! Hoop hem snel wel weer te kunnen dragen al vind ik mijn verlovingsring mooier 😛

 • Reply
  mamalifestyleblog
  25 april 2016 at 13:47

  Heel begrijpelijk dat je niet of minder vaak een trouwring draagt. Ik draag eigenlijk nooit sieraden. Ik heb één ring die ik nooit draag en ook mijn armbanden en ketting blijven onaangeroerd in mijn nachtkastje liggen. Ik vind het altijd vervelend met afwassen, schoonmaken en zelfs met typen (een ketting niet dan) als ik armbanden heb bungelen of mijn ring af moet schuiven. Toch vind ik sieraden altijd wel heel mooi staan.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!