Bloggen Lifestyle

Waar halen die mommy bloggers toch de tijd vandaan?

22 januari 2016
Waar halen die mommy bloggers toch de tijd vandaan-GoodGirlsCompany

“Waar halen die mommy bloggers toch de tijd vandaan?” De tijd om te bloggen, Instagrammen, Facebooken, Twitteren en snapchatten. Ze zijn echt overal! En een goede moeder, is een moeder die je niet ziet. Hebben ze niks beters te doen? Moeten ze niet voor hun kinderen zorgen ofzo? Of worden die aan hun lot over gelaten? Het is een vraag die buitenstaanders niet alleen bezighoudt, maar waar ze ook een uitgesproken mening over hebben. Want laten we eens eerlijk zijn: dagelijks bloggen en voor je kinderen zorgen? Dat gaat niet samen! Toch?

Waar halen die mommy bloggers toch de tijd vandaan om te bloggen, Instagrammen, Facebooken en snapchatten-GoodGirlsCompany

Natuurlijk is dat een manier om er tegen aan te kijken. Maar heel misschien is het antwoord ook wel gewoon heel simpel. Misschien kunnen mamabloggers gewoon onwijs goed plannen, zijn ze ongelofelijk gedisciplineerd en hebben ze een geweldige werkroutine.

Mama en blogger, hoe doe ik dat?

Tenminste als ik naar mijn leven kijk, speelt planning en discipline een belangrijke rol. Ik werk 32 uur per week en probeer dagelijks te bloggen. Elke dag begint met dezelfde routines. Ik word om 6 uur wakker. Dan leg mijn baby aan en terwijl zij lekker rustig haar melk drinkt, lees ik mij een beetje bij. Ik vind dat gewoon ontzettend leuk. Daarna volgt de ochtendspits en race ik de kinderen naar de opvang terwijl ik zelf naar mijn werk vertrek. Daar gebruik ik mijn kolftijden om via mijn telefoon mijn feeds even bij te lezen. Maar ook om mijn posts her en der onder de aandacht te brengen. Als ik zin heb plaats ik een foto op Instagram, een bericht op Facebook, een Tweet of Snapchat. Als de werkdag erop zit, begint de avondspits en ben ik druk bezig om de kinderen van de opvang te halen, avondeten voor ze te maken en weer naar bed te brengen. Tenminste als we niet ook nog naar vioolles gaan.

Waar halen die mommy bloggers de tijd vandaan?

Per dag heb ik natuurlijk anderhalf uur kolftijd. Deze zou ik kunnen gebruiken om te bloggen. Maar dat doe ik niet. Waar ik de tijd vandaan haal? Nou op de avond, als de kinderen in bed liggen natuurlijk! Bijna elke avond zit ik gedisciplineerd aan mijn blog te schrijven. Vooruitwerken wil ik wel, maar lukt mij te weinig. En als het niet lukt? Ach, dan is er nog geen man overboord. Mijn blog is mijn hobby. Tegelijkertijd merk ik ook dat ik het mis als ik het niet doe.

Je houdt in elk geval behoorlijk wat tijd over wanneer je weinig tv kijkt. Ook op mijn vrije dag werk ik aan mijn blog. Als de kinderen naar school zijn en Miss C slaapt, maak ik foto’s. Dat is meestal het prettigst met daglicht. Heb ik mijn oudste dochters nodig voor een fotoshoot? Dan doen we dat op de woensdag- of zondagmiddag. Maar nooit langer dan een half uurtje want dan hebben het ook wel gezien.

Hoe andere mamabloggers het doen, weet ik niet. Iedereen maakt daarin keuzes die het beste zijn voor haar gezin. De ene mommy blogger post een paar keer per week omdat dit voor haar de juiste balans is. De andere post dagelijks omdat het haar lukt om dit zo te organiseren. En weer een kan zelfs meerdere posts op een dag plaatsen omdat ze misschien wel heel makkelijk schrijft. Ik vind het te kort door de bocht om te zeggen dat wanneer je geen dagelijks blog schrijft en weinig actief bent op social media dit jou een betere moeder maakt.

Praat mee, wat vind jij? Kan een goede moeder online erg actief zijn? Of heeft dat gewoon niks met elkaar te maken?

 • Reply
  Gewoon wat een mama doet
  14 juli 2017 at 15:42

  Iedereen legt zijn prioriteiten waar ie zelf wil. Wil jij eens de kids in bed liggen lekker aan het bloggen gaan, super! Er zijn waarschijnlijk veel moeders, die niet zo actief zijn op social media, die eens de kids in bed liggen, languit in de zetel gaan liggen en de rest van de avond tv kijken en niets meer doen. Maakt hen dat een betere moeder? zeker niet! Een goede moeder is iemand die altijd het beste voor haar kids wil en dat kan perfect als bloggende mama. Mooi stukje, doe zeker zo verder, laat je niet ontmoedigen door anderen!

 • Reply
  Noraly
  23 januari 2016 at 23:24

  Ik ben net achterstallige fotoalbums aan het maken en het valt me op dat ik van het jaar voor ik met bloggen begon drie jaar geleden (zolang loop ik dus achter..;) zo weinig foto’s had. Door het bloggen ga ik veel bewuster om met wat ik vastleg om me heen. Die foto’s dan weer delen vind ik heerlijk. Ik ben gewoon een gelukkiger persoon geworden, meer tevreden. Bloggen doe ik ook ’s avonds. Nu de kleinste van de drie net 1 is geworden, lukt het weer redelijk om de regelmaat te vinden. Ik werk 4×9 en de mamma-dag vult zich met mamma-dingen. Maar dat is ook goed. Het past lang niet altijd, en er is echt wel af en toe frustratie. Maar ik weet dat ik gelukkiger ben als ik bewust bezig ben met iets van mezelf te creëren, dus ik geef het de ruimte zoveel als het lukt.

  • Reply
   Josan
   24 januari 2016 at 22:11

   Dank je wel voor je bericht. Ik merk ook dat ik meer foto’s maak. Leuk om dat ook van een andere mama te horen

 • Reply
  Nathalie
  23 januari 2016 at 21:44

  Discipline, goede planning maar ook prioriteiten stellen. De één wil een bepaald tv programma kijken en een blogger is informatie aan het verzamelen, foto’s aan het maken/zoeken of schrijft een artikel.

  Ja, het kan dus… ik redt het ook al jaren met een blog, 24 uur werk, gezin en vrijwilligerswerk.

 • Reply
  Judith
  23 januari 2016 at 08:43

  Ik werk thuis zeker 50 uur per week aan mijn blog maar ook blogs voor anderen. Het is mijn inkomen, ik werk wanneer de kinderen op school zijn of slapen. Ik heb de tv aan wanneer ik werk, en mijn sociale leven komt wel zodra de kleinste naar school gaat en ik meer overdag kan werken.

 • Reply
  Evelien
  22 januari 2016 at 22:36

  Haha ik vraag me dat ook soms af!! Ik post 2-3 x per week en dat is soms al lastig als iemand ziek is of als er veel moet gebeuren… respect voor de mama’s die dagelijks bloggen!!

 • Reply
  jansyluvzu
  22 januari 2016 at 21:34

  Ik werk ook 27 uur en probeer iedere dag te bloggen. Soms lukt dat gewoon niet en dat is prima. Het is echt een hobby voor mij en het moet wel leuk blijven. Natuurlijk zou ik liever minder werken en meer willen bloggen, maar dat is voor nu helaas niet haalbaar. Dus ben ik blij me hou het nu gaat. Met de juiste balans en het plezier in het moederschap en bloggen. Een heerlijke combi!

 • Reply
  Nicole
  22 januari 2016 at 20:55

  Ik werk ook 32 uur per week en probeer ook elke dag te bloggen. Maar het is wel lastig. Ik moet er echt tijd voor vrij maken. Actief zijn op alle social media red ik niet. Ik heb wel Twitter, maar echt actief ben ik er niet op. Dat geldt voor meerdere social media.

 • Reply
  irisdonkersloot
  22 januari 2016 at 19:56

  Kwestie van planning, maar ook van keuzes maken. Iets wat je leuk vind, daar maak je tijd voor in je agenda. Denk maar aan sporten of met vriendinnen afspreken. Ik vind bloggen ook leuk, dus maak ik daar tijd voor! En social media, tja, soms veel soms minder. Ik wil niet als een verslaafde aan mijn telefoon of computer vast zitten als ik thuis ben, dus ja……….

 • Reply
  poweredbyflowers
  22 januari 2016 at 19:54

  Ellie is ng klein en ‘hangt’ veel aan de borst. Perfect moment om via gsm up to date te blijven en te schrijven, later edit ik het verder op de computer :-). Hoe ik da zal doen als ze ouder is? Dat zien we dan wel weer :-). Plannen, plannen en plannen. Daarom niet minder moeder

 • Reply
  Annabelle
  22 januari 2016 at 18:18

  Ik heb toevallig vandaag een blog geschreven terwijl ik op mijn neefje van 6 moest passen. De eerste blog kreeg ik af maar bij de tweede was ik mijn concentratie kwijt. Ondertussen liep meneer triomfantelijk met een aansteker rond… Petje af! Dan heb ik het nog niet over je baan en de kleinste meid!

 • Reply
  Linda
  22 januari 2016 at 17:13

  Goed punt, kwestie van planning inderdaad. Zit voor mijn gevoel weinig op social media zoals instagram en Twitter, van mail en Facebook krijg ik echter meldingen dus check ik even tussendoor. Schrijven is zodra de kinderen op bed liggen, of rustig spelen. Gelukkig vanwege het gastouderschap ook een schoonmaakster, scheelt mij tijd en geld daarvoor komt via de blog. Kwestie van prioriteiten stellen en doen wat je leuk vind. Ik zit liever te typen ipv tv kijken of uitgaan.

 • Reply
  volgmama
  22 januari 2016 at 17:00

  Ik schrijf meestal ook ’s avonds als de kids slapen. Facebook en Instagram tussendoor even op de telefoon.

 • Reply
  Andrea
  22 januari 2016 at 16:30

  ik blog de laatste tijd zo weinig, ga liever een dutje doen, met mijn dikke buik. ik heb dan ook echt respect voor de zwangere bloggers met kinderen die alles kunnen balanceren. ik ben gewoon…moe 🙂

 • Reply
  marguerita78
  22 januari 2016 at 16:19

  Plannen en discipline inderdaad 🙂 en ik haaaaat het huishouden, bloggen is veel leuker 🙂 en net als jij doe ik dat vooral ’s avonds.

  • Reply
   Josan
   22 januari 2016 at 16:21

   Ik ook! Ik heb sinds ik werk een schoonmaakster 🙂

 • Reply
  Diesna Loomans
  22 januari 2016 at 16:08

  Inderdaad zeg, waar halen wij de tijd vandaan, goed stukje en onderwerp ook, sinds ik blog zit ik ook elke avond achter de computer, wat ik vroeger echt vreselijk vond! Maar bloggen en editten vind ik zo leuk dat het echt geen probleem meer is en ik echt goed de tijd in de gaten moet houden, want voordat ik het weet zit ik alweer tot veel te laat!! Ik heb het voordeel dat ik een eigen bedrijf heb en deels dus ook over dat onderwerp blog en vlog. (fitness) maar er gaat wel echt veel veel veel tijd in zitten! Voor mij ook geen TV meer 🙂 Ik kijk alleen in het weekend films!
  Ik heb wel echt respect voor mama’s die elke dag een blog maken (of doordeweekse) dat is mij nog niet echt gelukt 🙂

  • Reply
   Josan
   22 januari 2016 at 16:23

   Heel herkenbaar. Het geeft ook zoveel energie dat ik er soms ook ’s avonds te lang aan zit

 • Reply
  Bregje
  22 januari 2016 at 16:08

  Ik vind dat het niks zegt over of je een goede moeder bent als je online actief bent. Zoals je zelf ook zegt, iedereen maakt de keuzes die het beste zijn voor het gezin.

  Ik post nu sinds een tijdje elke dag een artikel en dat vraagt inderdaad de nodige planning en organisatie. Het promoten doe ik meestal ’s ochtends in de auto op weg naar kantoor, vriendlief rijdt dan meestal en in een kwartiertje kan ik precies een rondje maken. Het schrijven van artikelen doe ik ’s avonds of op mijn vrije dag tijdens het slaapje van Laurens. Wel probeer ik wat minder op mijn telefoon te zitten als ik vrij heb, om meer tijd en aandacht te besteden aan mijn dreumes. Lukt steeds beter 😉

 • Reply
  Romy
  22 januari 2016 at 16:06

  Natuurlijk kan een moeder online actief zijn en tegelijkertijd een goede moeder zijn! En de Mommybloggers die ik ken, mezelf incluis, kunnen inderdaad best goed plannen. Dat moet ook wel, want zelfs als je niet werkt vergt het discipline en doorzettingsvermogen om een blog bij te houden.

  Nou zeg ik er wel bij dat ik op zich niet zo heel actief ben op social media en Whatsapp en zo. Ik heb zo mijn periodes maar soms kan ik mijn telefoon of beeldscherm echt even niet meer zien. 😉

 • Reply
  wilmaaablog
  22 januari 2016 at 16:00

  Ik vind het soms ook wel lastig te combineren. Ik doe het vooral ´s avonds en maak in de middag foto´s als ze slaapt.

 • Reply
  Melissa
  22 januari 2016 at 15:50

  Moet best druk zijn voor jou zo naast een bijna fulltime job! Mijn kinderen gaan 2x per week een dag naar de opvang en dat zijn mijn werkdagen. Ik plan dan mijn fotografie-opdrachten in en werk aan mijn site. Maar ook op andere dagen doe ik dat, als ze lief aan het spelen zijn of bij vriendjes spelen klap ik de laptop even open. En ’s avonds zo nu en dan…. Wel leuk om te horen dat iedereen het weer anders doet!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]