Denemarken Europa Travel

Vakantieplannen 2019 | Hier gaan wij deze zomer naar toe

19 januari 2019
vakantieplannen zomer 2019

Op een koude januaridag als vandaag voelt de zomervakantie nog mijlenver weg. Maar hij gaat er aan komen. We zijn er uit en in dit blog vertel ik jullie meer over onze vakantieplannen voor de zomervakantie van 2019.

Om alvast in de vakantiestemming te komen, bezocht ik vorige week samen met mijn dochters de Vakantiebeurs. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe reisinspiratie te krijgen. Dat we dit jaar niet ver weg gaan, stond alvast. Maar dromen kost niks en de stapel folders die we meenamen om gezellig plaatjes uit te knippen ook niet.

Droomhuis of droomvakantie

Droomhuis of droomvakantie

Zoals jullie weten, laten we op dit moment ons droomhuis bouwen. Met een beetje geluk is die tegen het einde van 2019 klaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zoveel zie en dat ik vermoed dat deze vorst ook niet bevorderlijk is. Maar ik blijf positief. Man is economisch ingesteld dus wat hem hoeft een familievakantie dit jaar niet. Maar ik ben praktisch ingesteld. Als ik drie kinderen 3 weken lang thuis moet vermaken, gaat het een hele lange vakantie worden. Daarnaast: hij gaat eind februari skiën met zijn vrienden. Dan neem ik ook al de honneurs waar. Een gezinsvakantie in de zomer, ook al is het maar een weekje, lijkt mij dan ook wel op zijn plaats. Dus stiekem smeedde ik al samen met de dochters vakantieplannen voor de zomer. Een kapotte kerstbal deed de rest… .

Onze vakantieplannen voor 2019

Vakantieplannen voor 2019

Voor dat het kerst was, sneuvelde Miss C’s kerstbal. Deze kochten we afgelopen augustus in de Jule Butik van Den Gamle By. Volgens kinderlogica konden we best wel ‘even’ terug gaan om een nieuwe te halen. Ik ben het type impulsieve moeder die dan zegt “Ach, waarom ook niet” Het is immers zomer dus we hoeven ons aan geen enkel ritme te houden. Mits de kinderen op de datum waarop de schoolvakantie eindigt, weer netjes achter hun tafeltjes zitten, kraait er geen haan naar.

plannen zomervakantie 2019

Zo gezegd, zo gedaan. Blijkbaar is onze autoreis door Denemarken de kinderen goed bevallen. Ze hebben het er nog steeds over en vonden het geweldig. Dus dit jaar doen we hem lekker dunnetjes over. We gaan opnieuw naar Denemarken! En dat wij niet de enige zijn die dit jaar voor Scandinavië kiezen, kon ik merken tijdens het boeken. Of het licht er natuurlijk aan dat we met zijn vijven gaan en je daardoor grotere huisjes nodig hebt. Op dit moment heb ik voor 7 dagen een huisje geboekt in de buurt van het eiland Møn. Vanaf daar hebben we een mooie uitvalsbasis om Seeland en Kopenhagen te ontdekken. Als het aan de kinderen ligt, steken we zelfs even over naar Zweden. Maar of dat gaat lukken, weet ik niet.

Kerstballen kopen in Jutland

Vanaf Seeland willen we via de Grote Beltbrug de oversteek maken naar Funen. Hopelijk kunnen we dit jaar kasteel Egeskov bezoeken als de zon schijnt. Aanmeren op een kleiner eiland zoals Æro. En dan nog naar Aarhus om opnieuw Den Gamle By en de botanische tuin te bezoeken. Het begin van onze reis staat in elk geval vast. Zoals jullie in de voorbereidingen van vorig jaar kunnen lezen, zal de rest van onze reis afhankelijk zijn van de attracties die we bezoeken willen.

Wat zijn jullie vakantieplannen voor de zomer?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

  Dit zijn wij!