8 days of Christmas Opvoeding Reviews Spelen

Winactie 3 | Vraag maar! persoonlijke vraaggesprek met je kind

8 december 2017
Vraag-maar-vragenspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar! is een vragenspel dat Elma van Vliet ontwikkelde voor ouders en kinderen. Het spel bevat verschillende kaartjes. Door er over in gesprek te gaan met kind, leer jij haar beter kennen en zij jou ook. Vandaag maak je kans op je eigen setje Vraag maar!

Praat jij met je kind of tegen je kind? Er zit namelijk best een verschil tussen deze twee manieren van een gesprek voeren. Daar werd ik mij pas bewust van toen mijn jongste dochter geboren was. Met haar zussen was ik gewend om te praten als in dat we samen een gesprek hadden. En toen kwam Miss C. Op huilen na, kwam er niet echt veel geluid uit. Ik merkte dat het voor mij heel onwennig was om tegen haar te praten. Door mijn oudere dochters was ik ongemerkt een moeder geworden die heel veel met haar kinderen praat. Ik wil weten wat ze bezighoudt, en we schuwen geen enkel onderwerp.

winactie-Vraag-maar-vragenspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar!

Vraag maar! Werd ontworpen door Elma van Vliet. Zij is onder andere bekend van de Mam, vertel eens boeken. Boeken die ouders, grootouders en andere helpen om echt contact te hebben met hun (klein) kinderen. Maar ook om grote en kleine herinneringen te maken. Vaak vormen ze het startpunt voor goede gesprekken.

Vraag maar! Ligt eigenlijk ook in het verlengde hiervan. In de drukte van alledag is het vaak lastig om een momentje van quality time met je kinderen te hebben. En meer dan “goed” hoor je ook vaak niet van kinderen wanneer je vraagt “Hoe was het vandaag op school?” Het is een uitdaging om er achter te komen wat je kind bezighoudt. Of ingang te vinden in de belevingswereld van je kind zonder dat ze dat als bemoeizucht ervaren. Vraag Maar!, helpt je spelenderwijs om meer over elkaar te weten te komen. Wat kan je kind bijvoorbeeld beter dan jij? Of wat vind je kind raar aan grote mensen? Zelf vond ik de antwoorden die mijn dochters geven op de vraag “waarom denk je dat het leuk is om jouw moeder te zijn?” Erg leerzaam.

vragenspel-Vraag-maar-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar! proberen met de meiden

Vraag maar! Is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en geschikt voor twee personen. Wat is nu een leuker moment om zoiets te spelen dan op Moederdag? Ik vroeg mijn beide dochters het hemd van het lijf. Sommige antwoorden waren verrassend en anderen vermoedde ik al. Ook is het leuk om je fantasie de vrije loop te laten. Het verhaal dat ik moest verzinnen waarin Miss B en ik allebei in voor kwamen, zal niet snel worden vergeten. We hadden tranen van het lachen.

Het leuke aan Vraag maar! Is dat je het kan spelen door alle kaartjes te behandelen. Maar je kan het ook spelen door op een vast moment een kaartje te lezen. Zoals elke dag een. Door het handige reisformaat ken je het ook onderweg spelen. Wat voor ons wel handig is. Meestal hebben wij hele goede gesprekken ’s Ochtends in de auto. Nu kunnen we dus een kaartje trekken.

vragenspel-Vraag-maar-gezelschapspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Win 1 van de 2 Vraag maar! sets

Vraag Maar! is sinds 8 mei verkrijgbaar bij boekhandels, kinderboetieks en webshops. Er is een versie voor vaders en voor moeders. Het spel kost € 15,- Speciaal voor Onze christmas Giveaway mag ik 2 setjes van Vraag Maar! weggeven. Een editie voor mama’s en 1 voor papa’s.

Wat moet je daar voor doen?

Voorwaarden

 • Je moet lid zijn van de GoodGirlsCompany op Facebook
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres) en laat weten welke versie je wilt hebben
 • Laat op Facebook onder de actie weten dat je meedoet.
Extra kans maken?
 • Like GoodGirlsCompany op YouTube
 • Deel deze actie op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #8DaysofChristmas #GoodGirlsCompany

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 17 december tot 16:00 uur. Op deze avond zal ik alle winnaars in één blog bekend maken. Dus abonneer je op mijn blog om als eerste op de hoogte te zijn. Wanneer ik je een e-mail stuur, verplicht je jezelf om binnen 48 uur na ontvangst van e-mail te reageren. Doe je dit niet, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik een andere. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting dus zielige verhalen hebben geen zin.

Kijk je ook even bij Tamara zij geeft € 30,- shoptegoed van Printcandy weg.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Video | Voor Papa super leuke DIY boekje winactie
  22 april 2018 at 08:30

  […] Vraag maar […]

 • Reply
  Yessica leidner
  17 december 2017 at 08:15

  Wat leuk ik doe heel graag mee zou dolgraag vader versie willen winnen
  Voor ons dochtertje en voor mijn aanstaande man

  Wat leuk zeg volg je op alle page en ook youtube

 • Reply
  Liesbeth
  13 december 2017 at 19:34

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor de papa-editie! Voor een gesprekvan vader tot zoon!

 • Reply
  Els Black-Stoker
  12 december 2017 at 13:27

  Leuk! Ik doe graag mee. Mijn oudste zoon James is de laatste tijd erg boos en hij pest ook een jongetje op school. Misschien kan ik met dit kaartspel wat meer uit hem krijgen. Doe graag mee voor de mama versie

 • Reply
  Femke Dekker
  11 december 2017 at 23:51

  Leuk … Ik doe graag mee voor de mama versie!

 • Reply
  Marijke Horjus
  11 december 2017 at 14:53

  Super leuk lijkt mij dit spel samen met mijn dochtertje Ylva!! Ik doe heel graag mee voor de mama versie🍀🎅🍀🎅

 • Reply
  Gerda
  10 december 2017 at 02:10

  Vraag Maar! aan mij..moeder en ik weet dat mijn dochter dit spel fantastisch zou vinden!! Ook kl wil graag herinneringen maken met haar als ze mij deze vragen stelt!! Ik hoop dat ze dan op haar verjaardag 25 december dus 1e Kerstdag deze vragen aan mij kan stellen!

 • Reply
  Lotte
  9 december 2017 at 22:32

  Heel erg leuk! Voor mezelf als mama, maar ook voor papa is dit enorm leuk!

 • Reply
  Marian B
  9 december 2017 at 21:04

  Ben wel benieuwd naar dit spel, lijkt me erg leuk en verrassend! De mama versie heeft de voorkeur.

 • Reply
  Vereeuwig je mooiste kerstfoto's met een product van CanvasCompany
  9 december 2017 at 19:30

  […] Vraag maar! […]

 • Reply
  Lara Hakemulder
  8 december 2017 at 23:27

  Super leuk! Ik die graag mee voor de mama editie. Dan hoop ik dat er dam meer uit komt dan ‘ gewoon’ of ‘ hetzelfde als gisteren dat zijn zulke enerverende gesprekken haha

 • Reply
  Rieneke
  8 december 2017 at 22:55

  Wauw, wat leuk die mama-editie

 • Reply
  Anna
  8 december 2017 at 22:38

  Ik doe heel graag mee..!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  8 december 2017 at 21:40

  Met ons gezin met twee mama’s lijkt de mama editie ons erg leuk en leerzaam. Ik maak graag kans

 • Reply
  RianneW
  8 december 2017 at 19:59

  Wat leuk!!!! Ik zou graag de versie voor mama’s willen. Met mijn dochters heb ik altijd wel wat te kletsen maar dit vind ik wel heel leuk om eens wat gerichter te praten en elkaar te bevragen.

 • Reply
  Wendy
  8 december 2017 at 19:56

  Lijkt mij erg leuk, ik doe graag mee met deze winactie

  • Reply
   Josan
   9 december 2017 at 08:35

   Welke versie zou je willen. De mama of papa editie?

   • Reply
    Wendy
    11 december 2017 at 22:40

    De mama editie 😊

 • Reply
  Nadia Lahpor-Hesse
  8 december 2017 at 19:49

  Super leuk! Ik heb al 4 boeken van haar weg gegeven (aan mijn vader, moeder, opa en oma) . Voor Daan (mijn zoontje) heb ik nog niets, maar dit lijkt me wel een heel fijn hulpmiddel om strals met elkaar aan de praat te komen!

 • Reply
  Lianne
  8 december 2017 at 19:17

  Wat een interessant spel! Voor papa, is niet zo een prater lijkt me dit een handig hulpmiddel!

  Leuk win cadeau!

 • Reply
  michael noo
  8 december 2017 at 17:46

  Super leuk!!! Kom graag meedoen voor de papa variant <3 Lijkt me geinig spel om met mijn dochter te doen en vooral om haar gezicht te zien 😀

 • Reply
  Annemiek Visser
  8 december 2017 at 16:35

  Wat goed om te weten dat dit spel bestaat. Mijn zoontje is nog te jong om het nu al te spelen maar toch zou ik het wel willen winnen. Je wilt geen zielige verhalen dus die krijg je ook niet maar ik hoop om verschillende redenen dat ik dit zal winnen. Zo kan ik in de toekomst samen met mijn zoon praten over verschillende belangrijke en onbelangrijke dingen. Je merkt pas hoe goed dat is als je weet dat het niet meer kan. Voor mij dus de mama versie.

 • Reply
  Janet
  8 december 2017 at 16:21

  Dit spel lijkt mij heel handig voor onze kinderen.

  • Reply
   Josan
   9 december 2017 at 08:33

   Welke versie zou je willen. De mama of papa editie?

 • Reply
  Lieke Puts
  8 december 2017 at 16:18

  Heel leuk! Hier graag de vader versie. Merk dat mijn meisje een echt mamas kindje is en zou zo graag zien dat ze een betere band met papa krijgt..

 • Reply
  Tamara
  8 december 2017 at 15:56

  Oh wat gaaf! Ik zou graag de versie voor vaders winnen. Papa is bijna jarig, dit lijkt mij een waardevol cadeau.

 • Reply
  Jikke
  8 december 2017 at 14:18

  Oh heel gaaf Josan! Ik zou heel graag de versie voor mama’s willen winnen. Omdat mijn kleine meisje al bijna 6 is kan ik dan over een tijdje met haar kletsen met deze kaartjes. En natuurlijk kan ik ze nu al voor mijn zoon gebruiken. Misschien komt er dan idd meer uit dan: ja, nee, goed, okeehee 😉

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!