Engeland Europa Travel

Van Duinkerken naar Dover met DFDS

30 april 2018
Van Duinkerken naar Dover met DFDS

Er zijn verschillende mogelijkheden om met de boot naar Engeland te varen. Een van die mogelijkheden is van Duinkerken naar Dover.

Vanuit Nederland is Duinkerken ongeveer 3 en een half uur rijden. Goed te doen. Tenminste dat dacht ik. We vertrokken om 10 uur en moesten om 15:00 uur aanwezig zijn. Piece of cake, niet?

Drukte in Belgie

Het leuke aan een autoreis met kinderen is dat ze onderweg veel meer zien. Ik ben zo’n ouderwetse moeder die vertikt om schermpjes aan te schaffen om ze zoet te houden. Als je je verveelt, kijk je maar naar buiten. En dat is dan ook wat die van mij gewend zijn. Ze kijken hun ogen uit en hebben hele leuke gesprekken over wat ze zien.

Maar zodra we de Belgische grens over waren, begon de vertraging. Voordat we in Antwerpen waren, hadden we al te maken gehad met verschillende wegwerkzaamheden. Her en der een verkeersopstopping en als klap op de vuurpijl ook nog verschillende ongelukken. In de ogen van mijn dochters gaat België dus de boeken in als een land waar je tot aan Frankrijk langzaam rijdt of in de file staat.

Duinkerken, Loon-Plage

Zodra we België uit waren, konden we weer 130 kilometer per uur rijden. Hetgeen we ook gewend zijn in Nederland te doen. Het adres van de Ferry is niet exact Duinkerken, maar Loon-Plage. Een plaatsje vlakbij. Mijn navigatie systeem kende de exacte locatie niet. Maar gelukkig staat het goed aangegeven op de borden. Gewoon het bord ‘car ferry’ volgen, dan kom je een heel eind. Bij het laatste stukje heb je het port nummer nodig. Dat staat op je reservering. Al met al meldde ik me en paar minuten voor 15:00 uur bij de receptie. Omdat ik ons plekje van tevoren gereserveerd had, mocht ik meteen naar de rij rijden met reserved tickets.

Zorg dat je je paspoort en reservering bij de hand hebt. Dan kan men deze meteen checken. Omdat ik gescheiden ben, heb ik voor de zekerheid altijd een ingevuld formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland bij mij. Ondertekend en voorzien van kopie van het paspoort van de vader van mijn oudste dochters. Ervaring leert dat er zelden naar gevraagd wordt, maar ik heb hem altijd bij mij. 4 personen met 3 verschillende achternamen in 1 auto zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar volgens mij is het meestal wel duidelijk dat ik de moeder ben.

Duinkerken Dover met DFDS

Met DFDS naar Engeland

Via de website Aferry (waar je kan kiezen uit meerdere Ferries) hadden we een ticket met DFDS Seaways geboekt voor de overtocht naar Dover. Handig is dat ze ook meteen een handige app hebben. Deze kan je downloaden zodat je letterlijk alle informatie bij de hand hebt.

DFDS Seaways Dover

Inchecken en boarden

Bij het inchecken (laatste kassa) ontvang je een papier met je nummer. Deze moet je goed zichtbaar achter de voorruit van je auto leggen. Je kan hem bijvoorbeeld vastmaken aan de binnenspiegel. Ook staat op dit papier de lijn waarin je vervolgens met je auto moet staan. Wij hadden nummer 29. Zorg dat je de minuten die je moet wachten nuttig gebruikt.  Voor je het weet moet je je auto boarden. Dus gebruik die minuten van wachten om eventueel spullen in je handbagage te stoppen die je tijdens de bootreis nodig hebt. Als je auto eenmaal is ingeladen, moet je hem verlaten en boven aan dek gaan.

game room

game room

Entertainment en eten aan board

De bootreis duurt 2 uur. Maar doordat je naar Engeland gaat, win je eigenlijk ook 1 uur. Vervelend hoeven de kinderen zich niet aan board. Er is een kids area waar kinderen tot 6 jaar zich kunnen vermaken in een speelhoek. Miss C maakte al meteen een vriendinnetje. Ook zijn er op verschillende plekken tv schermen waar een animatie film op draait.

DFDS Seaways naar Engeland

eten bij DFDS

Op de ferry waren verschillende restaurants met elk een eigen keuken. Maar je mag ook meegebrachte snacks en hapjes nuttigen. En als je je echt verveelt, kan je altijd nog even een rondje over de boot maken. Echt een ontdekkingsreis voor de kinderen. Ze zagen dat er ook een game room was.

Met DFDS naar Engeland

Winkeltje

Aan board is ook een winkeltje. Hier kan je natuurlijk snoep, parfum, make up, sigaretten en drank halen.

rijden in Engeland

Maar het is ook super handig om bepaalde items te kopen die je tijdens het auto rijden nodig hebt. Zoals een alcolholtest omdat je die n Frankrijk verplicht bij je moet hebben. Ik kocht een sticker waard duidelijk op stond dat ik uit Nederland kom. Zodat de Engelsen het snappen als ik beroerd rij aan de linkerkant. En auto stickers om de lampen af te plakken.

Lees meer blogs over rijden in Engeland:

Van Duinkerken naar Dover

De trip van Duinkerken naar Dover is ons heel goed bevallen. Ik ben enorm zeeziek dus zag er een beetje tegenop. Uiteindelijk zou ik namelijk nog van de boot af moeten rijden richting het hotel. Maar ik heb amper gemerkt dat we aan het varen waren. Doordat de kinderen zich aan boord goed vermaakten, had ik daar ook geen kind aan. Zo kon ik er alles aan doen om zo vitaal mogelijk van de boot af te stappen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]