Films & Series Lifestyle

Pathé Thuis, de online video dienst voor echte filmliefhebbers

20 december 2018
verschil Pathe Thuis Netflix

Mijn kerstvakantie is geslaagd als ik veel films kan kijken met mijn gezin. Heerlijk in onze onesies met een dekentje op de bank. We hebben al Netflix, maar de afgelopen tijd heb ik ook Pathé Thuis getest. Ik was benieuwd wat de voor- en nadelen van Video On Demand zijn in vergelijking met een streamingdienst.

Online films kijken, is haast niet meer weg te denken uit de vrijetijdsbesteding van veel Nederlanders. Echt ouderwets TV kijken doe ik dan ook zelden. En films al helemaal niet. Waarom me kapot ergeren aan de vele reclames tijdens mijn tvfilm als ik met een druk op de knop hetzelfde krijg zonder onderbrekingen? Maar de ene online video dienst is de andere niet. Er zijn weldegelijk verschillen tussen de aanbieders

Pathé Thuis

Pathé Thuis biedt video on demand. Dat wil zeggen: je hoeft geen abonnement af te sluiten. Dus je hebt ook geen maandelijkse vaste kosten. Je kosten zijn helemaal afhankelijk van jouw kijkgedrag. En je betaalt per (gehuurde) film. Het lijkt zeg maar een beetje op de ouderwetse videotheek. Alleen is deze altijd open en toegankelijk mits je een internetverbinding hebt.

Het voordeel van Pathé Thuis, is dat films vrij vlot uit de bioscoop ook direct online staan. Daardoor heb je vaak toegang tot het nieuwste van het nieuwste. Een klein detail. Maar als je Netflix hebt, weet je dat het aanbod van films daar en niet altijd erg uitgebreid is. Het kan soms jaren duren voordat films online komen. En bovendien heeft deze streamingdienst de gewoonte om maandelijks aan aantal films en series offline te halen.

Voordelen Pathé Thuis

Als ik iets online kijk, zijn dat films. Ik ben echt een filmliefhebber. Tot een aantal jaren terug, huurde ik nog regelmatig films bij de bioscoop. Waarom? Omdat Netflix ze dan bijvoorbeeld niet had. Vooral de films die pas uit de bioscoop zijn schitteren op Netflix door afwezigheid. Voor iemand die de Pathé bioscopen vaak bezoekt, ligt Pathé Thuis dan ook in het verlengde. Alleen hoef ik hier de deur niet voor uit.

De nieuwste films

Films op Pathé Thuis komen zo’n 3 a 4 maanden nadat ze in de bioscoop gedraaid hebben beschikbaar op deze video dienst.

Beschikbaar op verschillende devices

Je kan de app downloaden op je tablet of telefoon. Maar ook kijken vanaf je smart TV, laptop en gameconsoles.

Disney films

In een huishouden met kinderen gaan er heel wat Disney films doorheen. Frozen, Ariel, Nemo en mijn dochters favoriet: The Good Dinosaur. Er was een tijd dat ze die heel tevreden op Netflix keek. Maar helaas besloot die streamingdienst deze kinderfilms eraf te gooien. Sindsdien hebben we de oude DVD’s weer uit het schuurtje tevoorschijn getoverd. Probleem opgelost…beetje jammer dat de opbergdoos daarvoor dus nu weer ín de kamer staat.

Meerdere betaalmogelijkheden

Heb je geen creditcard? Dat is geen probleem. Je kan de video’s namelijk ook betalen per iDeal en PayPal. Met laatstgenoemde kan je ze zelfs per video betalen met een klik. En voor je eigen veiligheid kan je video’s er creditcard en iDeal alleen betalen vanaf je laptop of desktop. Stort wat tegoed en het kijken kan beginnen.

Geen abonnement

Zoals ik hierboven al beschreven hebt, vind ik het fijn dat je geen abonnement hebt. Daardoor is kijken lekker vrijblijvend zonder verplichtingen. Heb ik een paar weken geen zin om te kijken? Dan is dat niet meteen zonder geld.

Nederlandse ondertiteling

Alle films zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling of Nederlands gesproken. Er zijn een paar films waar dit niet voor geldt, maar dat staat duidelijk aangegeven.

Zo werkt het

Je maakt een account aan op de website. Als je alle gegevens hebt ingevuld, kies je een film die je wilt kijken. Films kan je huren vanaf vanaf €1,99 t/m €5,99. Na het starten van de film moet je hem binnen 48 uur kijken. Naast huren kan je ook films kopen. Dan kan je hem onbeperkt terugkijken wanneer jij wilt. Zo vaak als jij dat wilt en op het platform van jouw keuze. Natuurlijk kost dit wel iets meer. Prijzen zijn dan afhankelijk van titel (en natuurlijk hoe nieuw ze zijn).

Nadelen

Het zou geen afgewogen artikel zijn als ze alleen maar de loftrompet bliezen en de nadelen onbesproken lieten. Tot nu toe is het enige grote nadeel dat Pathe Thuis niet buiten Europa te gebruiken is. Dit in tegenstelling tot Netflix dat je wereldwijd gebruiken kan.

 

Onze ervaringen

Samen met mijn dochters mocht ik Pathé Thuis proberen. Het aanmaken van een account ging echt kinderlijk eenvoudig. Geen gedoe met Engels voorwaarden of instellingen. De interface is gewoon redelijk recht toe recht aan. En je kan al meteen een film kijken. Miss G en ik hadden het er moeilijk mee om een titel te kiezen. Zo wilde ik graag Everything Everything kijken omdat ik deze vorig jaar in de bioscoop gemist had. Maar omdat het een moeder-dochterfilmavvondje moest worden koos ik voor  The Fault in our stars.

Je kan de film onderwijl pauzeren en op een later tijdstip terug kijken. De app onthoud waar je bent gebleven. Dat maakt het ideaal. Bij tijd en wijle mis ik mijn oude videotheek waar ik graag ene praatje maakte en me liet informeren over de nieuwste films. Maar deze app heeft zeker iets teruggebracht van de hele block buster experience thuis kijken.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!