Denemarken Europa Travel

Vakantieplannen 2019 | Hier gaan wij deze zomer naar toe

19 januari 2019
vakantieplannen zomer 2019

Op een koude januaridag als vandaag voelt de zomervakantie nog mijlenver weg. Maar hij gaat er aan komen. We zijn er uit en in dit blog vertel ik jullie meer over onze vakantieplannen voor de zomervakantie van 2019.

Om alvast in de vakantiestemming te komen, bezocht ik vorige week samen met mijn dochters de Vakantiebeurs. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe reisinspiratie te krijgen. Dat we dit jaar niet ver weg gaan, stond alvast. Maar dromen kost niks en de stapel folders die we meenamen om gezellig plaatjes uit te knippen ook niet.

Droomhuis of droomvakantie

Droomhuis of droomvakantie

Zoals jullie weten, laten we op dit moment ons droomhuis bouwen. Met een beetje geluk is die tegen het einde van 2019 klaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zoveel zie en dat ik vermoed dat deze vorst ook niet bevorderlijk is. Maar ik blijf positief. Man is economisch ingesteld dus wat hem hoeft een familievakantie dit jaar niet. Maar ik ben praktisch ingesteld. Als ik drie kinderen 3 weken lang thuis moet vermaken, gaat het een hele lange vakantie worden. Daarnaast: hij gaat eind februari skiën met zijn vrienden. Dan neem ik ook al de honneurs waar. Een gezinsvakantie in de zomer, ook al is het maar een weekje, lijkt mij dan ook wel op zijn plaats. Dus stiekem smeedde ik al samen met de dochters vakantieplannen voor de zomer. Een kapotte kerstbal deed de rest… .

Onze vakantieplannen voor 2019

Vakantieplannen voor 2019

Voor dat het kerst was, sneuvelde Miss C’s kerstbal. Deze kochten we afgelopen augustus in de Jule Butik van Den Gamle By. Volgens kinderlogica konden we best wel ‘even’ terug gaan om een nieuwe te halen. Ik ben het type impulsieve moeder die dan zegt “Ach, waarom ook niet” Het is immers zomer dus we hoeven ons aan geen enkel ritme te houden. Mits de kinderen op de datum waarop de schoolvakantie eindigt, weer netjes achter hun tafeltjes zitten, kraait er geen haan naar.

plannen zomervakantie 2019

Zo gezegd, zo gedaan. Blijkbaar is onze autoreis door Denemarken de kinderen goed bevallen. Ze hebben het er nog steeds over en vonden het geweldig. Dus dit jaar doen we hem lekker dunnetjes over. We gaan opnieuw naar Denemarken! En dat wij niet de enige zijn die dit jaar voor Scandinavië kiezen, kon ik merken tijdens het boeken. Of het licht er natuurlijk aan dat we met zijn vijven gaan en je daardoor grotere huisjes nodig hebt. Op dit moment heb ik voor 7 dagen een huisje geboekt in de buurt van het eiland Møn. Vanaf daar hebben we een mooie uitvalsbasis om Seeland en Kopenhagen te ontdekken. Als het aan de kinderen ligt, steken we zelfs even over naar Zweden. Maar of dat gaat lukken, weet ik niet.

Kerstballen kopen in Jutland

Vanaf Seeland willen we via de Grote Beltbrug de oversteek maken naar Funen. Hopelijk kunnen we dit jaar kasteel Egeskov bezoeken als de zon schijnt. Aanmeren op een kleiner eiland zoals Æro. En dan nog naar Aarhus om opnieuw Den Gamle By en de botanische tuin te bezoeken. Het begin van onze reis staat in elk geval vast. Zoals jullie in de voorbereidingen van vorig jaar kunnen lezen, zal de rest van onze reis afhankelijk zijn van de attracties die we bezoeken willen.

Wat zijn jullie vakantieplannen voor de zomer?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]