Wil jij je Valentijn dit jaar eens echt een keer goed verrassen? Maak dan deze dit jaar een Valentijnscake.
Misschien denk je in eerste instantie dat een cake saai en allesbehalve romantisch is. Maar zodra je geliefde hem opensnijdt wordt het schattige roze hartje dat binnenin verborgen zit zichtbaar. Hij moet er natuurlijk wel wat moeite voor blijven doen om de weg naar je hart te vinden 😉
Inhoud van dit blog
Valentijnscake met een hartje in het midden
De cake is afgewerkt met bijpassende roze botercrème en bestrooid met witte pareltjes. Leuk om te zien en erg lekker om te eten. Natuurlijk is hij ook heel lekker om er op andere speciale momenten van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een trouwerij. Vervang het hartje door de vorm van een beertje en hij is geschikt als lekkernij om je kraamfeest mee op te fleuren. Door het gebruik van kleurstof kun je het hartje elke kleur geven die je maar wilt. Speciaal voor Valentijnsdag kozen wij voor de kleur fuchsia roze. Maar een beetje femme fatale gaat natuurlijk voor knalrood.
Benodigdheden Valentijnscake
- 2 bakblikken van 28 cm
- mixer met gardes
- beslagkom
- Koekjesuitstekers in de vorm van een hart
- Bak spray
- garneerspuit
Ingrediënten Valentijnscake
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het bakken van 1 cake. Voor het maken van 2 cakes herhaal je natuurlijk gewoon onderstaande stappen.
- 1 pak Koopmans cake mix (goed voor 2 cakes)
- 200 gram roomboter of margarine
- 50 ml melk
- 3 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- Poedersuiker
- Roze voedselkleurstof
Bereidingstijd
Bereiding: 20 minuten
Baktijd: 60-70 minuten
Zo maak je Valentijnscake met een hartje in het midden
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
Vet het bakblik in met bak spray
Klop de boter zacht in een beslagkom met de mixer
Voeg 200 gram suiker toe en meng het geheel met een mixer tot een gladde massa
Mix de 3 eieren er één voor één doorheen en klop het op de hoogste stand tot een glad beslag. Doe dit minimaal 3 minuten. Zo wordt het lekker luchtig.
Voeg een half pak cakemeel en de melk geleidelijk toe en mix alles op de hoogste stand tot een glad beslag.
Voeg vervolgens een aantal druppels roze kleurstof toe en mix deze door het mengsel heen.
Wanneer je een egaal gekleurd beslag hebt, doe je het in een bakblik
Bak de cake in 60-70 gaar en goudbruin roze 😉
Terwijl je cake in de oven staat te bakken, kun je ondertussen het beslag voor de tweede cake maken. Herhaal bovenstaande stappen, maar voeg geen roze kleurstof toe. Zo behoudt je cake zijn natuurlijke kleur.
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
Is de cake genoeg afgekoeld? Snijd hem dan in plakken.
Maak de hartjes
Pak de koekjesvorm en snijd vervolgens cakehartjes uit de roze cake.
Plaats de cakehartjes achter elkaar in het midden van het bakblik. Uit eigen ervaring weet ik dat het best lastig kan zijn om dit netjes te doen. Ze vallen om en wanneer je de plakken te fijn gesneden hebt, kunnen ze breken. Als je al het nieuwe beslag gemaakt hebt, kun je alvast wat de zijkant en de bodem van het bakblik bedekken. Zo kun je de hartjes er als het ware tegen aan/in drukken zodat ze iets meer grip hebben. En anders is mijn tip: zorg dat er meerdere handen in de buurt zijn om je te helpen.
Vul de rest van het bakblik op met het gewone cakebeslag. De andere zijkanten en bovenop de hartjes.
Klaar? Plaats de cake in de oven en laat het weer 60-70 minuten bakken.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Als hij afgekoeld is, snijd je hem in plakjes.
Bon apetit!
Versier je cake
Wil je je Valentijnscake nog iets feestelijker maken? Versier hem dan met roze botercrème en witte pareltjes. Dat geeft het cakeje net dat extra’s en zorgt voor een vrolijke aanblik.
Ingrediënten voor botercrème
200 gram roomboter of margarine
poedersuiker
Zo maak je botercrème
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur.
- Klop de boter in 5 minuten tot een romig en glad.
- Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe. Wij doen dit altijd naar eigen smaak en inzicht.
- Voeg enkele druppels roze kleurstof toe.
- Als je alle poedersuiker toegevoegd hebt, laat je de mixer nog even doordraaien.
- Schep vervolgens de botercrème in een garneerspuit.
- Garneer het plakje cake met de boter crème en besprenkel het met de pareltjes. Wees creatief en versier hem op je eigen manier met verschillende soorten cupcake versiering.
Fijne Valentijnsdag!
Meer recepten voor Valentijnsdag
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube
3 Comments
Melissa
4 februari 2016 at 01:08Leuk gedaan, ziet er lekker uit!
Lianne
3 februari 2016 at 22:13Ziet er heel leuk uit! Zo’n kiekeboe – cake staat al heel lang op mijn to-bake list, maar ik kom er nog niet echt aan toe. 🙂
Josan
3 februari 2016 at 22:18Gewoon een keer proberen. Hij is leuk om te maken