Lifestyle

6  Voordelen van een opgeruimde werkplek

1 januari 2017
Voordelen-opgeruimde-werkplek-themillennialmom

Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd. Datzelfde kun je toepassen op je werkplek. Een opgeruimde werkplek zorgt namelijk ook voor verschillende voordelen. In dit blog benoem ik er 6.

6  Voordelen opgeruimde werkplek

Makkelijker prioriteiten stellen

Als je je werkplek opruimt, krijg je vaak veel beter inzicht in wat nu echt prioriteit heeft. Je weet beter wat urgent is en belangrijk. Hebt inzicht in wat er moet gebeuren en waar je mee bezig bent. Op mijn bureau staan altijd van die bakjes waarin ik bepaalde mapjes bewaar. Op de etiketten staan to do, busy en afgerond.  Zo houd ik overzicht over wat er gedaan moet worden, wat ik kan uitstellen en wat zo belangrijk is dat ik vandaag moet doen.

Meer productiviteit door opgeruimde werkplek

Heb jij dat ook dat je constant afgeleid bent als je bureau slordig is? Je ogen zien voortdurend dingen die je aandacht trekken en je gedachten afleiden. Zoals pennen, markeerstiften, notitieboekjes en andere kantoorartikelen. Ik zie een foto van mijn kind en voor ik het weet, denk ik aan mijn favoriete webwinkel die uitverkoop heeft en waar ik hoognodig even dat leuke truitje scoren moet die ik eigenlijk al maanden wilde maar tot nu toe te duur vond. Voor ik het weet ben ik al weer een aantal minuten verloren met mijmeren en dagdromen.

Vooral nu we thuiswerken. Werk en privé lopen nu al enorm door elkaar heen dus  probeer ik er bewust op te letten dat mijn werkplek zo min mogelijk prikkels en afleiding heeft. Een opgeruimd bureau draagt eraan bij dat je productiever bent. Je hebt namelijk minder afleiding.

Meer creativiteit

Een opgeruimd bureau draagt bij aan meer creativiteit. Nu je gedachten niet afgeleid worden, hebben ze daar namelijk de ruimte voor. Ben jij het creatieve type die het nodig heeft om creatieve gedachten en uitspattingen te noteren en willekeurig rond te strooien? Schrijf ze dan op in een notitieboekje. Zo vergeet je je niet, maak je je hoofd leeg en heb je ze toch bij de hand.

Efficiënter werken

voordelen-opgeruimd-bureau-themillennialmom

Van nature heb ik niet zoveel met opruimen. Voor mij begon het pas te leven toen ik besefte dat als ik opruim, ik mijn spullen minder vaak kwijt ben. Minder tijd kwijt ben met zoeken. En het besef dat ik met die tijd heel wat andere leuke dingen kon doen. Organiseer je projecten en taken op een handige manier zodat je ze goed kan terug vinden..

Met een opgeruimde werkomgeving help je jezelf om dingen sneller terug te vinden. En in plaats van dat je opbergt omdat het uit het zicht moet zijn, heb je nu de kans om het op te ruimen op basis van wat handig is. De spullen die je nodig hebt, houd je binnen handbereik en de rest berg je op.

Minder werkstress door opgeruimde werkplek

Werkstress is een realiteit waar iedereen met een (betaalde) baan wel eens mee te maken krijgt. Een opgeruimd bureau zorgt voor rust in je hoofd. Dat is wel zo prettig wanneer je werkomgeving hectisch is. Als je aan het eind van de dag even je bureau opruimt, helpt je dit om je los te maken van je werk. Zodat je het hoofdstuk werk kan afsluiten, meer energie en focus hebt om daarna bezig te zijn met privé.

Sneller klaar met opruimen

Hoe vaker je je werkplek opruimt, hoe makkelijker het opruimen wordt. Er is namelijk minder om op te ruimen. E door je werkomgeving bij te houden, valt troep veel sneller op. Je bent meer geneigd om om dingen die op je bureau rondslingeren op te ruimen. Omdat het je veel eerder stoort.

Ook leuk om te lezen:

invloed opgeruimde werkplek op werkprestaties

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Josan
  7 januari 2017 at 08:23

  Dank je wel. Jij ook nog de beste wensen voor 2017.

 • Reply
  Josan
  3 januari 2017 at 07:35

  Ja ik zag dat jij ook ging telefoon detoxen. Goed bezig hoor.

 • Reply
  Josan
  3 januari 2017 at 07:25

  Dank je wel Josine. Heerlijk he om niet verplicht te zijn iets te moeten. Ik wens jou ook een heel mooi gezegend Nieuwjaar.

 • Reply
  Josan
  2 januari 2017 at 15:18

  Jij ook een mooi liefdevol 2017. Het klopt helemaal de kleine dingen zijn onbetaalbaar.

 • Reply
  Josan
  2 januari 2017 at 15:17

  Heerlijk he? Ik voel me echt zo uitgerust 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]