Beauty

Vichy Slow Age | nachtcrème voor een vette huid

3 juni 2018
Vichy Slow Age

Vichy Slow Age is een nachtcrème en gezichtsmasker in een. Het verzorgt je huid en gaat de tekenen van ouder worden tegen. Terwijl jij slaapt. Ideaal voor de verzorging van een vette huid en onzuiverheden in je gezicht.

Aan mijn huid kan ik zien in welke tijd van de maand ik mij bevind. De meeste huidproblemen ontstaan bij als soort van PMS klachten. Maar sinds het begin van het voorjaar ontbreekt elke logica. Mijn huid is een ramp. Met huid bedoel ik vooral mijn gezicht. Ik had altijd al een vette huid. Maar tegenwoordig ben ik nog drukker bezig met wat ik tegen mijn vette huid kan doen.

vichy slow age nachtcreme gezichtsmasker

Vichy Slow Age

Van nature ben ik dan geneigd om mijn huid heel goed te reinigen. Ik dacht altijd: hoe meer het uitdroogt, hoe beter. Het verzorgen van mijn huid en toch zo nu en dan een crème smeren schieten er dan bij in. Maar juist hierin kan de oplossing van het probleem zitten. Waarom? Hoe droger ik mijn huid maak, hoe harder mijn poriën en talgklieren aan het werk gaan om nog meer talg en olie af te scheiden. Met het gevolg dat ik in een vicieuze cirkel beland. En daar word ik heel chagrijnig van.

nachtcreme vette huid

Vichy Slow Age

Sinds enkele weken gebruik ik Vichy Slow Age. Een nachtcrème die je ook als gezichtsmasker kan gebruiken. Die combinatie vind ik ideaal. Als het overdag warm is wil ik namelijk zo min mogelijk producten op mijn gezicht. Anders heb ik toch een beetje het gevoel alsof het langzaam van mijn gezicht afglijdt. Terwijl het zo vlak voor het slapengaan verkoelend werkt. En nu ik de dertig gepasseerd ben, mag ik ook best wel opzoek gaan naar producten die huidveroudering tegengaan.

verzorging vette huid

Wat zit er in Vichy Slow Age?

 Vichy weet altijd perfect hoe ze mooie verpakkingen moeten combineren met fijne producteigenschappen. Als je door de ingrediëntenlijst scrollt, zie je een aantal fijne bestandsdelen waronder:

 • Scutellaria Baicalensis extract (baïcaline-wortel extract) is een antioxidant die bekendstaat om zijn helende en ontstekingsremmende werking.
 • Bifida ferment lysate een probioticum dat uit natuurlijke suikers wordt gewonnen en herstellende eigenschappen voor je DNA heeft.
 • Glycerin om zijn vochtvasthoudende en verzorgende eigenschappen.
 • En Niacinimide. Dt wondermiddel werkt ontstekingsremmend, kalmeert de huid en gaat pigmentvlekjes tegen.

Grappig detail: volgens de verpakking zit er caramel in. Dat verklaart ook meteen de kleur. Maar door de parfum ruik je het niet echt.

Zo kom je van je vette huid af

Ik gebruik Vichy Slow Age nu al een paar weken. In het begin was ik er een beetje huiverig voor. Ik wilde de onzuiverheden niet erger maken. Maar inmiddels lijkt het een beetje gestabiliseerd. Het probleem lijkt in elk geval niet erger te worden. En eerlijk is eerlijk: mijn huid ziet er ’s ochtends stralend en fris uit. Maar er zijn ook nog andere maatregelen die je kan nemen om een vette huid te voorkomen of te beperken.

routine vette huid

5 tips om een vette huid tegen te gaan

Minder make-up

In de winter ga ik echt full face make up. Foundation, concealer, baking met banana powder en  contouren en high lighter? Bring it on. Ik kan veel hebben en het lijkt minder invloed te hebben op mijn vette huid. Maar in de zomer pas ik echt mijn dagelijkse make up routine aan. Al was het alleen maar om te voorkomen dat het van mijn gezicht af loopt. De make- up kan je poriën verstoppen. Dus houd ik het meestal een mascara en een beetje concealer.

Pas je dieet aan

Volgens onderzoeken is er een verband tussen de inname van suiker en onzuiverheden zoals acne en puistjes. Maar ook de consumptie van bepaalde zuivelproducten of (varkens)vlees kan voor onzuiverheden zorgen.

Drink veel water

Water houdt je huid gehydrateert en helpt het te reinigen.

Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds

In de avond doen de meeste vrouwen nog wel, maar de ochtend schiet er vaak bij in. Vooral als je 12 uur daarvoor ook al je huid gereinigd hebt. Maar als je een vette huid hebt, is eenmaal per dag vaak niet voldoende. Met je make up op je gezicht slapen is echt een no-go.

Producten met salicylzuur

Gebruik producten met salicylzuur (BHA) dit vermindert snel onzuiverheden als je een vette huid hebt.

Ook benieuwd naar Vichy Slow Âge? Je vindt het hier.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ⭐️It’s beginsignaal to look a lot like christmas⭐️ Het maakt niet uit hoe crappy ik me ook voel van kerst kitsch wordt ik echt mega blij. Stiekem hoop ik zelfs op sneeuw ⛄️ ❄️ dit jaar #christmasdecor #christmas #kerstboom #kerst #kerstdecoratie #kerstmis #kerstcadeau
  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime

  Dit zijn wij!