Dierentuin Gelderland Nederland Uitstapjes met kinderen

Voorjaarsvakantie uitstapje | Burgers’ Light

18 februari 2018
Voorjaarsvakantie uitstapje - Burgers’ Light

Tijdens de voorjaarsvakantie moet je zeker een bezoek brengen aan Burgers’ Light. Het lichtspektakel in de dierentuin in Arnhem leid je langs honderden lichtfiguren. Samen met mijn dochters bezocht ik het en genoten we van de magie van een dierentuin in het donker. 

’s Avonds naar de dierentuin gaan heeft wel wat. Zeker voor kleine kinderen. Hun fantasie draait overuren. Door Burgers’ Light verandert de plek waar we normaliter wekelijks komen, in een magische sprookjeswereld vol kleur. Door de looproute te volgen komen we langs honderden levensgrote verlichte figuren. Een vlinder, pinguîns, olifanten, flamingo’s, haaien en zeesterren.

voorjaarsvakantie-2018-uitstapje-GoodGirlsCompany

Burgers’ Light

Burgers’ Light is een fantasierijk kleurenspektakel dat dagelijks plaatsvindt. Als het zonlicht ondergaat, komt de dierentuin in Arnhem tot leven. Je ziet levensgrote verlichte figuren van bekende dieren zoals zeepaardjes en stokstaartjes.

De looproute leidt je ook langs de overdekte Burgers’ Bush en Ocean. Het is onwijs gaaf om in het donker deze plekken te bezoeken. Hoewel de meeste dieren slapen, is er genoeg te zien in het schemerdonker. Zo krijgt de metershoge waterval het is voorzien van licht waardoor in het gekleurde licht een dramatisch effect. En heb je ooit door de Ocean gelopen als het voor die dieren nacht is? Het heeft een geheel eigen sfeer. Zo viel het ons op dat de vissen veel dichterbij kwamen dan anders.

Burgers’ Light-review-GoodGirlsCompany

Burgers Light-2018-review-GoodGirlsCompany

Praktische informatie over Burgers’ Light

Warme kleding

Een groot deel van de route loopt door de overdekte Bush en Ocean. Hierdoor heb je geen last van weersinvloeden zoals wind, kou en regen. Maar een deel van de route loopt ook buiten langs. Dat is best fris. Dus trek warme kleren aan en neem voor kinderen een sjaal, muts en handschoenen mee.

Burgers-Light-voorjaarsvakantie-2018-review-GoodGirlsCompany

Burgers-Light-2018-review-GoodGirlsCompany

Toegangsprijzen

Met een dagkaart kunnen bezoekers kan je overdag alle dieren bewonderen én diezelfde avond Burgers’ Light gratis bezoeken. Spreekt het idee van een hele dag in het park zodat je ’s avonds naar Burgers’ Light kan je niet aan? Ga dan later op de dag. Dat scheelt ook weer qua drukte. Vanaf 18.00 uur geldt een speciaal tarief. Dan betaal je slechts 10 euro per persoon. Je kan de lichtfiguren ook het beste zien als het donker wordt. Het park sluit om 21.00 uur. In 3 uur lukt het echt wel om de route af te leggen.

Burgers’ Light 2018-review-GoodGirlsCompany

Eten en drinken

Natuurlijk mag je zelf meegebracht voedsel opeten. Maar het is ook erg gezellig om ’s avonds neer te strijken in de Burgers’ Bush. Hier kan je een drankje drinken en hapje eten terwijl je geniet van het mysterieuze regenwoud dat zich voor je uitstrekt. Ook het Park Restaurant en de overdekte speeltuin Kids Jungle zijn open tot 21.00 uur. Speciaal voor Burgers’ Light is er een apart menu: de Light Deal. De keuken sluit om 20.00 uur.

Je kan nog van Burgers’ Light genieten tot en met zondag 4 maart 2018. Dus als je deze voorjaarsvakantie niks te doen hebt, is dit echt een aanrader.

Ook leuk om te lezen:

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]