Mama Persoonlijk

Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder

12 februari 2018
Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder-GoodGirlsCompany

Volgens mijn sterrenbeeld ben ik een slechte moeder. Dat weet ik sinds kort want dankzij Facebook valt je oog wel eens op dingen die je normaliter niet ziet. Zo was het ook dat mijn ogen bleven rusten op de tekst: wat zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder?

Nu wist ik helemaal niet dat hoe je uiting geeft aan het moederschap in de sterren geschreven staat. Ik dacht altijd dat het een combinatie was van je eigen opvoeding, die van je partner, wat kind jullie samen geproduceerd hebben, je karakter, de hoeveelheid slaap, seks, warme koffie en zo nu en dan scrollend met je telefoon op de wc zitten zonder dat er een kind voor je deur staat te jengelen. Of erger…met je mee het toilet in gaat.

Mijn sterrenbeeld

Kortom: dingen die je zelf wel redelijk in de hand hebt. Met die hele dierenriem had ik nooit wat en vind ik bovendien lastiger. Waarom? Omdat ik er niet in geloof. Vandaar dat ik met de welbekende hoog opgetrokken wenkbrauwen naar mijn schermpje keek. In dit geval was het geen standaard artikel met Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder. Het was een artikel dat de verschillende sterrenbeelden ook nog eens op een schaal plaatste. Zeg maar welke sterrenbeelden zijn de beste moeders. Want blijkbaar is moederschap een soort van competitie.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik bracht het er niet goed van af. In het artikel bungelde ik onderaan. Op de twaalfde plek. Help! Waarom? Omdat ik stiekem mijn kinderen knijp? Ze uithonger terwijl er genoeg te eten is in huis? Ze’ s nachts opsluit en ze hun kamer niet uit kunnen zodat ik ook eens een lange nacht kan doorhalen? Nou nee, niks van dat alles. Mijn grote zondes? Ik ben impulsief, ongeduldig, veeleisend en scheld. Althans volgens mijn sterrenbeeld. Als vrijgevochten ziel zou ik er moeite mee hebben om mijn onafhankelijkheid in te wisselen voor de sleur van het ouderschap. Ik handel instinctief en dat matcht niet met de rust, reinheid en regelmaat van een baby. Volgens het artikel zou ik zomaar mijn kinderen uit school kunnen ophalen en naar zee gaan.

Zijn boogschutters dan slechte moeders?

Klopt dit dan niet? Nou…okay wel een beetje. Ik ben inderdaad het type moeder die ze op een warme zomerdag uit school zou kunnen halen om spontaan naar zee te rijden. Het liefst ook nog zonder mijn man vooraf op de hoogte te vertellen. Want die ziet altijd beren op de weg. Zo komen we nooit bij zee. Ik ga er vanuit dat als hij thuis komt en geen eten op tafel vindt, hij zelf wel wat in elkaar flanst om zich in leven te houden. Hij is een grote jongen. Ik keer wel weer eens een keer met de kinderen terug als we voldaan zijn.

Ook herken ik mij erin dat ik –zeker toen ze nog heel klein waren- ik wat moeite er mee had om in het keurslijf geduwd te worden. Geleefd te worden door de slaapjes en hongermomenten van je baby. Aan de ene kant leef ik heel close met ze. Huid op huid en het liefst zo dicht mogelijk bij mij. Maar als ze iets kunnen en je met ze de hort op kan…ja dat vind ik leuk! Maar goed, welke nieuwe ouders heeft geen moeite met dat ritme?

Het scheelt gelukkig dat mijn tomeloze enthousiasme en positivisme maakt dat ik met elke tegenslag wel redelijk om kan gaan. Het maakt dat het moederschap mij makkelijk afgaat. Ik heb het moederschap nooit een big deal gevonden. Niet als alleenstaand en niet als getrouwd. Of dat nu komt omdat ik volgens mijn sterrenbeeld zeer positief, vindingrijk, avontuurlijk en creatief ben, weet ik niet. Misschien komt het ook wel doordat 2 van mijn 3 dochters ook boogschutters zijn.

Wat moet ik nu met mijn sterrenbeeld?!

Het artikel kostte me slechts 5 minuten van mijn leven. Nee, ik geloof nog steeds niet helemaal in sterrenbeelden. Sorrynotsorry. Wel vond ik het grappig om te ontdekken dat bepaalde eigenschappen overeen kwamen. Yep, graag reis ik met mijn kinderen. Deel ik boeken, films en kennis met ze. En zo aan de vooravond van het voorjaar maak ik al weer plannen over wat we deze lente en zomer allemaal kunnen doen. Gepland en spontaan.

Ik heb mij nog nooit door iemand laten vertellen dat ik een slechte moeder ben. Dus dat gaat niet gebeuren. Gelukkig ben ik op basis van mijn sterrenbeeld ook een slechte echtgenoot. Ach ja er moet iets blijven om te verbeteren… .

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]