Babyspullen

Handige babyspullen: VTech Magisch Droompopje

5 mei 2016
VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-review-ervaringen

Wat moet ik nou met een Magisch Droompopje? vroeg ik me hardop af. Het duurde even voordat Miss C doorsliep maar moeite met in slaap komen? Dat kan ik mij niet herinneren. Ze is het voorbeeld van een makkelijk in slaap te krijgen baby. Maar zoiets hardop uitspreken is natuurlijk het lot tarten. Die had nog wel even een appeltje met mij te schillen. *POEF* daar was de beruchte 11 maanden-sprong! En tadaa…ook nog doorkomende tandjes. Gewoon omdat het kan.

In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-Droompopje review

Van VTech kreeg ik het Magische Droompopje opgestuurd. Leuk! Miss C zit namelijk helemaal in de fase dat ze zeer enthousiast reageert op poppen. Ze kust, knuffelt en speelt er wat mee af. En als moeder vind ik dat natuurlijk super schattig om te zien. Het pakketje werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen. Ze staakte er zelfs haar lunch voor. En ik deelde het schattige moment natuurlijk meteen op Instagram.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-voorkant

VTech Magisch Droompopje

Het Magisch Droompopje is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 36 maanden. Dus je kan hem al vanaf de geboorte gebruiken of misschien wel kopen als  leuk kraamcadeautje. Speelgoed van VTech richt zich altijd sterk op leren, spelen en ontwikkelen. Dat geldt ook voor het Magisch Droompopje. Dit stimuleert de volgende gebieden:

 • zintuigelijke ontwikkeling. Door de rustgevende melodietjes, natuurgeluiden, verschillende gesproken zinnen en de zachte pluche bevordert de tastzin.
 • taalontwikkeling. De gesproken zinnen en liedjes stimuleren de taalontwikkeling van je kindje.
 • motorische vaardigheden. Wanneer je kindje op de verschillende toetsen drukt, valt er van alles te ontdekken aan het Magisch Droompopje.

Het popje heeft meer dan 40 melodietjes en 2 gezongen liedjes. Het kan zinnetjes zeggen als “Ik vind je lief”, ” Slaap zacht” of “Jij bent mijn beste vriendje” In het hoofdje zit een rustgevend lampje dat zachtjes op de maat van de muziek schijnt. In de punt capuchon van het Magisch Droompopje zit een knoop. Mijn dochtertje pakt dit puntje telkens vast om mee te kroelen. Of ze stopt het in haar mondje. Wat gewoon zonder problemen kan want de buitenkant is gewoon afwasbaar. Wanneer je het elektronische onderdeel verwijdert, kan je het nog grondiger reinigen.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-inhoud

Voor ouders is het handig om te weten dat er een tijdschakelaar op zit. Daarnaast kan je ook instellen hoe intens het lampje mag schijnen of hoe hard het geluid is.

Onze ervaringen met het VTech Magisch Droompopje

Op de verpakking staat het volgende: “Heerlijk wegdromen met het Magisch Droompopje van VTech! Dit schattige popje kalmeert kleintjes met een rustgevend lichtje, vriendelijk gezongen liedjes en lieve zinnetje. Het popje bevat vele rustgevende melodietjes en natuurgeluiden om kleintjes in slaap te laten vallen.”

Hoewel Miss C er meteen weg van was, was ik wat sceptisch. Bij mijn andere dochters gebruikte ik soms een projector. Uit ervaring weet ik dus dat (natuur) geluiden, muziek en zacht licht een heel goed hulpmiddel kunnen zijn bij baby’s die moeilijk zelf in slaap vallen. Maar bij hen had ik dit altijd vrij vlot vanaf de geboorte gebruikt.

VTech Magisch Droompopje-buttons

Ik voelde enige weerstand om mijn baby die 11 maanden lang zonder al te veel moeite in slaap was gevallen, nu hier in mee te moeten nemen. Omwille van een review. Bij baby’s komt het toch erg aan op gewoontes en persoonlijk ben ik er geen voorstander van om dingen om te gooien wanneer er geen reden voor is. Daarnaast was ik een beetje bang dat ze met het Magisch Droompopje zou spelen en zo zichzelf uit haar slaap hield. En zag ik al voor mij hoe er middenin de nacht over de overloop zou schallen “Ik vind je lief”, een beetje creepy.

VTech Magisch Droompopje-speelgoed

Toch probeerde ik het. Zette de tijdschakelaar op 15 minuten en drukte de hart-toets in voordat ik haar slaapkamertje verliet. Ik nam mij voor dat als ze overduidelijk negatief zou reageren dat ik het dan voor gezien hield. Uiteindelijk is mijn kindje geen proefkonijn. De eerste vijf minuten hoorde ik voornamelijk de pop en Miss C hoorde ik een beetje pruttelen. Van complete stilte en donkerte bij het slapengaan naar een popje dat muziek maakt en oplicht, is natuurlijk wel even wennen. Maar na 10 minuten was ze stil. Ook in de nacht bleef het stil en waren er geen creepy toestanden.

De dagen er na had Miss C echt last van de 11 maanden-sprong en tandjes. De eerste nacht nam ik haar bij mij in bed. Maar dat was geen succes. Ik deed zelf amper een oog dicht. De nacht erop gooide ik het over een andere boeg. Ik drukte op de hart-toets van het Magisch Droompopje. Miss C was er niet blij mee dat ik haar er niet uithaalde, maar hierna de deur weer dicht trok en naar mijn eigen bed verdween. Maar binnen de geprogrammeerde 15 minuten viel ze uiteindelijk in haar eigen ledikantje in slaap. Die nacht moest ik nog op 2 verschillende momenten mijn bed uit om haar pop te activeren, maar ze bleef in haar eigen bed. En met het verstrijken van de dagen werd het aantal keer dat ik het Magisch Droompopje moest activeren ook minder.

VTech Magisch Droompopje-Miss C

Na 2 weken waarin Miss C onrustig sliep door de 11 maanden-sprong en doorkomende tandjes, lijkt de rust nu weer teruggekeerd. Het Magisch Droompopje is inmiddels een onderdeel geworden van ons avondritueel. En waneer het ‘s nachts nodig is, weet ik dat hij ook zijn werk doet en het gewenste effect op haar heeft. Dus van scepticus ben ik inmiddels fan. Ook kinderen die geen lastige slaper zijn, kunnen er baat bij hebben.

P.S. er mee spelen doet ze alleen overdag. Gelukkig niet ‘s nachts en dat vind ik zelf wel zo prettig 😉

VTech testpanel

Als blogger krijg ik natuurlijk de kans om vele producten te testen. Maar dat kan jij ook. Wil jij ook kans maken op coole VTech prijzen, zelf de nieuwste producten testen of geïnspireerd worden? Volg dan instagram.com/vtechspeelgoed!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer informatie hierover lees mijn disclaimer.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!