Mama Persoonlijk

Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder

12 februari 2018
Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder-GoodGirlsCompany

Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder. Dat weet ik sinds kort want dankzij Facebook valt je oog wel eens op dingen die je normaliter niet ziet. Zo was het ook dat mijn ogen bleven rusten op de tekst: wat zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder?

Nu wist ik helemaal niet dat hoe je uiting geeft aan het moederschap in de sterren geschreven staat. Ik dacht altijd dat het een combinatie was van je eigen opvoeding, die van je partner, wat kind jullie samen geproduceerd hebben, je karakter, de hoeveelheid slaap, seks, warme koffie en zo nu en dan scrollend met je telefoon op de wc zitten zonder dat er een kind voor je deur staat te jengelen. Of erger…met je mee het toilet in gaat.

Mijn sterrenbeeld

Kortom: dingen die je zelf wel redelijk in de hand hebt. Met die hele dierenriem had ik nooit wat en vind ik bovendien lastiger. Waarom? Omdat ik er niet in geloof. Vandaar dat ik met de welbekende hoog opgetrokken wenkbrauwen naar mijn schermpje keek. In dit geval was het geen standaard artikel met Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder. Het was een artikel dat de verschillende sterrenbeelden ook nog eens op een schaal plaatste. Zeg maar welke sterrenbeelden zijn de beste moeders. Want blijkbaar is moederschap een soort van competitie.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik bracht het er niet goed van af. In het artikel bungelde ik onderaan. Op de twaalfde plek. Help! Waarom? Omdat ik stiekem mijn kinderen knijp? Ze uithonger terwijl er genoeg te eten is in huis? Ze’ s nachts opsluit en ze hun kamer niet uit kunnen zodat ik ook eens een lange nacht kan doorhalen? Nou nee, niks van dat alles. Mijn grote zondes? Ik ben impulsief, ongeduldig, veeleisend en scheld. Althans volgens mijn sterrenbeeld. Als vrijgevochten ziel zou ik er moeite mee hebben om mijn onafhankelijkheid in te wisselen voor de sleur van het ouderschap. Ik handel instinctief en dat matcht niet met de rust, reinheid en regelmaat van een baby. Volgens het artikel zou ik zomaar mijn kinderen uit school kunnen ophalen en naar zee gaan.

Zijn boogschutters dan slechte moeders?

Klopt dit dan niet? Nou…okay wel een beetje. Ik ben inderdaad het type moeder die ze op een warme zomerdag uit school zou kunnen halen om spontaan naar zee te rijden. Het liefst ook nog zonder mijn man vooraf op de hoogte te vertellen. Want die ziet altijd beren op de weg. Zo komen we nooit bij zee. Ik ga er vanuit dat als hij thuis komt en geen eten op tafel vindt, hij zelf wel wat in elkaar flanst om zich in leven te houden. Hij is een grote jongen. Ik keer wel weer eens een keer met de kinderen terug als we voldaan zijn.

Ook herken ik mij erin dat ik –zeker toen ze nog heel klein waren- ik wat moeite er mee had om in het keurslijf geduwd te worden. Geleefd te worden door de slaapjes en hongermomenten van je baby. Aan de ene kant leef ik heel close met ze. Huid op huid en het liefst zo dicht mogelijk bij mij. Maar als ze iets kunnen en je met ze de hort op kan…ja dat vind ik leuk! Maar goed, welke nieuwe ouders heeft geen moeite met dat ritme?

Het scheelt gelukkig dat mijn tomeloze enthousiasme en positivisme maakt dat ik met elke tegenslag wel redelijk om kan gaan. Het maakt dat het moederschap mij makkelijk afgaat. Ik heb het moederschap nooit een big deal gevonden. Niet als alleenstaand en niet als getrouwd. Of dat nu komt omdat ik volgens mijn sterrenbeeld zeer positief, vindingrijk, avontuurlijk en creatief ben, weet ik niet. Misschien komt het ook wel doordat 2 van mijn 3 dochters ook boogschutters zijn.

Wat moet ik nu met mijn sterrenbeeld?!

Het artikel kostte me slechts 5 minuten van mijn leven. Nee, ik geloof nog steeds niet helemaal in sterrenbeelden. Sorrynotsorry. Wel vond ik het grappig om te ontdekken dat bepaalde eigenschappen overeen kwamen. Yep, graag reis ik met mijn kinderen. Deel ik boeken, films en kennis met ze. En zo aan de vooravond van het voorjaar maak ik al weer plannen over wat we deze lente en zomer allemaal kunnen doen. Gepland en spontaan.

Ik heb mij nog nooit door iemand laten vertellen dat ik een slechte moeder ben. Dus dat gaat niet gebeuren. Gelukkig ben ik op basis van mijn sterrenbeeld ook een slechte echtgenoot. Ach ja er moet iets blijven om te verbeteren… .

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
  • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
  • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
  • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
  • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
  • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
  • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
  • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
  • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
  • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

  Dit zijn wij!