Family Diary Persoonlijk

VLOG ziekenhuisopname dag 3 en 4: We mogen naar huis!!!

3 januari 2016
Hoe lang duurt het RS virus bij een baby-GoodGirlsCompany-we mogen naar huis-Rijnstate

Ik begin inmiddels te wennen aan wonen, werken en leven in het ziekenhuis. Elke dag heeft zijn eigen ritme die begint met opstaan, wassen en aankleden. Dan vlug mijn bed opklappen zodat de schoonmaakster erbij kan. Hoe eerder ze de kamer heeft schoon gemaakt hoe beter. Dan kan ik hem weer uitklappen en lekker op het bed zitten of eventueel een middagslaapje doen. In de morgen komt de kinderarts altijd even langs om de bevindingen met ons te bespreken. Miss C ligt natuurlijk aan allerlei apparatuur dus men krijgt voldoende data van haar binnen om een goed beeld te krijgen over het verloop van haar ziekte en of ze vooruitgang boekt.


klik hier als je de video niet kan zien

Vooruitgang boeken doet ze zeker. Al zijn het steeds wel kleine stapjes. Dag drie begon met een bezoekje van de pedagogisch medewerker. Ook al was het dan weekend, dat betekent niet dat er niks gebeurt. In eerste instantie begrepen we niet zo goed waar we deze mevrouw voor nodig hadden. Maar haar idee om Miss C een activity gym te geven, was een schot  in de roos. Hier is ze de hele ochtend lekker zoet mee geweest. Ze heeft een tv boven haar bedje hangen, maar ik ben er meer voorstander van dat ze gewoon met speelgoed speelt. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat het ziekenhuis daar extra aandacht aan besteedt en medewerkers je daarbij kunnen helpen.

De waarnemend arts was erg tevreden. De hartslag was weer een stuk lager dan de dag er voor. Ook het zuurstof ging goed. Okay, het zat aan de lage kant maar zeker niet meer zo kritiek als eerst. In de loop van de ochtend was haar zuurstofgehalte zo stabiel dat ik haar in de middag eindelijk even zelf in bad mocht doen. Heerlijk vond ze dat. Ze genoot met volle teugen. Het maakte haar niet eens uit dat het een klein badje was. Ook ik vond het geweldig om haar zo bezig te zien. Na het badje werden alle plakkertjes op haar lichaam en het neusbrilletje verwijderd. Wat een vrijheid. Eindelijk konden we haar even echt oppakken en knuffelen. Dat lieten we ons dan ook geen twee keer zeggen. Eerst speelde ze uitgebreid met papa en later met mij.

Ja, men durfde voorzichtig aan het er zelfs te hebben over dat als het zo goed bleef gaan we morgen (zondag dus) naar huis mochten. Het zou afhankelijk zijn van de nacht. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat we in de zevende hemel waren. Nee, ze was nog niet beter maar het vooruitzicht dat ze thuis mocht uitzieken, stemde ons hoopvol.

Helaas was de hoop van korte duur. Tegen de avond werd duidelijk dat het zuurstofgehalte tijdens de slaap gewoon echt gevaarlijk laag was. Het kapje met zuurstof werd er weer bijgelegd. Deze zou in de loop van de nacht worden vervangen door wederom een neusbrilletje. Ook was het niet meer zeker dat we de volgende dag naar huis mochten. Hoewel de teleurstelling natuurlijk groot was, begrepen we het ook wel. Haar veiligheid gaat voor alles. Liever een dagje langer in het ziekenhuis dan een dagje te vroeg en in de loop van de week weer terug moeten.

Na dit brak de vierde opnamedag aan. Weer een nieuwe arts, maar wel eentje die tevreden was over haar. Miss C was erg vrolijk, nieuwsgierig en kraaide van pret. Op de vraag of ik haar opgeknapt vond, antwoordde ik volmondig ja. Zo vrolijk, lief en nieuwsgierig kende ik haar weer. Ook is haar ademhaling hoorbaar rustiger. Ze klinkt minder benauwd in vergelijking met een paar dagen eerder. Toen was ze echt een meisje die met rood aangelopen wangen tevergeefs naar zuurstof hapte. Wat had ik het te doen met haar! Vergeleken daarbij was het een verschil van dag en nacht. Ook bleek dat men vroeg in de ochtend haar zuurstof had uitgezet. Dat wist ik niet! Maar ze deed het goed zonder. Zelfs in haar slaap. Dat wilde ik namelijk wel heel zeker weten.

De arts zou aan het begin van de middag terugkomen en ons dan vertellen of we weg mochten. Ik doodde de tijd met wat filmpjes maken ( komt ooit nog op mijn blog), mijzelf te trakteren op een kopje warme chocolademelk en gezellig met baby te spelen en te knuffelen. Ik zette niet meteen al mijn hoop erop. Maar terwijl ik even een hapje ging eten en man bij een slapende Miss C bleef, kwam het verlossende antwoord: We mochten naar huis!
Wat waren we blij. Het voelde als een enorme opluchting. Samen met de woensdag zijn we toch ruim vierenhalf dag in het ziekenhuis geweest. We wisten niet hoe snel we onze spullen moesten pakken en Miss C aankleden. Nadat de verpleegster haar het dapperheidsdiploma had uitgereikt (super leuk) verlieten we ziekenhuis Rijnstate en gingen we met de auto op weg naar huis.

Thuis moesten we eerst even bijkomen. Daarna schroefde ik mijn kastje in elkaar en maakte de vloer schoon. Toen we naar het ziekenhuis gingen, was ik namelijk volop bezig mijn kamer een make over te geven en dat alles stond nog precies zoals ik het had achtergelaten. Voordat ik de nacht weer in mijn slaapkamer kon slapen, moest daar nog wel het een en ander aan gebeuren. Daarna deed ik boodschappen. Dat was echt wel even een moment waar ik mijzelf toe moest zetten en waarbij het huilen mij nader stond dan het lachen. Pas thuis merk je hoe moe je bent. Ik weet niet eens goed waardoor. Er is geen moment geweest waarop ik wanhopig was, maar uiteindelijk doet het blijkbaar toch meer met je. Vreemde omgeving, slecht slapen je kind zo kwetsbaar zien… . Hoe lief het personeel ook was. Het is niet mijn thuis. Tijdens het boodschappen doen, besefte ik dat ik gewoon echt gesloopt was. En dan moet ik (ja want ik ervaar het echt als MOETEN) morgen weer werken. Wat had ik mijn vakantie toch anders voorgesteld dan daarvan een werkweek in het ziekenhuis te verblijven

Ook kwamen haar zussen in de loop van de avond weer terug van hun vader.  Kreeg ik lieve persoonlijke cadeautjes van de meisjes. Ze hadden zich allebei erg zorgen gemaakt om hun zusje “Want we hebben haar nog helemaal niet zo lang”. Super lief zo betrokken als de twee anderen zich voelen bij haar. Er moest dan ook veel geknuffeld worden.

Deze hele week houden we Miss C thuis van de opvang. Leven we dag voor dag en zien we wel wat de toekomst brengt. Jullie allemaal super bedankt voor jullie medeleven, lieve reacties en gebeden.

Liefs, Josan

 

 • Reply
  RS virus bij je baby, zo herken je het - GoodGirlsCompany
  28 december 2016 at 14:19

  […] Opnamedag 3 +4 en wij mogen naar huis! […]

 • Reply
  jekindjedoethetzo
  5 januari 2016 at 12:29

  Ontzettend fijn dat ze weer thuis is! Wat en (in)spannende dagen. Zoveel onzekerheid en zorgen. Heel veel beterschap!

  • Reply
   Josan
   5 januari 2016 at 23:41

   Dank je wel Meike

 • Reply
  roryblokzijl
  5 januari 2016 at 10:54

  Gelukkig! Fijn dat ze mee naar huis mocht. Maar kan mij helemaal de onzekerheid voorstellen, met name over de avond/nacht dat ze slaapt. Begrijp ik goed dat het nu – naar omstandigheden – wel weer goed gaat? Heel veel beterschap en ik hoop dat het alleen maar beter zal gaan met jullie kleine poepie. Veel sterkte ook voor jullie.

 • Reply
  wilmaaablog
  4 januari 2016 at 11:01

  Wat fijn dat je naar huis mag! Ik zou zo opgelucht zijn! Veel succes met werken in ieder geval!

 • Reply
  Alyt
  3 januari 2016 at 23:52

  Wat een schrik toch…. en wat fijn om weer met het hele gezin weer thuis te mogen zijn. Geniet van elkaar!!

 • Reply
  Eve Allijn
  3 januari 2016 at 23:51

  Jeetje, wat een verhaal. Ik hoop het nooit mee te maken en ik vind het stoer hoe je ermee om bent gegaan. Ik vond het ook erg leuk (en goed) om te lezen dat het ziekenhuis zo goed bijdroeg aan het herstel, je hoort wel eens anders! Ik hoop dat alles rustig blijft vanaf nu. Fijne avond!

 • Reply
  Bregje
  3 januari 2016 at 22:57

  Wat fijn, weer thuis! Het is ook niet niks, je kleintje in het ziekenhuis, logisch dat je daar nu een tik van krijgt. Succes met werken morgen en hopelijk is miss C gauw weer de oude! Xx

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!