Babyspullen

Handige babyspullen: VTech Magisch Droompopje

5 mei 2016
VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-review-ervaringen

Wat moet ik nou met een Magisch Droompopje? vroeg ik me hardop af. Het duurde even voordat Miss C doorsliep maar moeite met in slaap komen? Dat kan ik mij niet herinneren. Ze is het voorbeeld van een makkelijk in slaap te krijgen baby. Maar zoiets hardop uitspreken is natuurlijk het lot tarten. Die had nog wel even een appeltje met mij te schillen. *POEF* daar was de beruchte 11 maanden-sprong! En tadaa…ook nog doorkomende tandjes. Gewoon omdat het kan.

In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-Droompopje review

Van VTech kreeg ik het Magische Droompopje opgestuurd. Leuk! Miss C zit namelijk helemaal in de fase dat ze zeer enthousiast reageert op poppen. Ze kust, knuffelt en speelt er wat mee af. En als moeder vind ik dat natuurlijk super schattig om te zien. Het pakketje werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen. Ze staakte er zelfs haar lunch voor. En ik deelde het schattige moment natuurlijk meteen op Instagram.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-voorkant

VTech Magisch Droompopje

Het Magisch Droompopje is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 36 maanden. Dus je kan hem al vanaf de geboorte gebruiken of misschien wel kopen als  leuk kraamcadeautje. Speelgoed van VTech richt zich altijd sterk op leren, spelen en ontwikkelen. Dat geldt ook voor het Magisch Droompopje. Dit stimuleert de volgende gebieden:

 • zintuigelijke ontwikkeling. Door de rustgevende melodietjes, natuurgeluiden, verschillende gesproken zinnen en de zachte pluche bevordert de tastzin.
 • taalontwikkeling. De gesproken zinnen en liedjes stimuleren de taalontwikkeling van je kindje.
 • motorische vaardigheden. Wanneer je kindje op de verschillende toetsen drukt, valt er van alles te ontdekken aan het Magisch Droompopje.

Het popje heeft meer dan 40 melodietjes en 2 gezongen liedjes. Het kan zinnetjes zeggen als “Ik vind je lief”, ” Slaap zacht” of “Jij bent mijn beste vriendje” In het hoofdje zit een rustgevend lampje dat zachtjes op de maat van de muziek schijnt. In de punt capuchon van het Magisch Droompopje zit een knoop. Mijn dochtertje pakt dit puntje telkens vast om mee te kroelen. Of ze stopt het in haar mondje. Wat gewoon zonder problemen kan want de buitenkant is gewoon afwasbaar. Wanneer je het elektronische onderdeel verwijdert, kan je het nog grondiger reinigen.

VTech Magisch Droompopje-GoodGirlsCompany-inhoud

Voor ouders is het handig om te weten dat er een tijdschakelaar op zit. Daarnaast kan je ook instellen hoe intens het lampje mag schijnen of hoe hard het geluid is.

Onze ervaringen met het VTech Magisch Droompopje

Op de verpakking staat het volgende: “Heerlijk wegdromen met het Magisch Droompopje van VTech! Dit schattige popje kalmeert kleintjes met een rustgevend lichtje, vriendelijk gezongen liedjes en lieve zinnetje. Het popje bevat vele rustgevende melodietjes en natuurgeluiden om kleintjes in slaap te laten vallen.”

Hoewel Miss C er meteen weg van was, was ik wat sceptisch. Bij mijn andere dochters gebruikte ik soms een projector. Uit ervaring weet ik dus dat (natuur) geluiden, muziek en zacht licht een heel goed hulpmiddel kunnen zijn bij baby’s die moeilijk zelf in slaap vallen. Maar bij hen had ik dit altijd vrij vlot vanaf de geboorte gebruikt.

VTech Magisch Droompopje-buttons

Ik voelde enige weerstand om mijn baby die 11 maanden lang zonder al te veel moeite in slaap was gevallen, nu hier in mee te moeten nemen. Omwille van een review. Bij baby’s komt het toch erg aan op gewoontes en persoonlijk ben ik er geen voorstander van om dingen om te gooien wanneer er geen reden voor is. Daarnaast was ik een beetje bang dat ze met het Magisch Droompopje zou spelen en zo zichzelf uit haar slaap hield. En zag ik al voor mij hoe er middenin de nacht over de overloop zou schallen “Ik vind je lief”, een beetje creepy.

VTech Magisch Droompopje-speelgoed

Toch probeerde ik het. Zette de tijdschakelaar op 15 minuten en drukte de hart-toets in voordat ik haar slaapkamertje verliet. Ik nam mij voor dat als ze overduidelijk negatief zou reageren dat ik het dan voor gezien hield. Uiteindelijk is mijn kindje geen proefkonijn. De eerste vijf minuten hoorde ik voornamelijk de pop en Miss C hoorde ik een beetje pruttelen. Van complete stilte en donkerte bij het slapengaan naar een popje dat muziek maakt en oplicht, is natuurlijk wel even wennen. Maar na 10 minuten was ze stil. Ook in de nacht bleef het stil en waren er geen creepy toestanden.

De dagen er na had Miss C echt last van de 11 maanden-sprong en tandjes. De eerste nacht nam ik haar bij mij in bed. Maar dat was geen succes. Ik deed zelf amper een oog dicht. De nacht erop gooide ik het over een andere boeg. Ik drukte op de hart-toets van het Magisch Droompopje. Miss C was er niet blij mee dat ik haar er niet uithaalde, maar hierna de deur weer dicht trok en naar mijn eigen bed verdween. Maar binnen de geprogrammeerde 15 minuten viel ze uiteindelijk in haar eigen ledikantje in slaap. Die nacht moest ik nog op 2 verschillende momenten mijn bed uit om haar pop te activeren, maar ze bleef in haar eigen bed. En met het verstrijken van de dagen werd het aantal keer dat ik het Magisch Droompopje moest activeren ook minder.

VTech Magisch Droompopje-Miss C

Na 2 weken waarin Miss C onrustig sliep door de 11 maanden-sprong en doorkomende tandjes, lijkt de rust nu weer teruggekeerd. Het Magisch Droompopje is inmiddels een onderdeel geworden van ons avondritueel. En waneer het ‘s nachts nodig is, weet ik dat hij ook zijn werk doet en het gewenste effect op haar heeft. Dus van scepticus ben ik inmiddels fan. Ook kinderen die geen lastige slaper zijn, kunnen er baat bij hebben.

P.S. er mee spelen doet ze alleen overdag. Gelukkig niet ‘s nachts en dat vind ik zelf wel zo prettig 😉

VTech testpanel

Als blogger krijg ik natuurlijk de kans om vele producten te testen. Maar dat kan jij ook. Wil jij ook kans maken op coole VTech prijzen, zelf de nieuwste producten testen of geïnspireerd worden? Volg dan instagram.com/vtechspeelgoed!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer informatie hierover lees mijn disclaimer.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!