Lifestyle

Waarom ik zelden mijn trouwring draag

25 april 2016
Geefeenpersoonlijkcadeau-GoodGirlsCompany-persoonlijke ringen

Of een persoon bezet is en off the market zie je vaak al aan de handen. In de meeste gevallen prijkt daar dan een ring. Of hij nu van goud, zilver of een ander edelmetaal is, hij geeft een duidelijke boodschap af. En jij weet meteen waar je aan toe bent. In films en series doen personen hun ring vaak maar om 1 redenen af: de ander mag niet weten dat ze getrouwd zijn.  Zelf ben ik ook getrouwd. Toch zie je dat niet aan mijn achternaam. En ook niet aan mijn vingers…

Dat ik geen trouwring draag, is eigenlijk ontstaan vanuit gewoonte. Mijn man draagt er namelijk wel een. Hij moest er wel even aan wennen dat ik dit dus niet doe. Zeker in het begin zorgde het wel eens voor vragen van zijn kant, maar inmiddels heeft hij het geaccepteerd. De momenten waarop ik besluit er wel een te dragen, zijn veel specialer en merkt hij het dus ook veel bewuster op.

Waarom ik zelden mijn trouwring draag

Toen wij elkaar leerden kennen, kochten we al vrij vlot een zilveren vrienschapsring. Gek genoeg, heb ik deze wel gewoon een hele tijd dagelijks gedragen. De datum waarop we officieel een relatie kregen en onze namen staan erin gegraveerd. Toen hij mij te huwelijk vroeg, werd deze ring vervangen door een gouwen met een aantal briljantjes voor mij. Voor hem, kochten we een gouden trouwring zonder tierelantijntjes.

In het begin droeg ik mijn ring ook gewoon. Ik deed hem alleen af als ik mijn dochters haren moest vlechten. Niks is zo vervelend wanneer ik met die steentjes in hun haren blijf hangen. Daar worden zij niet vrolijk van en ik ook niet. Maar toen werd ik zwanger… . Niet dat mijn vingers meteen opzwollen tot worstjes hoor. Maar mijn huid begon opeens op edelmetalen zoals goud en zilver te reageren. Ik kreeg er jeuk van.

In het begin deed ik mijn ring af en toe af. Dat had voldoende effect op de jeuk. Maar toen dat niet meer hielp en ik met moeite de ringen nog van mijn vingers afkreeg, borg ik ze op in een speciaal doosje in de kast. Daar liggen ze nu nog. Veilig opgeborgen en zo goed als nieuw want ook al draag ik ze dan niet, ik ben er wel zuinig op.

Wanneer draag ik wel mijn trouwring?

Baby is al bijna 1 jaar en ik merk dat mijn huid minder gevoelig reageert op edelmetalen. Ik blijf mijn grenzen verleggen en probeer elke maand voorzichtig een nieuw sieraad en kijk hoe mijn huid erop reageert. Kettingen gaan goed. En sinds kort draag ik ook weer oorbellen zonder dat het jeukt. Dus eigenlijk staat niks mij in de weg om een ring te dragen. Nou ja behalve de gewoonte. Ik hoef er nu niet bewust bij na te denken dat ik ze af moet doen wanneer ik ga zwemmen, schoonmaak of de haren van mijn dochters vlecht. Toch zijn er wel momenten waarop mijn trouwring draag:

 • tijdens een sollicitatiegesprek
 • op date night
 • of bij een andere speciale gelegenheid

Wat vind jij van mijn reden waarom ik zelden mijn trouwring draag? Droeg jij tijdens en na je zwangerschap ook minder sieraden?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

 • Reply
  dianahogeweg
  26 april 2016 at 08:47

  Wauw, dit zijn super mooie ringen!

 • Reply
  eigenwijsje2014
  25 april 2016 at 13:54

  Ik draag mijn trouwring (die overigens gewoon een zilveren vriendschapsring is) niet. Dit door mijn gewicht, hij is te klein geworden! Hoop hem snel wel weer te kunnen dragen al vind ik mijn verlovingsring mooier 😛

 • Reply
  mamalifestyleblog
  25 april 2016 at 13:47

  Heel begrijpelijk dat je niet of minder vaak een trouwring draagt. Ik draag eigenlijk nooit sieraden. Ik heb één ring die ik nooit draag en ook mijn armbanden en ketting blijven onaangeroerd in mijn nachtkastje liggen. Ik vind het altijd vervelend met afwassen, schoonmaken en zelfs met typen (een ketting niet dan) als ik armbanden heb bungelen of mijn ring af moet schuiven. Toch vind ik sieraden altijd wel heel mooi staan.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]