Food Fun Lifestyle

Waarom de Albert Heijn Moestuintjes dit jaar wel gaan lukken

5 maart 2016
Wanneer Albert Heijn Moestuintje verkrijgbaar-GoodGirlsCompany-tuinieren met kinderen

Kun jij je de Albert Heijn Moestuintjes nog herinneren? Of heb je dat stiekem verdrongen? Weken kocht je alleen boodschappen bij ’s lands grootste kruidenier. Het huis was te klein als kroost ontdekte dat je benodigde boodschappen bij een andere supermarkt had gekocht. De horror! Ze zouden zomaar plantjes mis kunnen lopen en daarmee een niet in de halen achterstand oplopen op klasgenootjes!

Abert Heijn Moestuintjes-GoodGirlsCompany-moestuintjes voor kinderen

Je ging voor je kindjes door het vuur. Ruilde plantjes met collega’s, vrienden of elk willekeurig kind dat zich achter een dranghek in de supermarkt bevond. Waar je kinderen voornamelijk het sparen leuk vonden, was jij meer toegewijd. Uiteindelijk deed je de dagelijkse verzorging van een stukje schepping dat anders in een beschimmeld bakje op je aanrecht stond te verpieteren. Uiteraard vol goede moed en hoop. Maar teen de zomer moest je je nederlaag erkennen. Je bleek toch niet zulke groene vingers te hebben en je kids hadden allang een nieuwe liefde gevonden namelijk Freek Vonk.

Hulp bij Albert Heijn Moestuintjes-GoodGirlsCompany

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Voor alle ouders die zich in bovenstaande herkennen, is er nu weer leuk nieuws. De Albert Heijn Moestuintjes zijn terug. Vanaf 7 maart tot 3 april zal ook jouw kind er alles aan doen om er voor te zorgen dat de 20 verschillende moestuinplantjes allereerst door jouw bij elkaar gespaard worden en daarna over gepland en onderhouden.

albert Heijn Moestuintje-handleiding-GoodGirlsCompany

Verzetten heeft geen zin. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je dit jaar iets beter voorbereid bent. Zo ben je er zeker van dat je meer weet te kweken een beschimmeld stukje groente dat de naam groente niet dragen mag.

Groene vingers voor beginners-boekje-AH moestuintjes-GoodGirlsCompany#AHMoestuingoals

Aan Albert Heijn zal het succes niet liggen. Dit jaar gaan ze namelijk een stukje verder. Niet alleen voorzien ze je van moestuinplantjes, maar ook van de beste tips en tricks. Waardoor tuinieren als een pro een koud kunstje wordt. Zo is er het boekje ‘Groene Vingers voor beginners’ , waarin alle groeifasen van de verschillende plantjes staan.

groeifases planten-GoodGirlsCompany-hoe maak je een moestuin

Groene-vingers-voor-beginners-eerste-hulp-bij-albert-Heijn-moestuintje.jpg

Maar ook de manual EHBM (Eerste Hulp bij Moestuinieren) waarop oplossingen staan voor veelvoorkomende moestuin fails zoals te veel water, te donker, te veel zon of slappe plantjes. Boek je dan nog steeds geen Facebook share able of Instagram likeable waardige resultaten? Ook Moestuin noobs mogen er wezen. In dit geval op de digitale community waar de experts van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid ) klaar zitten om je #AHMoestuingoals waar te maken.

Eerste Hulp bij moestuinieren-GoodGirlsCompany-IVN

Albert Heijn Moestuintjes

Vorig jaar hield ik mij nog wijselijk afzijdig van dit gebeuren. Natuurlijk werd er gejammerd door de oudste dochters. Maar het mooie van co-ouderschap is dat ik daardoor zonder schuldgevoel kan kiezen aan welke spaaracties mee doe. En deze ging aan onze neus voorbij omdat ik de bui al zag hangen. Maar dit jaar heb ik toegezegd om eigenhandig de nieuwe wildernis ook wel mijn achtertuin heet, eigenhandig om te toveren tot een moestuin. Totaal niet gehinderd door enige vorm van zelfkennis of gebrek aan groene vingers natuurlijk. En toen Miss G en B het perspakket open maakten en tot hun vreugde ontdekten welke 8 plantjes daar al in zaten, kon ik natuurlijk geen Nee meer zeggen. Op naar de andere 12. Dus vanaf volgende week zullen we zo nu en dan op ons blog een update delen over of onze #Albert Heijn Moestuintjes nog in leven zijn en hoe het staat met onze achtertuin.

Albert Heijn Moestuintje-spaaractie-wanneer verkrijgbaar

Heb jij een beetje groene vingers? Ga jij dit jaar ook mee doen aan de Albert Heijn Moestuintjes?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Nicole
  7 maart 2016 at 05:50

  Wij wagen ook een poging..

 • Reply
  Nienke
  6 maart 2016 at 09:19

  Ik vind het ook een leuke actie, maar bij ons is het juist mijn vader die er enthousiast mee aan de slag gaat haha

 • Reply
  Melissa
  6 maart 2016 at 08:29

  Ik heb er weer helemaal zin in, ondanks onze NIET groene vingers is het vorig jaar toch aardig gelukt en at ik met regelmaat rucola uit eigen moestuin 🙂

 • Reply
  Nathalie
  6 maart 2016 at 07:42

  Vorig jaar waren onze moestuintjes best wel mislukt haha. Hopelijk dit keer meer succes!

  • Reply
   Josan
   6 maart 2016 at 07:45

   Ja je weet nu al meer dan vorig jaar

 • Reply
  Mama's Jungle
  5 maart 2016 at 19:45

  Ja, een leuke actie vind ik dit. Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat lukken, ghehe. Succes 😉

  • Reply
   Josan
   6 maart 2016 at 07:44

   Dank je Lori, ww gaan er met frisse moed tegen aan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]