Bloggen

Verhuizen met kinderen? Let it go!

1 oktober 2016
verhuizen-met-kinderen_goodgirlscompany

Gastblogger Sylvia is aan het verhuizen. Een flinke klus. Niet alleen omdat ze ook nog druk bezig is met de kinderen. Maar vooral omdat er wel eens een keer wat fout gaat… Slaat ze zich er koelbloedig doorheen of flipt ze? Je leest het vandaag in haar nieuwste blog

De telefoon gaat. Vriendlief zit in het nieuwe huis, even checken. En ik ben thuis met de kids.” Heyyyyy moet je eens raden!”  Nope (dat doe ik tegenwoordig gewoon niet meer).”Ze hebben de kamers geverfd. Verkeerd om! Die van T is nu Tibet blauw en die van L is nu suikerspin roze”  Voor ik kan reageren hoor ik een klap en een geschreeuw en eindigt mijn telefoon ergens in een hoekje (beeldscherm is niet voor niets kapot).

verhuizen-met-kinderen_dozen-in-pakken-met-kinderen_goodgirlscompany

Foutje, bedankt!

De kleine man vond dat hij lang genoeg ín de loopauto heeft gezeten en is er bovenop geklommen. Het is er zo 1 met een dak erop. Leuk, dachten wij. Gek genoeg kan dat ding daar niet tegen en zijn ze beide met een noodgang ter aarde gestort. Niets gebroken, geen bloed, alleen een nijdige L. Ik richt mij weer op de telefoon: “WAT??!!” Niets…. blijkbaar duurde het redden van zijn mogelijk dodelijk verwonde zoon te lang (hoezo licht ontvlambaar?) en heeft vriendlief opgehangen.

Frozen Blauw

Ok. Dus de meidenslaapkamer is nu blauw, de jongens slaapkamer roze. Ik bedenk me dat het best door kan als Frozen blauw. Tja, maar hoe ga ik dat roze nu verkopen? Voor ik iets heb kunnen bedenken belt hij terug. “Ze gaan de kinderkamers morgen over verven. Niets aan het handje. Komt goed.” “Wil je nog weten wat je zoon had?!” “Die is zeker ergens vanaf gekletterd?”
verhuizen-met-kinderen_dozen-in-pakken-met-kinderen-om-je-heen_goodgirlscompany

Tis een ondernemend mannetje

Ja ok, als je toch alles al weet ga ik wel gewoon verder met inpakken. Kleine L valt dus regelmatig ergens vanaf. Dit valt te voorkomen door alles wat rolt, beweegt, minimaal 10 cm boven de grond uitsteekt en leuk is, weg te doen. Oh en voordat ik het vergeet; als je het op kan stapelen zodat er opgeklommen kan worden…ook weggooien! Een leeg huis wordt overwogen. Volgens het consternatiebureau is hij gewoon heel erg ondernemend. Wij noemen het gevaarlijk.
verhuizen-met-kinderen_let-it-go_goodgirlscompany

Verhuizen met kinderen om je heen

Tijdens het inpakken ebt de irritatie alweer weg. Foutjes gebeuren overal en bij iedereen. L rent weer lachend voorbij en T is met een stel poppen aan het spelen. Ik dacht dat die poppen al ingepakt waren? Wat een troep! Overal dozen. We hebben veel te veel spullen. ” T hoe kom je aan die Barbie spullen?” “O die komen uit die doos. Leuk hè mam, allemaal nieuw speelgoed? Verhuizen is super leuk!
Ik geef het op…als de kinderen straks op bed liggen, pak ik wel weer verder in. Nu lekker spelen met nieuw ontdekte poppen en spulletjes en het eten klaar maken. Dan is vriendlief ook weer blij als zijn warme prak straks klaar staat. Hij kan er immers ook niets aan doen 😉

Nog een paar dagen en dan zitten we in ons nieuwe huis! T kan er bijna niet meer van slapen, het is immers haar eerste verhuizing, en dat is best een beetje spannend.
Liefs Sylvia
Mijn introductie gemist?
 • Reply
  Kirsten
  3 oktober 2016 at 12:26

  Het zal beter zijn als de dozen met spullen in het nieuwe huis staan, dan kan het minder kwaad als de spullen eruit gehaald worden 😀 Succes met de verhuis!

 • Reply
  Channah
  1 oktober 2016 at 15:32

  Wij mogen er over een tijdje ook aan geloven, we proberen alles zo handig mogelijk te plannen, maar je ontkomt er niet aan dat het soms even wat stress bezorgd natuurlijk.. En wat een drama van de kleuren van de kinderkamers, haha!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]