Machtige Meisjes Opvoeding

15x waarom ik een echte meisjesmoeder ben

1 juni 2016
Meisjesmoedet- je bent een echte meisjesmoeder als-GoodGirlsCompany

Ik ben een echte meisjesmoeder. Ik weet ook niet waarom. Volgens sommige geleerden schijnen knappe ouders sneller een dochter te krijgen. Maar er zullen vast ook wel andere verklaringen zijn voor het gebrek aan testosteron in mijn huishouden. Doorgaan totdat we een jongetje hebben, heeft nooit echt voor mij gespeeld.


Knappe ouders krijgen vaker een meisje-GoodGirlsCompany-Meisjesmoeder

Misschien is het ook wel zo dat ik als meisjesmoeder stiekem gewoon een beetje bang ben voor een jongetje. Ik weet het, het mag niet, ik moet blij zijn dat ik sowieso kinderen kan krijgen en als het maar gezond is, maar mijn laatste zwangerschap kneep ik hem toch wel een beetje…straks krijg ik een jongetje. Ik kon me daar helemaal niks bij voorstellen. Dat staat zo ver van mijn bed af dat ik me toch een heel klein beetje bang voelde. Maar soms, heel soms fantaseer ik en vraag ik mij af hoe dat zou zijn. Maar nooit al te lang want ik vind het heerlijk om een meisjesmoeder te zijn.

15x waarom ik een echte meisjesmoeder ben

Ik ben een echte meisjesmoeder omdat ik

 1. stiekem geniet van de drama. Hahaha wat kunnen kleine meisjes soms een stel drama queens bij elkaar zijn. Soms moet ik echt mijn best doen niet in lachen uit te barsten als ze met veel gevoel voor theater hun verhaal doen.
 2. het heerlijk vind om met mijn dochters te kletsen. Sinds ze kunnen praten, kletsen ze mij de oren van de kop af. Eerst in een onverstaanbaar taaltje, maar al snel volgden verstaanbare zinnen, genante opmerkingen en grappige observaties.
 3. het vinnige en verbaal sterk uit de hoek komen best heel leuk vind. Ja mijn meiden laten zich de kaas niet van hun brood eten. Ik kies er bewust voor om het niet kattig te noemen. Ergens ga ik er gewoon vanuit dat ze later goede leiders worden.
 4. moet glimlachen om hun blikken. Al vanaf ze klein zijn weten ze prima hoe ze mensen moeten bespelen. Vooral papa. Nee, na een dag klieren is mijn dochter geen boefje maar een prinsesje. DUHUH!
 5. het moederen over hun knuffels heel schattig vind. Ze hebben allemaal bergen speelgoed, daarom vind ik het ook erg aandoenlijk wanneer ze in het weekend vragen of ze beneden met de knuffels mogen spelen. Voor elke knuffel of pop maken ze dan een prachtig onderkomen. Als ze allemaal een eigen huis hebben, moeten ze ook eten. Zo aandoenlijk om te zien hoe zorgzaam ze zijn. Niet alleen naar hun knuffels en poppen toe maar ook naar hun kleine zusje.
 6. het grappig vind dat jongens stom zijn. Nou ja niet echt, maar in deze fase. Ik moet enorm lachen om de vindingrijke bijnamen voor klasgenoten en geslachtsorganen die ze bedenken.
 7. van kleine meisjeskleding houd. Niet voor niets besteedde ik de afgelopen weken een aantal keer aan moeder en dochter kleding. We lopen niet dagelijks in identiek dezelfde kleding, maar het kan wel zo zijn dat we gezamenlijk voor een bepaalde kleur kiezen. En ik geef zonder gene toe dat ik 4 tule rokken in mijn kast heb hangen. Van formaatje tutu tot echt een volwaarddige enkellange maxi skirt.
 8. het super gezellig vind om met mijn dochters te make uppen. Ik probeer ze nu al alle belangrijke ins en outs bij te brengen over huidverzorging zodat ze daar later alleen maar voordelen van hebben. Ze mogen pas make up in het openbaar dragen tegen de tijd dat ze naar de middelbare school gaan maar er wordt achter de schermen druk geoefend.
 9. het stiekem helemaal niet erg vinden als ze mijn kledingkast plunderen. Ik houd er zelfs rekening mee door elk seizoen wel iets te kopen waarvan ik weet dat ik het nooit op een doordeweekse dag naar mijn werk zal dragen, maar het de perfecte outfit is voor een theepartijtje of modeshow binnenshuis. Met de gordijnen dicht.
 10. eigenlijk best wel van meidenfilms houd. Heb ik al eens verteld dat ik de liedjes uit verschillende Barbiefilms kan meezingen? Een voorkeur heb voor (Disney) prinsessen die hun eigen boontjes doppen. En nu ze ouder worden ze kennis laat maken met de wondere wereld van chickflicks? Ken je klassiekers. Mijn dochters genieten net zo van Clueless en How to Loose a guy in 10 days als ik.
 11. samen bakken het einde vind. Of het nu mierzoete cupcakes met een overdaad aan versieringen is of gewoon lekker een stevige zelfgemaakte pizza met veel groentes en kaas.
 12. het zo leuk vind als mijn dochters dansen op muziek. Ik ben een echte balletmoeder en daar schaam ik mij niet voor. Aankomende schooljaar gaan we kijken of we klassiek ballet kunnen verruilen voor een modernere versie maar in dit huishouden wordt gedanst. In tutu of als karakter in Just dance.
 13. het leuk vind om met hun haren in de weer te zijn. Nu scheelt het ook dat ze kroeshaar hebben dat sowieso de nodige verzorging nodig heeft. In de vakanties zijn haarmaskers vaste prik.Ik twist, vlecht en co wash me een slag in de rondte maar ik ben erg trots op hun haren.
 14. de zorgzaamheid en zachtaardigheid van mijn dochters zo geweldig vind. Als ik mij niet lekker voel, maken ze lekkere broodjes voor mij en een glaasje drinken.
 15. enorm kan genieten van de speciale band die moeders en dochters hebben. Het niet niet altijd makkelijk, soms is het best confronterend om een kind in huis te hebben lopen die erg op je lijkt terwijl je niet weet of je nu een beetje trots of misschien toch ook wel een beetje bang moet zijn. Maar op die momenten dat we elkaar snappen zonder woorden en het gevoel van ‘wij’ zo sterk is, ervaar ik die band het meest.

Dollcake-Meisjesmoeder-Feestkleding-GoodGirlsCompany

En als ik ze dan alle twee groter zie worden, interesse zie ontwikkelen in mijn trouwkleding hoop ik maar dat ze heel lang klein blijven en ik nog lang een meisjesmoeder ben.

Ben jij ook een meisjesmoeder en wat zijn jouw ultieme geniet momenten?

Liefs Josan

 • Reply
  sarahhanssens
  5 juni 2016 at 21:38

  Al voor ik zwanger was en tijdens mijn zwangerschap hoopte ik op een meisje. Niet omdat ik niet blij had geweest met mijn jongen, maar ik wist gewoon niet hoe ik het zou moeten doen met een jongen, haha. Niet slecht bedoelt helemaal niet, maar ik zie mezelf ook eerder als een meisjesmama, ik kom ook uit een gezin met drie dochters. ^^

 • Reply
  Bianca
  1 juni 2016 at 13:14

  Leuk artikel Josan! Ik vind mezelf ook een echte meisjesmoeder. Toen ik zwanger was van Mikki en hoorde bij de pretecho dat ze een meisje was begon ik te janken van geluk haha! (iedereen was overtuigd dat ik een jongetje kreeg, ik had zelfs blauwe kleertjes gekregen!)

  Ik zie mezelf later ook met meerdere meisjes dus 🙂

  Groetjes Bianca

 • Reply
  sasibeau
  1 juni 2016 at 11:09

  ik heb alleen maar zonen maar persoonlijk vind ik dat gelacht niet veel verschil geeft. Het heeft meer met karakter te maken denk ik. Want mijn oudste zoon is zeer creatief en doet graag dingen met zijn handen, hij kan ook enorm gefocust zijn op taal en rekenen. En ik mag niet vergeten te zeggen dat hij enorm veel zachtheid toont naar zijn kleine broer toe, toen die een baby was was het altijd tut geven, knusjes geven, eten geven, pamper mee helpen verversen en zo van die dingen. en nu tegenwoordig is het vooral van helpen als hij een probleem heeft, zorgen dat hij niets vergeet, zorgen dat zijn broer altijd eerst iets kan eten/drinken voordat hij zichzelf iets neemt en als die kleinste wilt wisselen is dat ook nooit een probleem…
  De jongste is echter een danstalentje en kan niet blijven stilstaan als er muziek speelt. En hij zorgt graag voor poppen en knuffels. Ook houdt hij ervan om te zien hoe alles in elkaar zit. Dan is hij de eerste die met zijn neus er boven op zit.

  En ja bakken, koken en smullen doen die twee ook graag. Ik moet zeggen dat ze een perfecte mix zijn. Maar dat vind iedereen van zen eigen kinderen natuurlijk maar ik mag blij zijn dat ze 4 handen op 1 buik zijn

 • Reply
  Eline
  1 juni 2016 at 11:05

  Wat leuk om te lezen en heel erg herkenbaar! Ik ben ook echt een meisjemeisje en vind het heerlijk dat ons eerste kindje een meisje is. Lekker tutten later 🙂

 • Reply
  volgmama
  1 juni 2016 at 07:56

  Ik ben een mix haha. Ik geniet van allebei maar had altijd de droom dat ik een meisjesmama zou worden met alleen maar meiden. En toen volgde een jongen en nog een jongen en een prinsesje die heb ik nu ook <3 Rijkdom! Vind het zo leuk om te zien hoe de boys hun zusje beschermen en hoe lief ze voor haar zijn.

 • Reply
  Mama Lifestyle Blog
  1 juni 2016 at 06:40

  Leuk he een dochter! En jij hebt er maar liefst drie! Prachtige foto’s Josan! Ik heb een dochter en een zoon. Toen ik zwanger was van mijn zoon, dacht ik dat ik geen jongensmoeder zou kunnen zijn. Maar nu vind ik het hartstikke leuk dat ik moeder mag zijn van zowel een dochter als een zoon.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]