Beautiful mama

Voordelen van elektrisch poetsen

12 december 2016
Oral-B-GoodGirlsCompany

Jullie zagen hem al bij Tamara voorbij komen. Maar nu dus ook bij mij. Vandaag  win je een Oral-B tandenborstel set van maar liefs € 190,- Lees verder om te zien wat je moet doen om deze gave prijs te winnen.

Oral-B-PRO-4900-Black-GoodGirlsCompany

Het is al weer vele jaren geleden dat ik de overstap maakte van een simpele handtandenborstel naar elektrisch poetsen. Maar tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Mijn tandproblemen zijn aanzienlijk verminderd en mijn tanden voelen schoner.

Enkele weken geleden schreef ik over de gebitsproblemen van mijn oudste dochter. Erg verwonderlijk was dat niet. De appel valt niet ver van de boom en mijn dochter heeft helaas hetzelfde gebit als ik. Waar ik jaren tevergeefs nog fanatieker poetste met een manuele tandenborstel, ben ik bij haar al heel snel overgestapt naar een elektrische. En niet alleen voor haar ook haar zusje. Bij binnenkomst in onze badkamer zie je aan de rechterkant meteen alle Oral-B elektrische tandenborstels staan.

Frozen-Oral-B-GoodGirlsCompany

Waarom ik overstapte op elektrisch poetsen

Mijn tandarts had het al vaker geopperd en hij wist van mijn interesse. Elke keer luisterde ik vol belangstelling, nam ik wat foldertjes mee en las. Maar verder dan dat kwam het niet. Als ik eerlijk ben, heb ik jarenlang getwijfeld om over te stappen op elektrisch poetsen. Een gevoelskwestie want in mijn familie deed eigenlijk niemand dat. Het enthousiasme was niet meteen heel groot. Bovendien moest ik hem zelf betalen van mijn eigen zakgeld. Ik had dus wel wat meer zekerheid nodig. Maar na het zoveelste gaatje, kocht ik hem…en daar heb ik geen moment spijt van.

Oral-B-Frozen-GoodGirlsCompany

Voordelen van elektrisch poetsen

Als eerste voordeel merkte ik dat mijn mondhygiëne stukken beter werd. Voorheen poetste ik minimaal 3 keer per dag en tussendoor nog wel eens. Nu maximaal 2 keer. Maar mijn tanden voelden schoner. En daarmee bedoel ik echt schoon, dat als je met je tong langs je tanden gaat, het glad voelt. Als ik 1 nacht ga logeren, neem ik vaak wel een manuele mee, maar ik merk het verschil meteen. Het voelt gewoon niet schoon.

Verder heeft elektrisch poetsen nog meer voordelen:

 • Elektrisch poetsen, verwijdert aanzienlijk meer tandplak dan met de hand
 • Door het formaat van de borstelkop kom je makkelijker op moeilijk te bereiken plekjes
 • Ook de ruimtes tussen de tanden worden beter gereinigd
 • Gaat cariës en tandbederf beter te lijf
 • Meer poetsbewegingen in een minuut dan manueel dus grondiger reiniging
 • Door de sensor in mijn tandenborstel weet ik wanneer ik te hard druk

Win-een-Oral-B-pakket-GoodGirlsCompany

Waar moet je op letten als je een elektrische tandenborstel koopt?

Over elektrisch poetsen bestaat het idee dat het duur is. Als ik kijk wat het mij aan tandartskosten bespaar heeft, vind ik het dat zeker waard. In de afgelopen jaren heb ik heel wat borsteltjes versleten. Maar mijn Oral-B elektrische tandenborstel doet het nog steeds. Dat is inmiddels wel weer zo’n 10 jaar. Dat begin je inmiddels wel te werken. De accu is zeer snel leeg dus ik moet binnenkort weer een nieuwe kopen. Nu zijn er weel heel wat andere modellen en types dan 10 jaar geleden. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je een elektrische tandenborstel koopt?

Oscillerend-roterend of sonisch

Je hebt 2 verschillende soorten elektrische tandenborstels. Dat heeft alles met de techniek te maken; oscillerende-roterende (ronddraaiend heen-en-weer bewegend) en sonische (zijwaarts heen-en-weer bewegend). Roterende ronde borstels hebben vaak een kleinere borstelkop waardoor ze makkelijker tandplak verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Aan nieuwere modellen is bovendien ook een pulserende techniek toegevoegd. Wat inhoudt dat de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe beweegt. Hierdoor komen de borstelharen beter tussen de tanden en kiezen. De sonische borstels hebben een vorm die lijkt op die van de gewone handtandenborstel. De poetstechniek lijkt ook een beetje op die van de gewone tandenborstel. De borstelkop beweegt snel heen en weer. Het maakt dus een zijwaartse borstelbeweging.

Voordelen-van-elektrisch-poetsen-GoodGirlsCompanyLiefs Josan♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Jennifer Lee
  22 december 2016 at 18:04

  Ik doe enorm graag mee! Super fijne en geweldige winactie! <3

 • Reply
  Femke Dekker
  21 december 2016 at 23:49

  Jaaaaa …. leuk! Hier in huis en frozenfan van 5. Zij zou deze tandenborstel prachtig vinden. Ik wil zelf heel graag zo’n goede tandenborstel… omdat ik helemaal niet dol ben op de tandarts (aardige man hoor, maar dat getrek met die haak .. brrrrr)

 • Reply
  brants harry
  21 december 2016 at 15:52

  wat een geweldig pakket, frozen borstel gaat zo wie zo naar mijn kleindochter en de rest van het pakket daar kunnen wij maar gelukkig mee zijn poetsen nog niet electrisch

 • Reply
  anita kempenaers
  21 december 2016 at 15:50

  wat een leuk pakket, frosen borstel gaat naar mijn kleindochter en de andere houden we zelf

  heb volgens mij al eens mijne zeg gedaan maar staat er niet meer tussen

 • Reply
  Sabine Flothuis
  20 december 2016 at 10:08

  FROZEN!!! Als mijn dochter dat ziet……dan is poetsen geen verplichting meer maar gewoon een feestje 🙂
  Ik zou heeeeeeeel graag een kans willen maken en ons gezinnetje willen verrassen met zo’n mooi pakket waar we allemaal wat aan hebben 🙂

 • Reply
  Femke
  20 december 2016 at 09:52

  Ik doe graag mee!
  Onze jongens poetsen zelf al elektrisch met cars, Mickey en star wars
  Maar doe het frozen deel graag naar mijn nichtjes (frozen is stom volgens mijn jongens, zelfs na de film gezien te hebben 😀)

 • Reply
  Lotte
  19 december 2016 at 11:56

  Ik doe graag mee! Hou helemaal niet van de tandarts, brrrr… toch ga ik braaf 2x per jaar om mijn gebit goed bij te houden… Deze superprijs zal hier zeker zijn steentje aan bijdragen!

 • Reply
  karin
  18 december 2016 at 21:24

  ik doe heel graag mee voor deze prachtige prijs!

 • Reply
  Sanne
  18 december 2016 at 18:57

  Totaal 600 euro aan eigen bijdrage moeten betale aan de tandarts (ondanks dat ik in t duurste pakket zit…. ik snap nu wel dat die beste man n dikke porscbe onder zijn kont heeft, ooit ook mijn droom 😍als ik volgend jaar niet zo’n dure behandeling nodig ben… kan ik verder sparen voor ook zo’n een dikke bak

 • Reply
  Coloured Goodies, donkere poppen, Afrikaanse kleding en meer
  18 december 2016 at 18:01

  […] Win een Oral- B pakket ter waarde van € 190,- (Josan) […]

 • Reply
  Win een Nynstyle muurvlag voor in huis - GoodGirlsCompany
  18 december 2016 at 16:01

  […] Win een Oral- B pakket ter waarde van € 190,- (Josan) […]

 • Reply
  Iris
  18 december 2016 at 12:52

  Ik ben geloof ik heel ouderwets nog met mijn hand tandenborstelje. Onlangs bij de tandarts geweest en die raadde toch ook echt een elektrische aan.. Deze winactie komt als geroepen 🙂

 • Reply
  Olaz Regenerist 3-zone super reinigingssysteem - GoodGirlsCompany
  17 december 2016 at 16:01

  […] Win een Oral- B pakket ter waarde van € 190,- (Josan) […]

 • Reply
  m.j.h.
  17 december 2016 at 14:40

  Superactie! Ik heb al een elektrische tandenborstel maar die moet ik nu elke dag opladen, een nieuwe zou dus wel welkom zijn!

 • Reply
  Burkley verzorgingstas, stijlvolle luiertassen voor moeders
  16 december 2016 at 16:02

  […] Win een Oral- B pakket ter waarde van € 190,- (Josan) […]

 • Reply
  Review Aussie Frizz Miracle met kroeshaar - GoodGirlsCompany
  15 december 2016 at 22:26

  […] Win een Oral- B pakket ter waarde van € 190,- (Josan) […]

1 2 3

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!