Beauty

Vichy Slow Age | nachtcrème voor een vette huid

3 juni 2018
Vichy Slow Age

Vichy Slow Age is een nachtcrème en gezichtsmasker in een. Het verzorgt je huid en gaat de tekenen van ouder worden tegen. Terwijl jij slaapt. Ideaal voor de verzorging van een vette huid en onzuiverheden in je gezicht.

Aan mijn huid kan ik zien in welke tijd van de maand ik mij bevind. De meeste huidproblemen ontstaan bij als soort van PMS klachten. Maar sinds het begin van het voorjaar ontbreekt elke logica. Mijn huid is een ramp. Met huid bedoel ik vooral mijn gezicht. Ik had altijd al een vette huid. Maar tegenwoordig ben ik nog drukker bezig met wat ik tegen mijn vette huid kan doen.

vichy slow age nachtcreme gezichtsmasker

Vichy Slow Age

Van nature ben ik dan geneigd om mijn huid heel goed te reinigen. Ik dacht altijd: hoe meer het uitdroogt, hoe beter. Het verzorgen van mijn huid en toch zo nu en dan een crème smeren schieten er dan bij in. Maar juist hierin kan de oplossing van het probleem zitten. Waarom? Hoe droger ik mijn huid maak, hoe harder mijn poriën en talgklieren aan het werk gaan om nog meer talg en olie af te scheiden. Met het gevolg dat ik in een vicieuze cirkel beland. En daar word ik heel chagrijnig van.

nachtcreme vette huid

Vichy Slow Age

Sinds enkele weken gebruik ik Vichy Slow Age. Een nachtcrème die je ook als gezichtsmasker kan gebruiken. Die combinatie vind ik ideaal. Als het overdag warm is wil ik namelijk zo min mogelijk producten op mijn gezicht. Anders heb ik toch een beetje het gevoel alsof het langzaam van mijn gezicht afglijdt. Terwijl het zo vlak voor het slapengaan verkoelend werkt. En nu ik de dertig gepasseerd ben, mag ik ook best wel opzoek gaan naar producten die huidveroudering tegengaan.

verzorging vette huid

Wat zit er in Vichy Slow Age?

 Vichy weet altijd perfect hoe ze mooie verpakkingen moeten combineren met fijne producteigenschappen. Als je door de ingrediëntenlijst scrollt, zie je een aantal fijne bestandsdelen waronder:

  • Scutellaria Baicalensis extract (baïcaline-wortel extract) is een antioxidant die bekendstaat om zijn helende en ontstekingsremmende werking.
  • Bifida ferment lysate een probioticum dat uit natuurlijke suikers wordt gewonnen en herstellende eigenschappen voor je DNA heeft.
  • Glycerin om zijn vochtvasthoudende en verzorgende eigenschappen.
  • En Niacinimide. Dt wondermiddel werkt ontstekingsremmend, kalmeert de huid en gaat pigmentvlekjes tegen.

Grappig detail: volgens de verpakking zit er caramel in. Dat verklaart ook meteen de kleur. Maar door de parfum ruik je het niet echt.

Zo kom je van je vette huid af

Ik gebruik Vichy Slow Age nu al een paar weken. In het begin was ik er een beetje huiverig voor. Ik wilde de onzuiverheden niet erger maken. Maar inmiddels lijkt het een beetje gestabiliseerd. Het probleem lijkt in elk geval niet erger te worden. En eerlijk is eerlijk: mijn huid ziet er ’s ochtends stralend en fris uit. Maar er zijn ook nog andere maatregelen die je kan nemen om een vette huid te voorkomen of te beperken.

routine vette huid

5 tips om een vette huid tegen te gaan

Minder make-up

In de winter ga ik echt full face make up. Foundation, concealer, baking met banana powder en  contouren en high lighter? Bring it on. Ik kan veel hebben en het lijkt minder invloed te hebben op mijn vette huid. Maar in de zomer pas ik echt mijn dagelijkse make up routine aan. Al was het alleen maar om te voorkomen dat het van mijn gezicht af loopt. De make- up kan je poriën verstoppen. Dus houd ik het meestal een mascara en een beetje concealer.

Pas je dieet aan

Volgens onderzoeken is er een verband tussen de inname van suiker en onzuiverheden zoals acne en puistjes. Maar ook de consumptie van bepaalde zuivelproducten of (varkens)vlees kan voor onzuiverheden zorgen.

Drink veel water

Water houdt je huid gehydrateert en helpt het te reinigen.

Reinig je huid ’s ochtends en ’s avonds

In de avond doen de meeste vrouwen nog wel, maar de ochtend schiet er vaak bij in. Vooral als je 12 uur daarvoor ook al je huid gereinigd hebt. Maar als je een vette huid hebt, is eenmaal per dag vaak niet voldoende. Met je make up op je gezicht slapen is echt een no-go.

Producten met salicylzuur

Gebruik producten met salicylzuur (BHA) dit vermindert snel onzuiverheden als je een vette huid hebt.

Ook benieuwd naar Vichy Slow Âge? Je vindt het hier.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]