Spelen

Vrouwen en techniek

15 november 2016
review-fietsenopfietsen_goodgirlscompany

Over vrouwen en techniek bestaan de nodige theorieën. Tijd om eens te kijken wat daar allemaal van waar is. Ik bestelde een fiets online en probeerde deze in elkaar te zetten zonder mannelijke hulp. Appeltje eitje. Of toch niet?

ervaring-popal-kinderfiets-fietsenopfietsen_goodgirlscompanyDat je meubels als bouwpakket kan bestellen, zijn wij Nederlanders inmiddels wel gewend. Het bekende Scandinavische warenhuis is zo populair dat sommige stellen er ook hun trouwontbijtje eten. Maar dat je ook een fiets als bouwpakket kan bestellen, kijk dàt is nieuw. Ergens tijdens het bestellen had ik blijkbaar over het hoofd gezien dat het in pakketvorm kwam. Ik keek dan ook raar op toen ik het postpakket thuis kreeg. Maar was des te blijer dat ik een fiets voor middelste dochter besteld had en niet voor mijn man. Een 22 inch kinderfietsje monteer je net wat makkelijker dan die van een volwassene. Elk nadeel heeft zijn voordeel.review-popal-kinderfiets-fietsenopfietsen_goodgirlscompany

 

Vrouwen en techniek

Zoals je nu waarschijnlijk wel weet, ben ik niet zo snel uit het veld geslagen. Vol goede moed ging ik aan de slag. Dit klusje wilde ik zelf fixen voordat de man des huizes thuis kwam. Ik glunderde al bij de gedachte dat hij raar op zou kijken. Dat zou een anekdote opleveren die ik hem tot uit den treure in kon wrijven. Hahaha want zo ben ik dan ook wel weer.

Ik ging meteen aan de slag en pakte de grootste doos uit. Het pakket bevatte een fietsframe, twee losse banden, fietsmandje en stuur. Daarnaast was er nog een klein pakketje met wat kleine onderdelen zoals LED- verlichting en trappers. En niet onbelangrijk een instructieblad. De reden dat ik een betere klusser dan mijn man ben, zit hem in dat ik eerst even de tijd neem om de handleiding uitgebreid te bestuderen. Dat voorkomt namelijk dat ik een onderdeel aan iets monteer waar het niet behoort te zitten. Verder scheelt het ook tijd en frustratie en gebroken nagels. Daarnaast heeft het overschatten van mijn eigen kunnen ook zo zijn voordelen. Ik weet dat ik geen help mijn man is klusser achtige projecten op mij moet nemen. Maar al het andere durf ik meestal wel aan. En gek genoeg gaat dat verbazingwekkend goed.

 

vrouwen-en-techniek_ervaring-met-fietsenopfietsen_goodgirlscompanyZelf je fiets in elkaar zetten

Het achterwiel was een fluitje van een cent. Bij het voorwiel moest ik rekening houden met de voorvork. Ik bleek hem verkeerd om te hebben gemonteerd (blijkbaar kan dat ook). Zo heel verwonderlijk was dat niet. Het instructieblad had een plaatje van een andere fiets dan ik besteld had maar wel van hetzelfde merk. One size fits all, maar een meisjesfietsje is natuurlijk wel wat anders dan een herenfiets.

Gelukkig bestaat er internet. Niet om doe-het-zelf filmpjes te kijken van hoe je een fiets monteert, maar om gewoon naar het plaatje te kijken. Als ik een duidelijk plaatje heb, kom ik vaak ook wel en heel eind. Bovendien was ik natuurlijk super gemotiveerd want hey, ik zou de uitdaging winnen.

Alles ging goed. Wielen aan het frame. Stuur erop. Mandje aan de voorkant. Led verlichting vastgemaakt. Ik hoefde nog maar 1 onderdeel; het zadel. Moet lukken toch? Een ongeluk zit in een klein hoekje. In dit geval had ik de stang van het zadel niet strak genoeg vastgemaakt. Deze zakte naar beneden in de buis. Zonder nadenken, stak ik mijn vinger erin om hem eruit te trekken. Wat ik naar boven haalde was niet de stang maar een bebloede duim. Kusje erop en weer verder. Maar hoe ik ook probeerde. Het lukte niet…

Oh wat haat ik het om in het zicht van de haven te stranden. Want an sich was het zelf in elkaar zetten me ontzettend mee gevallen.

ervaringen-met-popal-kinderfiets-fietsenopfietsen_goodgirlscompany

 

Ik regel dat wel even…

Man kwam thuis maar ik had de fiets inmiddels strategisch in de schuur op geborgen. Vol trots vertelde ik natuurlijk over hoe alles mij gelukt was, alleen dit ene ienemienie kleine onderdeeltje niet (*insert pruillip en onschuldig knipperende hertenoogjes). Nu scheelt het dan mijn man geen klusser is en dus nooit zal beginnen over ‘vrouwen en techniek…” Wel reageert hij zoals meerdere mannen met “Ik regel dat wel even”.

Dat ken ik…ik keek dan ook niet raar op dat ik het uiteindelijk zelf aan onze vaste klusjesman mocht vragen. Deze pro wist binnen no-time de stang omhoog te halen en aan het zadel te bevestigen. Volgens hem kan ik nu niet zeggen dat ik het helemaal zelf gedaan heb. Maar hey, 90% is toch een aardige score. Niet?

Ben jij een technische moeder en de vooroordelen over vrouwen en techniek helemaal zat? Of bak je er inderdaad helemaal niks van? Heb je ooit overwogen een fiets online te bestellen?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

 • Reply
  Wat je niet wist...ook vrouwen kunnen links of rechtsdragend zijn.
  12 januari 2017 at 06:00

  […] zijn. Misschien zijn mijn hersens ook wel mannelijker. Ik kan namelijk goed kaart lezen en ben stuk technischer aangelegd dan mijn man […]

 • Reply
  Merel
  16 november 2016 at 10:53

  Hier ook geboren uit noodzaak, tijdens het klussen in de eerste woning die mijn oudste en ik kregen, deed ik vrijwel alles zelf. Inmiddels weer een man in huis en dan verdeel je toch de klussen zo efficiënt mogelijk. Maar ik zou zo’n fiets ook wel proberen. Of het lukt…

 • Reply
  Wanda Becker-Andreou
  15 november 2016 at 08:54

  Ha ik ben zo een moeder van 4 die regelmatig de fietsen in elkaar zet en met mn hoofd onder de motorkap hang. Opgegroeid in een gezin met een hele dappere zelfreddende destijds gescheiden moeder, pakten we alles zelf aan. Ik geniet van klussen met YouTube als handleiding:). Wat ik moeilijk vind is dat er vrouwen zijn die bij voorbaat bij elke “mannen” klus roepen: nee hoor dat kan ik niet…. Ladies een beetje meer zelfvertrouwen, want mannen klussen bestaan niet (muv kliko buitenzetten?). Leuk stuk Josan

  • Reply
   Josan
   15 november 2016 at 21:21

   Wow, dat had ik helemaal niet achter jou gezocht. Leuk! Ik MOEST gewoon een aantal jaar zelf mijn eigen boontjes doppen vandaar dat ik het nu ook makkelijker doe. En eerlijk gezegd vind ik het best leuk hoor. Hte geeft meer voldoening dan huishouden.

 • Reply
  De onzin van je kinderen een klein schoencadeautje geven
  15 november 2016 at 08:46

  […] solidariteit met andere ouders mijn kinderen een klein een schoencadeautje te geven. Als ik een fiets in de schoen wil stoppen en ze elke dag hun schoen mogen zetten, dan doe ik […]

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!