Travel Turkije

Alles wat je moet weten over een visum aanvragen

12 augustus 2018
visum aanvragen

Ga je op vakantie naar Turkije? Dan heb je een visum nodig.  Een visum Turkije aanvragen kost vaak tijd en het nodige uitzoekwerk. Maar in het bezit zijn van een geldige visum is  voor het bezoeken van sommige landen net zo belangrijk als een paspoort. Bovendien, als je op reis gaat met de juiste reisdocumenten scheelt je dat veel onnodige vakantiestress.

Ik houd er van om met mijn kinderen te reizen. Met verschillende familieleden die in het buiteland wonen, grijpen we dan ook elke gelegenheid aan.  Alle drie bezitten ze een paspoort die ze graag vol hadden gezien met stempels. Maar binnen Europa reizen is een stuk minder spannend nu de grenzen open zijn. Tijdens onze roadtrips worden we vaak niet eens meer gecontroleerd. Dan is een bord in een andere taal, het enige zichtbare teken dat we  de grens gepasseerd zijn. En als je binnen Europa reist, is een visum vaak al helemaal overbodig. Een paspoort of identiteitskaart is vaak dan al voldoende. Maar bij een vakantiebestemming buiten Europa kan dit wel nodig zijn.

Wat is een visum?

Eigenlijk is een visum niks anders dan een toestemmingsformulier. Hiermee geeft de overheid van een land aan dat je toestemming hebt om het land binnen te komen. Als je een visum voor Turkije aanvraagt, is deze 180 dagen geldig. Deze duur gaat in op de dag van aankomst in het land. In totaal mag je 90 dagen aaneengesloten in Turkije zijn. Dit mag je trouwens ook verdelen over meerdere periodes. Zolang je de verblijfsdagen maar niet overschrijdt.

Visum Turkije aanvragen

Visum aanvragen

Voor veel Nederlanders is Turkije een favoriet vakantieland. Het is er lekker warm. Het land heeft een strakblauwe zee en prachtige zandstranden, kunst en cultuur. En als laatste valt de  vliegafstand ook enorm mee. Dit geeft toch vaak de doorslag. Vooral als je met jonge kinderen reist. Of zoals het net zoals in ons geval de eerste buitenlandse reis van je baby is.

Als je een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, is een visum voor een vakantie naar Turkije verplicht. Vroeger moest je voor een visumaanvraag langs het consulaat. Tegenwoordig vraag je hem gewoon online aan.  Dit e-visum kan je 24 uur per dag 7 dagen per week aanvragen. Je kan hem onder andere via de Nederlandstalige website van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken aanvragen. Zorg er wel voor dat je dit uiterlijk 48 uur van tevoren doet.

Hier moet je op letten bij de aanvraag van een visum

De juiste namen

Zorg er voor dat je bij het invullen de juiste voor- en achternamen vermeldt. Dat zijn de namen op je reisdocument. Zo heeft mijn man bijvoorbeeld een roepnaam die totaal niet overeenkomt met zijn officiële naam. Maar als het om officiële documenten gaat, gebruikt hij altijd de naam uit zijn paspoort. En in ons gezin hebben we bijvoorbeeld 3 verschillende achternamen. Dat levert nog wel eens opgetrokken wenkbrauwen op bij de douane. Maar dat vind ik niet erg want dat kan ik nog wel uitleggen. Als ik de verkeerde achternamen per kind invul, kan dat zelfs betekenen dat een van hen aan de grens geweigerd wordt. En dat kan ik dan weer niet aan mijn kroost uitleggen.

Heeft kind ook een visum nodig?

Ook minderjarige kinderen hebben een eigen visum nodig. Vergeet dit dus niet voor hen aan te vragen. Zorg hierbij er ook voor dat je de voor- en achternamen goed vermeldt. En dat de overige gegevens zoals geboortedatum ook kloppen.

Print je visum uit

Na aanvraag, wordt je visum per mail naar je toegezonden. Hoewel je ziet dat er op luchthavens steeds meet gescand kan worden vanaf mobiel, zou ik het daar niet op aan laten komen. Print hem uit en neem hem mee. Dan sta je op het vliegveld nooit met je handen in je haar mocht het niet werken.

visum aanvragen Turkije

Visumbureau inschakelen

Drie jaar geleden gingen wij als familie op vakantie naar Turkije. Toen bezochten we onder andere Efeze, Kussadasi maar ook het Griekse eiland Samos. We wisten van tevoren dat je voor Turkije een visum nodig hebt.  Als het moet, kan je deze zelfs bij aankomst op de luchthaven aanvragen. Maar als ik met kleine kinderen reis, houd ik er van om mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Dus schakelden wij een visumbureau in.

Die nam ons veel werk uit handen. Vooral de achternamen-kwestie blijft ingewikkeld. Maar voor een klein bedrag kan zo’n partij een visum aanvragen voor jou en je gezin. Het grote voordeel? Ik wist dat het goed geregeld werd en ik kon mijn aandacht besteden aan andere dingen. Koffers pakken bijvoorbeeld.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!