Opvoeding

Vandaag ben jij even enigst kind

25 november 2017
Vandaag ben jij even enigst kind

Aandacht verdelen over meerdere kinderen hebt, is een uitdaging. Gastblogger Sylvia heeft het na een vermoeiende dag met haar oudste kinderen even helemaal gehad. Gelukkig is er nog baby Boz: Vandaag ben jij even enigst kind.

Miep en Mot zitten samen op de achterbank. Dezelfde achterbank waar net een een kilo zand over heen gedenderd is. De melk van vanmorgen net opgedroogd is. En heb je honger? Er ligt genoeg! Een klein spijkerpootje schiet snel naar rechts, een gipsvoetje schopt terug. Zeven en twee jaar oud,en onwijze etterbakken zodra ze samen plaats nemen op de achterbank.

Diva gedrag

Na een paar waarschuwingen stamp ik op mijn rem. Netjes op een verlaten stukje hoor. Dat dan weer wel. Bij het ophalen van school heb ik al achter terror aan gerend. Deze wilde namelijk een stukje roadkill na spelen. Princes besloot diva te zijn en negeerde mijn “bevelen” met de air die JLo jaloers zou maken. Hoe klein terror ook is, hij weigert het onderspit te delven en zo belandden er dus twee hyper actieve kindertjes op mijn achterbank. Alwaar ik tijdens het in laden van de rolstoel, baby Boz en de kinderwagen nog een stuk of 100 keer waarschuw. Kleine B begint te schreeuwen als ik hem in de maxi cosi zet. Niet zo gek. Het is dat ik niet naar huis wil lopen, anders zou ik er ook niet in willen zitten.

Eindelijk thuis

Zodra ik nee tegen het licht aan en uit doen zeg, vliegt T naar de deur. Zodra ik ‘Deur dicht!” zeg, rent hij naar het aanrecht en binnen 5 tellen zit (of staat) hij erop.  Eraf, hup de kast open en rukt een pak snoepjes uit de la. We leggen de snoepjes terug en achter me hoor ik hoe een doos speelgoed leeg gegooid wordt.  Als ik me omdraai vliegt er Lego en potloden door de lucht.

Avondeten

Jee! Opruimen, nu! Mopperend gooit T alles in de doos, staat op, en geeft zijn grote zus een mep. Grote zus gilt, hard natuurlijk.  Kleine baas B kijkt verwonderd om zich heen. Wie zijn dat en hoe komen ze binnen? Heb jij ze binnen gelaten mama? Je ziet het hem denken. Arm jong.

Koken, opscheppen, kind uit de oven rukken, voordeur op slot draaien. Alles in de stoelen. Vaders komt binnen. Hier en daar vliegt er een gehaktbal voorbij. T wil saus, L weigert hem op te geven. Dit is een principe kwestie want hij lust ze niet eens. Gaat het stormen? Sneeuwen? Wat is er gebeurd met mijn kinderen? Weet je wat papa? Deze beurt is voor jou.

Vandaag ben jij even enigst kind

Zodra het eten op is, pak ik kleine Boz, en nestel mezelf op de bank met de camera aan. Hij pakt mijn hoofd, steekt een vinger in mijn neus, oor en oog. Als hij een pluk haar beet heeft kijkt hij me aan. En kust en kwijlt hij mijn hele gezicht onder. Schatje, vandaag ben jij even enigst kind. Lekker rustig <3

Ook leuk om te lezen:

Moeder en baby via Shutterstock

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Volg mij op Instagram!