Persoonlijk

Vakantieplannen 2018 | Hier gaan we in de zomervakantie naar toe

18 juni 2018
vakantieplannen voor de zomervakantie

Over iets meer dan een maand is het zomervakantie. Voor mijn gevoel ligt de meivakantie net achter ons. Wat hebben we er van genoten! Deze trip was eigenlijk onze generale repetitie voor onze vakantieplannen van dit jaar….

Afgelopen meivakantie bezochten we Zuid-Engeland.Even in een ander land zijn met een ander leef ritme was de welkome rustpauze die we allemaal nodig hadden voor die laatste loodjes tot aan de zomervakantie.

Alleen op reis

Vooraf vertelde ik dat ik alleen op reis zou gaan. Maar pas vlak voor de vertrekdatum werd me een beetje duidelijk wat dit allemaal betekende. Stiekem vroeg ik me toen af of ik de hele onderneming niet onderschat had. Het was maar goed dat ik er op dat moment al tot mijn nek in zat. Anders had ik zeker besloten om het af te blazen. Dat zou zonde zijn, want achteraf hebben we het allemaal ontzettend leuk gehad. Is het reizen met 3 kinderen mij enorm mee gevallen. Wat jullie toen nog niet wisten, was dat ze meivakantie de generale repetitie zou worden voor de zomervakantie. Als dit alleen reizen met kinderen mij beviel, zou ik het in de zomervakantie ook doen. Maar dit keer een ander land. Deze zomervakantie ga ik samen met de meiden een autoreis door Denemarken maken. Yep, alleen!

Dubbele standaard

Dat laatste levert nog wel eens scheve gezichten op. Ergens vind ik dat dan weer vreemd. Mijn man had jarenlang de traditie om met zijn vrienden op wintersport te gaan. Zonder vrouwen en kinderen. Want je weet wel: moeilijk en niet mannen onder elkaar. En er volgden ook wel eens leuke weekendjes weg. Alle wederhelften bleven netjes thuis met de kinderen. En niemand die je daar over hoorde.

Maar nu ik vertel dat ik in de zomervakantie 2 weken door Europa wil reizen, zonder man, blijken er opeens dubbele standaarden te zijn.

Vakantieplannen voor de zomervakantie

In ons geval is het heel praktisch omdat we elkaars tegenpolen zijn wat vakanties betreft. Mijn man is meer het type all-inclusive resort. Ik vermaak me elke dag aan het zwembad. En ik ben meer het type: “Been there done that, dus wat gaan we vandaag doen?”

Zoals je een aantal weekendvlogs terug kon zien, laten wij een nieuwbouwhuis bouwen. Met een beetje geluk kunnen we er najaar 2019 in. Maar dat heeft ook consequenties voor onze huidige woning. Daar moet nog het een en ander aan gedaan worden voordat we het in de verkoop zetten. Dus ik zag mijn kans schoon: ik houd de kinderen 2 weken uit het huis zodat er geklust kan worden. Ondertussen zien we ook nog iets van Europa en hoef ik niet mee te helpen met klussen. Goede deal niet?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  JVG
  22 juni 2018 at 16:01

  Wauw, ik vind het zo gaaf dat je dat doet. Geweldige ervaring met je meiden. Heel stoer hoor!!

  • Reply
   Josan
   24 juni 2018 at 07:50

   Dank je wel. Het is even een kleine drempel die ik over moet. Maar als ik eenmaal aan het plannen ben, het land en de geweldige locaties zie vind ik het ook wel leuk hoor.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]