Opvoeding

Dit meisje kent het verschil tussen een middel- en wijsvinger niet

4 april 2019

Mijn jongste dochter heeft een eigenaardig trekje. Ze wijst dingen niet aan met haar wijsvinger, maar met haar middelvinger. Genant! Maar toen we deze week afscheid moesten nemen van het consultatiebureau zag ik er de humor wel van in…. .

Het consultatiebureau en ik zijn geen beste vriendjes. Het instituut vind ik best nuttig. Bij je eerste kind dan. Maar als het kind numero 3 is en je krijgt nog precies dezelfde ongevraagde tips en adviezen, houdt het wat mij betreft op. In plaats van af te dwingen dat het systeem op de schop moet, deed ik iets anders. Ik ging gewoon niet.

Het kind mankeert niks aan haar oogjes

Probleem opgelost. Dat dacht ik tenminste. Ik was duidelijk geweest. Had zelfs gebeld om het te melden. En ook nog gemaild zelfs. Alleen had te vroeg gejuicht. Ik kreeg post. Of ik toch nog even langs wilde komen. Voor een wissewasjes zoals de ogentest. In eerste instantie belde ik niet, maar toen ze me begonnen te SMS stalken, liet ik toch maar wat van me horen. Ik kom niet. De vrouw die de telefooncentrale bemande, probeerde me nog te overtuigen. Maar toen ik adrem antwoordde dat het kind niks aan de oogjes mankeert, was zij ook uit het veld geslagen.

milestone kaart middelvinger

De laatste keer consultatiebureau

Twee jaar later een nieuwe brief. Maar deze keer was ik blij. Het zou ons laatste bezoek aan het consultatiebureau zijn. Van de ervaring met haar zussen wist ik dat er tijdens dit bezoek ook een vaccinatie zou zijn. Maar daar maakte ik me niet zo druk om. Mijn grootste uitdaging was het groeiboekje terugvinden. Inclusief vaccinatiekaarten. Die eerste vond ik terug die tweede niet. Maar dat ontdekte ik pas bij het opmeten en wegen van peuter. Ik was allang blij dat ik nog een badjas mee had genomen. Wat kon mij nog gebeuren?

De grote ogentest

Eh… een onverwachte ogentest. Misschien kwam het omdat ze het alsnog wilden weten en nu een kans roken. Misschien ook wel omdat een vast onderdeel is van dit laatste bezoek. Ik weet het niet. In elk geval had ik niks geoefend. En kneep ik hem wel een beetje. Of je kind nu wel of niet goed ziet, elke ouder weet dat als je kind er geen zin heeft je geen schijn van kans maakt. En mijn kind is daar geen uitzondering op.

Maar ze was in een goede bui. Wilde wel blokjes stapelen. Een rondje tekenen met een pen. Maar *mijn hart maakte een sprongetje* ook wel aanwijzen waar de opening in het cirkeltje zat. En dat deed ze heel goed en heel geconcentreerd. Eerst keek ik voor mij uit naar het bord. Maar toen ik achter mij keek, moet ik mijn best doen niet in lachen uit te barsten.

Middelvinger

In plaats van boven, links, rechts of onder dochter dochterlief met haar vinger aanwijzen aan welke kan de opening zich bevond. Dat deed ze heel goed. Alleen gebruikt ze niet haar wijsvinger, maar middelvinger. Dit heeft ze van haar vader. (Nee, echt!) Die scrollt ook altijd op beeldschermpjes door zijn middelvinger te gebruiken. En ergens nemen ze dat soort dingen toch over. Maar een kniesoor die daar op let. Het kind is klaar voor de volgende stap: de jeugdarts op school. En dat van die middelvinger zal ze vast de komende jaren wel afleren….

Ook leuk om te lezen:

 • Reply
  Josan
  7 april 2019 at 20:50

  Nou dank je wel dan! Hahaha ik ga er vanuit dat ze het nog af kan leren omdat ze jong is. Bij de volwassene hier in huis heb ik geen hoop meer.

 • Reply
  Maaike
  6 april 2019 at 18:21

  Ik help het je hopen hahaha. Ik gebruik namelijk zelf ook mijn middelvinger op mijn telefoon om te swypen en dergelijke. Ik kan het me niet precies meer herinneren maar ik geloof dat ik er eens mee begon toen mijn rechterwijsvinger iets mankeerde en inmiddels krijg ik het er niet meer uit haha. Dingen aanwijzen doe ik dan weer wél gewoon met mijn wijsvinger LOL.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!