Food Recepten Valentijnsdag

Valentijnsdag DIY: Sweetheart Pie

3 februari 2015

Speciaal voor Valentijnsdag deel ik dit recept voor Sweetheart Pie. Heerlijk om te eten samen met degene(n) van wie je houdt.

Nog een paar weken en dan is het Valentijnsdag. Winkeletalages zullen weer rood kleuren en hartjesdecoratie valt niet aan te slepen. Valentijnsdag is een mooi moment om degenen van die je houdt eens wat extra aandacht te geven. Zelf vul ik houden graag op een andere manier in dan het geven van een cadeautje. Voor mij is liefde gratis en toon ik dat graag ook op andere momenten.

Sweetheart Pie

Een van de manieren om het te showen kwalitijd doorbrengen met mijn dochters miss B en miss G. Heerlijk om samen aan een project te beginnen. Samen met mijn meiden te bakken en koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Stilletjes te genieten van de goede gesprekken die we ondertussen hebben. Voor mij is dat onbetaalbaar. Samen bedachten we voor Valentijnsdag deze speciale ‘Sweetheart Pie’.

Benodigdheden Sweetheart Pie

 • 2 pakken Koopmans Appeltaart;
 • 350 g roomboter of margarine;
 • 2 eieren;
 • 1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar);
 • Stevia;
 • 100 g rozijnen;
 • 2 a 3 tl kaneel;
 • 1 pakje stroopwafels;
 • Platte ovenbakplaat met opstaande rand;
 • Hartjesvormen;
 • Mixer met deeghaken.

Zo maak je Sweetheart Pie

Als je rozijnen gebruikt, is het handig voor de vulling is het handig om hier als eerste mee te beginnen. In de tijd dat deze staan te wellen, kun je ondertussen de rest van de vulling klaar maken. Wel de rozijnen in lauwwarm water. Deze laat je ongeveer 15 minuten staan daarna dep ze droog.

DIY Sweetheart Pie_lekkere recepten voor Valentijnsdag

Appels schillen

Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Snijd vervolgens de appels. De meiden mochten kiezen en wij kozen er voor om ze in dunne schijfjes te snijden. Maar voor de smaak maakt het niet zoveel uit in welke vorm je ze snijdt. Het belangrijkste is natuurlijk dat er appel in zit.

DIY_Sweetheart Pie_originele recepten voor ValentijnsdagIngrediënten mengen

Voeg vervolgens de rozijnen, kaneel en Stevia bij de appels. Op het Koopmans pak staat dat je 50 gr suiker moet gebruiken. Voor 2 pakken is dit 100 gram. Maar waar mogelijk probeer ik suiker meestal te vervangen door iets anders. Het toevoegen van stevia gebeurt puur op smaak. Vinden we het alle drie zoet genoeg? Dan is het prima. Ik geloof dat we het na 3 ½ eetlepel alle drie eens waren over de smaak.

DIY_Sweetheart Pie_Valentijnsdag 2015_Tutorial_GoodGirlsCompany_Makkelijke recepten

Tijd om het deeg te maken. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de eieren en de mix toe. Omdat ik twee pakken bakmix gebruik, is het belangrijk om alles niet meteen in één keer toe te voegen. Voeg het de bakmix geleidelijk toe en kneed het mengsel zodat er een mooi deeg ontstaat.

Vet het bakblik in. Meestal gebruiken wij Bakspray van Dr Oetker, maar je kan het blik natuurlijk ook heel goed invetten door het met een boterkwast vol boter te bestrijken. Let er op dat je niet te veel vet gebruikt omdat het deeg anders ook erg vettig en plakkerig wordt.

DIY_Sweetheart Pie_Hoe bak ik een taart voor Valentijnsdag

Bekleed het bakblik met een deel van het deeg. Bekleed bodem en randen terwijl je het deeg goed aandrukt. Hoeveel deeg je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je bakblik. Bedankt wel: hoe dikker de laag, hoe dikker deze straks na het bakken is. Wij maakten een laag die stevig genoeg was om na aansnijden met een taartschep op te kunnen tillen.

DIY_Sweetheart Pie_GoodGirlscompany_DIY Valentijnsdag

Vul de vorm met het appel-kaneelmengsel.

Valentijnsdag bakenn_Valentijnsdag bakrecepten_Valentijnsdag koekjes_GoodGirlsCompany

Verkruimel of scheur de stroopwafels in stukken. Bedek hiermee het mengsel. Begin vanuit het midden uit en werk naar de randen toe. Het hoeft niet helemaal tot aan de rand want hier komen uiteindelijk de hartjes.DIY Valentijnsdag bakken_Valentijnsdag bakrecepten_Valentijnsdag Koekjes

De naam Sweetheart pie

Wij gaven deze taart de naam Sweetheart Pie vanwege de vele hartjes die je gebruikt. En natuurlijk vanwege de liefde en toewijding die we in het bakproces stoppen.Dat staat allemaal niet op de verpakking maar volgens de kinderen proef je het wel! Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm met het resterende deeg en de koekjesvormen hartjes voor de randen. Miss G maakte de grote hartjes terwijl miss B de kleine hartjes maakte. Met de hartjes vormden we een rand waarbij we van buiten naar binnen toe werkten.

An sich is het niet erg wanneer sommige hartjes elkaar overlappen. Bij bakken krijg je wel wat meer deeg op deze plek. Vind je dat te machtig en houd je van luchtiger gebak? Leg ze dan naast elkaar zonder overlapping.

DIY Sweetheart Pie_Valentijnsdag 2015_tutorial_Valentijnsdag bakken

Klop een ei los en bestrijk hiermee vervolgens de hartjes. Bak de Sweetheart Pie in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je hem aansnijdt. Alhoewel…ik vind het heerlijk wanneer hij nog een beetje warm is en je er (kaneel) ijs bij reserveert.

Valentijnsdag_recepten_taarten en koekjes bakken_DIY_knutselen

Eet smakelijk en geniet van deze taart op Valentijnsdag! Met je geliefde of in je eentje 😉

Meer leuks voor Valentijnsdag

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

 • Reply
  7 geluksmomentjes #2 - GoodgirlsCompany
  20 maart 2015 at 19:02

  […] met mijn dochters iets lekkers bakken. Op zondagmiddag mogen we graag iets lekkers bakken, Sweetheart pie voor de avond of zomaar kruimelkoek met […]

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.