Europa

Vakantie in Frankrijk; Viva la francation!

8 augustus 2017
Vakantie_in_Frankrijk_749

Je bent pasbevallen en droomt van een rustige vakantie. Thuis welteverstaan. Zul je net zien dat je partner je weet om te praten voor Vakantie in Frankrijk. Lees hoe gastblogger Sylvia een gevecht levert met de rookmelder, de lange reis en oh ja ook de buurvrouw

Na de verhuizing en de bevalling dacht ik lekker chill thuis te blijven. De auto is niet klein, maar met een hond, 3 kids en 2 volwassen is er nog net plek voor een kinderwagen en anderhalve koffer. Vriendlief dacht daar anders over. Enkele weken voor de vakantie had hij in Frankrijk de camping La Guyonniere gevonden. Ideaal voor de kinderen. Kijk, paardjes! Kijk, zwembad! Kijk, mooie omgeving! Kijk, maar 8 uur hier vandaan joh! Ik ging overstag.

Camping_in_Frankrijk_04a

Vakantie in Frankrijk: een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lange reis

8 uur werden er 10. De auto zat propvol. Anderhalve koffer kleren, luiers, handdoeken. Een bakje deo, tandpasta, pleisters, shampoo. Een bakje koffie, thee, koekjes, filters (door schade en schande wijs geworden op koffie vlak) Enkele flessen ‘huiswater’ want uit de kraan drinken in Frankrijk is impossible 😉 Zodra we de grens over reden zat er achterin 1 fanatiek “Bonjour. Merci. Je m’appele Tara en au revoir” te roepen. Zo lief! De eerste anderhalf uur…

Had ik al verteld dat op de ochtend van vertrek de middelste wakker werd met een ontplofte stink luier? Zijn kamer rook als een Frans varkenshok, dus de stemming zat er al goed in.

De fumee melder

Om te beginnen. De caravan was super. De camping ook. Alles netjes en onderhouden. Animatie voor de kleintjes: wow! We hadden alleen een klein meningsverschil met de brandmelder. Nou ja, met de batterij. Natuurlijk ’s avonds. Als al het personeel alleen Frans spreekt dus daar ga je dan: “Ehm oui Ehm le of la Ehm fumee melder does eh piep piep” Que? (Gebaart wild met armen en benen) “Thzieee melder du fumeeee..iesss eh kapoet? Empty?” Niets…Ok..komst du mit? Blijkbaar was Duits wel een bekend iets. (Of ze dachten laten we die gek maar gewoon volgen) . Aangezien het getetter van een leeg brandalarm duidelijk genoeg is, hoefden we niets meer te zeggen. Behalve “Merci” toen hij hem van het plafond af trok. T stond er naast: “Merci! Je m’appel Tara”.

Vakantie_in_Frankrijk_Gastblogger_Sylvia_GoodGirlsCompany_093

Een heerlijke vakantie in Frankrijk

We hebben een geweldige week gehad. Met als hoogtepunten natuurlijk die brandmelder. Een cocktail die zeker weten niet alcoholvrij was. al zag hij er onschuldig blauw uit. Dagelijkse ritjes op Minnie, de Shetlander die bij de campings ponyclub hoorde. En meteen haar schatje was natuurlijk. We kwamen er achter waarom alle Franse kindjes zo laat gingen slapen (heet man!) Vervolgens sliepen ze alledrie uit tot minimaal half 9. (Oprechte yeahhhhhh vakantie hier plaatsen)

Sorry Buuf!

We kwamen er ook achter dat het niet handig is als je buren tieners hebben, terwijl je zelf enkel pukkies hebt. Op de dag van vertrek werden ze om half 9 wakker. Okay Baas B niet. Die heeft slapen tot kunst verheven. Om 9 uur zetten wij de deur open zodat we kunnen inladen. En ja hoor: 2 gemotoriseerde parachutisten boven ons veldje. L en T stonden als dwazen te oooo’en en te aaaaa’en. Tot de eigenaresse van een stel tieners 1 caravan verderop aan kwam stampen met de vraag “Of het even wat stiller kon want mensen slapen nog”. Voor we konden reageren stampte ze weer terug. Wat is dat toch met Nederlanders en wegstampen voor ze een reactie kunnen krijgen? Geen ‘Hoi’, geen ‘Doei’. En ,een goedemorgen was het overduidelijk niet. 1 overduidelijke grom en hup weg. Mijn “joh hoor je dat? We hadden van de week gewoon iedere avond kunnen vragen of het wat stiller kon omdat er kinderen liggen te slapen”

Bedtijden van tieners en kleuters

Tieners en kleuters, de slaap en ontwaak tijden botsen altijd. Maar op een familiecamping kan je er vanuit gaan dat er om 9 uur ‘s morgens kindertjes rond lopen. Toch? Toen T vroeg of ik boos was zei ik dan ook goedgemutst “Nee hoor meid! ‘s Avonds een vent, ‘s morgens een vent” 9 uur is geen slechte tijd om wakker te worden.

Yeahhhhh vakantie 😀

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]