DIY Lifestyle

Stijlvolle Valentijn decoratie inspiratie

3 februari 2017
Stijlvolle-Valentijn-decoratie-ideeën- GoodGirlsCompany

Gisteren deelde ik al leuke kindersnacks voor Valentijnsdag met je. Maar je huis mag natuurlijk ook wel een beetje liefde krijgen. Vandaar dat ik vandaag leuke Valentijn decoratie met je deel. Stijlvolle welteverstaan want persoonlijk houd ik niet zo van dat knalrood.

Na de overdaad aan Kerstdecoratie in November (ja dan beginnen wij al) en december val ik in januari echt een beetje in een zwart gat. Ik heb het ooit een keer gepresteerd om onze kerstboom een jaar lang te laten staan. Tijdens dat jaar deed ik er telkens wat anders in. Zo hingen er lentebloemen, paaseieren n herfstdecoratie in. Maar dat was toen ik nog alleen met de oudste meiden woonde. Mijn man is iets minder van de kerstbomen vandaar dat hij tegenwoordig ook echt uiterlijk met Driekoningen weer op zolder staat.

Valentijn decoratie ideeën

Dus kerstboom er uit, maar wat moet er dan in? Lentebloemen vind ik het in januari nog te vroeg voor, want die kan ik er in maart of april ook nog inzetten. Paaseieren, hazen en alles wat daar bij komt kijken hoeft van mij ook nog niet in januari. De enige Feestdagen in deze grauwe maanden zijn Valentijnsdag en Carnaval. Niet echt feesten waar ik nu qua decoratie inspiratie warm voor loop. Maar nood breekt wet. Het is inmiddels februari en ik ben toe aan iets vrolijks in huis. Tijd voor wat Valentijn decoratie ideeën om zelf te maken. Oh en als je niet van rood houdt, kun je natuurlijk gewoon voor een minder opvallend en natuurlijker kleurtje kiezen

Ideeën voor stijlvolle Valentijn decoratie

Lief takkenbosjes

Hang  (foam) glitter hartjes in gewoon een paar simpele takken. Wat je krijgt is een subtiele decoratie die kleur geeft op de meest saaie februari dag.

Opvallend, maar door het kleurgebruik toch heel stijlvol is dit grote hart. Het is gemaakt van driehoekjes. Leuk dus om samen met je kinderen alle driehoekjes uit te knippen en als een mozaiek bij elkaar te leggen.

Het groene hart

Deze hartjes gemaakt van mos zijn prachtig in hun eenvoud. Gemaakt van ijzerdraad en daarover bedekt met mos. Deze harten kun je als decoratie ophangen, maar in kleiner formaat zijn ze natuurlijk ook heel geschikt om cadeautjes mee te versieren.

Hartjes met tekst

Lees jij stiekem ook nog de boodschap op van die snoephartjes? Ik wel! Deze ketting is daarop geïnspireerd. Leuk om je woonkamer mee op te fleuren.

Hanger

Ik heb een hele stapel met samples van verfkleuren om te knutselen. Je kan er de leukste dingen mee maken waaronder deze romantische hanger.

Valentijn-mason jar-GoodGirlsCompany

Mason jars

Afgelopen zomer liet ik al zien hoe je met gouden spray paint potjes in een handomdraai een gave look geeft. Maar dat kan je natuurlijk ook gewoon met plakaatverf of kruitverf doen. Deze mason jars in subtiele roze kleuren zijn super leuk om op een tafeltje te zetten.

DIY Rose Garland | A Pair & A Spare

With Valentines Day just around the corner (and Hong Kong pulsating with Chinese New Year vibes), Gemma Blest (she of the amazing pressed botanicals) and I got together on the weekend to create some pretty, delightful smelling floral projects, perfect for whatever red themed event you’re into celebrating this year.

Weet je nog dat ik vorige zomer waterijsjes van rozenblaadjes maakte? Deze slinger gemaakt van rozen is dan ook helemaal mijn ding.

Ombre Candles Bring the Chic to Your Valentine’s Day

DIY Network blogger Emily Fazio shows you how to make ombre candles for Valentine’s Day. Modify the colors of the dye, and make easy decor for any number of parties, weddings, and events!

Ombre kaarsen

Bij romantiek horen natuurlijk ook kaarsen. Alles ziet er beter uit wanneer het wordt omhult door het zachte schijnsel van een kaars. Deze ombre kaarsen maak jezelf. Stylish en uniek.

Wie zegt dat Valentijns rozen rood moeten zijn? Wit is ook mooi. Zeker als je daar rode accenten aan toevoegt.

Slingers

Okay, een klein beetje over the top drama mag, Toch? Ik vond deze slingers zo gaaf dat ik ze er wel even tussen moest zetten. En wanneer je de knalkleur vervangt door een subtiele kleur is het weer heet stylish verantwoord.

stijlvolle Valentijnsdecoratie-GoodGirlsCompany

Liefdes potjes (en wijnflessen)

Lege flessen en potjes hoef je alleen maar met witte verf te beschilderen om er een leuke decoratie van te maken. Zet er een simpel kaarsje in voor een oogstrelend resultaat.

Heb jij nog tips voor stijlvolle Valentijn decoratie? Hoe versier jij je huis in de periode voor Pasen?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Jip
  1 september 2017 at 09:35

  Wat een super leuke en mooie dingen allemaal 🙂
  Dit kan je ook zelf maken en op je bruiloft gebruiken, is toch gaaf!!!

 • Reply
  10x kindersnacks voor Valentijnsdag - GoodGirlsCompany
  4 februari 2017 at 14:17

  […] Valentijn decoratie […]

 • Reply
  Anke
  3 februari 2017 at 15:16

  Oh wauw, die mason jars zijn mooi! Ik houd ook niet van dat hele felle rode, trouwens. X

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 februari 2017 at 13:46

  Dat zijn mooie dingen allemaal! De garland is mijn favoriet!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.