Schoolkind Schoolspullen video en vlogs

Video | Schooluniformen kopen voor Chloe

13 juli 2019
schooluniformen kopen voor Chloe

Yes! Chloe gaat naar de basisschool. Net zoals haar zussen draagt ook zij een schooluniform. In deze video moet ik Schooluniformen kopen voor Chloe. Ik laat je zien wat ik gekocht heb en hoeveel het kost.

Bovendien ga ik in op de vraag hoe lang ze nu met een outfit doet.

Schooluniformen kopen voor Chloe

Klik hier als je de video niet kan zien

Schoolkleding kopen, waar let je op?

Wat ik het grote voordeel van een schooluniform vind is dat de ochtenden dramaloos verlopen. Gene gedoe of discussie over wat mijn kinderen aantrekken. Het is een schooldag en dan dragen we schoolkleding. Van al mijn kinderen is Chloe de eerste die al vanaf groep 1 een schooluniform draagt. Em ze vindt het super. Het schept duidelijkheid en ze voelt zich er groot door.

Voor de zomer dragen ze andere kleding dan voor de winter. In bovenstaande video zie je dan ook echt de verschillende versies van een zomer schooluniform dat meestal bestaat uit kledingstukken van katoen in Gingham ruitjes. Ja kan kiezen uit playsuits, maar ook jurkjes. Chloe geeft de voorkeur aan jurkjes.

Voor mij moet een schooluniform aan de volgende eisen voldoen

 • slijtvast
 • makkelijk aan en uit te treken
 • blouses strijkvrij
 • makkelijk te wassen

Gelukkig voldoen de meeste schooluniformen aan die eisen. Ouders willen er namelijk zo min mogelijk werk aan hebben.

Verschillende schooluniformen

Mijn kinderen hebben verschillende soorten uniformen in de kast hangen. Dat heeft bij ons vooral te maken met welk seizoen het is.

Een zomers schooluniform bestaat bij ons uit:

 • jurkje in Gingham ruitjes of rokje
 • bij de keuze voor een rokje een blouse met korte mouwen
 • witte sokken of kniekousen
 • een vest (die ze eventueel uit kan doen als het te warm is)

Een winters schooluniform bestaat uit:

 • overgooier of plooirok van een warme stof
 • blouse met lange mouwen
 • een vest
 • een maillot

Goedkoop schooluniformen kopen

Zoals ik al eerder vertelde, koop ik mijn schooluniformen vaak ter plekke als ik in het Verenigd Koninkrijk ben. Tijdens vakantie of familiebezoek. In bovenstaande video zie je bijvoorbeeld dat ik tijdens de boodschappen halen bij de Asda in Pembroke, even langs de sectie met schoolkleding loop en 2 nieuwe jurkjes voor Chloe koop. Maar omdat 2 jurkjes te weinig zijn, voor een hele schoolweek had ik nieuwe schoolkleding nodig. Dan bestel ik het online. In dit geval bleek de Asda ook een online shop te hebben die naar Nederland verzond. Levertijden zijn minder dan een week. Het is ook afhankelijk van of kleding voorradig is. Ook met de schooluniformen van Next Direct heb ik goede ervaringen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]