Kinderkamer

Vilten bolletjes voor de baby- en kinderkamer

15 maart 2017
speenkoord-met-naam-siliconen-en-gehaakte-kralen-GoodGirlsCompany

Op Instagram en diverse hippe webwinkels ziet je verschillende baby- en kinderkamer accessoires gemaakt van vilten bolletjes. Zo spotte ik al hippe speelkleden, gave speenkoorden, kettingen en kleurrijke muziekmobielen.

Ik ben al weer een aantal jaren moeder, Toch raak ik niet uitgekeken op alle leuke lifestyle spulletjes voor de kinderkamer. Vroeger waren baby- en kinderspullen echt een aparte wereld. Ik kan me de trend van bruine beertjes in gebroken wit of zacht geel nog herinneren. Of de verschrikkelijk kitscherige behangranden. Tegenwoordig zie dat kinderspullen veel meer worden beïnvloed door de smaak van volwassenen. Het sluit bij elkaar aan. Kan gecombineerd worden en vloekt niet meer mateloos.

vilten-bolletjes-mobile-GoodGirlsCompany

De vilten bolletjes van Kiekepiep

Kiekepiep heeft leuke lifestyle spulletjes gemaakt van vilten bolletjes. Echte eyecatchers die de harten stelen van zowel de kinderen als de ouders. De kleuren passen binnen de huidige trends, maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Zo past het altijd bij je smaak en inrichting.

De obsessie voor vilten bolletje begon allemaal in Nepal.Eigenaresse Joyce: “Toen ik in 2013 zwanger was, zocht ik naar unieke accessoires voor de babykamer. Maar ik vond niet veel naar mijn smaak. Ik ben gek op vilt en kleur dus maakte ik zelf de mooiste wagenspanner die ik ooit had gezien. Tijdens mijn zoektocht naar mooie kwaliteit vilt ontdekte ik de viltballetjes. Ik bestelde er 10 en had nog geen idee wat ik er mee ging doen. Maar wat vond ik ze leuk en kleurrijk toen ik ze binnenkreeg! In 2014 werd Kiekepiep geborent. Inmiddels ontwerp en maak ik speenkoorden, mobielen, naamletters, slingers en wagenspanners van vilt en/of viltballetjes.”

muziekmobiel-vilten-bolletjes-GoodGirlsCompany

Muziekmobielen van vilten bolletjes

Elke kersverse moeder weet het: muziekmobielen redden levens. Zolang als dat ding draait kun jij vlug even onder de douche springen, wat eten, naar de wc of iets anders doen. Maakt niet uit of het melodietje irritant is. Jouw kind is er gebiologeerd door en jij bent er blij mee. Zo werkt dat. De Kiekepiep muziekmobielen zijn uniek in Nederland en zelf door Joyce ontworpen. Deze eyecatchers voor de kinderkamer zijn razend populair.. De felle kleuren prikkelen de zintuigen. Baby’s vinden het prachtig om naar de bolletjes en de schaduwen. De muziekmobielen koop je in verschillende kleuren voor € 42,50. Maar je kan ook zelf de viltbollen te kiezen, zodat de mobiel perfect op de kinderkamer afgestemd kan worden.

vilt-bolletjeskleed-mint-bolletjes-vloerkleed-GoodGirlsCompany

Fair trade bolletjeskleden

Als je echt iets bijzonders in huis wilt, dan is een bolletjeskleed misschien wel jouw ding. De kleden zijn prachtig en het verhaal erachter ook. Ze worden door Nepalese vrouwen met de hand gemaakt. Met veel geduld en toewijding rijgen en naaien zij duizenden viltballetjes tot een prachtig vloerkleed. De viltballetjes zijn gemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse wol. Bovendien zijn de bolletjeskleden fair trade. En het meest belangrijke: de vrouwen ontvangen een rechtvaardig loon voor dit prachtige vakwerk. De bolletjeskleden zijn verkrijgbaar in een vierkant of rond model vanaf € 149,- .

vilt-bolletjes-vloerkleed-sweet-pink-GoodGirlsCompany

Speenkoorden met bolletje

Verder heb je nog de super leuke speenkoorden van Kiekepiep. Waar een speenkoord voor dient, hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ok dit redt levens. Die van jou en van je kind want echt hoor spenen hebben de neiging om in de meest rnzige smerigheid te vallen. En nee, ik heb nooit een reservespeen bij mij. Elke speenkoord kan je samen laten stellen naar jouw eigen smaak.Bovendien zijn ze ook met naam van het kindje te bestellen. Ideaal als kraamcadeau, want het blijft bijzonder om de naam van je pasgeboren kindje voor het eerst ergens op te zien staan. De speenkoorden zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, vanaf € 13,95.

Wat vind jij van de bolletjes trend?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Lieke van Veen
  15 maart 2017 at 17:19

  Dat kleed is echt mooi alleen wel prijzig!

  • Reply
   Josan
   15 maart 2017 at 21:08

   Ja, het kost wel wat. Maar ik vind het ook wel mooi dat daarmee andere mensen een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Dat heeft voor mij meer waarde.

 • Reply
  plattelandsmeisje
  15 maart 2017 at 11:12

  Die mobiele met al die kleurtjes vind ik echt prachtig! Die zou ik al volwassen vrouw zelfs nog wel ophangen ; )

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]