Europa

Vakantie in Frankrijk; Viva la francation!

8 augustus 2017
Vakantie_in_Frankrijk_749

Je bent pasbevallen en droomt van een rustige vakantie. Thuis welteverstaan. Zul je net zien dat je partner je weet om te praten voor Vakantie in Frankrijk. Lees hoe gastblogger Sylvia een gevecht levert met de rookmelder, de lange reis en oh ja ook de buurvrouw

Na de verhuizing en de bevalling dacht ik lekker chill thuis te blijven. De auto is niet klein, maar met een hond, 3 kids en 2 volwassen is er nog net plek voor een kinderwagen en anderhalve koffer. Vriendlief dacht daar anders over. Enkele weken voor de vakantie had hij in Frankrijk de camping La Guyonniere gevonden. Ideaal voor de kinderen. Kijk, paardjes! Kijk, zwembad! Kijk, mooie omgeving! Kijk, maar 8 uur hier vandaan joh! Ik ging overstag.

Camping_in_Frankrijk_04a

Vakantie in Frankrijk: een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lange reis

8 uur werden er 10. De auto zat propvol. Anderhalve koffer kleren, luiers, handdoeken. Een bakje deo, tandpasta, pleisters, shampoo. Een bakje koffie, thee, koekjes, filters (door schade en schande wijs geworden op koffie vlak) Enkele flessen ‘huiswater’ want uit de kraan drinken in Frankrijk is impossible 😉 Zodra we de grens over reden zat er achterin 1 fanatiek “Bonjour. Merci. Je m’appele Tara en au revoir” te roepen. Zo lief! De eerste anderhalf uur…

Had ik al verteld dat op de ochtend van vertrek de middelste wakker werd met een ontplofte stink luier? Zijn kamer rook als een Frans varkenshok, dus de stemming zat er al goed in.

De fumee melder

Om te beginnen. De caravan was super. De camping ook. Alles netjes en onderhouden. Animatie voor de kleintjes: wow! We hadden alleen een klein meningsverschil met de brandmelder. Nou ja, met de batterij. Natuurlijk ’s avonds. Als al het personeel alleen Frans spreekt dus daar ga je dan: “Ehm oui Ehm le of la Ehm fumee melder does eh piep piep” Que? (Gebaart wild met armen en benen) “Thzieee melder du fumeeee..iesss eh kapoet? Empty?” Niets…Ok..komst du mit? Blijkbaar was Duits wel een bekend iets. (Of ze dachten laten we die gek maar gewoon volgen) . Aangezien het getetter van een leeg brandalarm duidelijk genoeg is, hoefden we niets meer te zeggen. Behalve “Merci” toen hij hem van het plafond af trok. T stond er naast: “Merci! Je m’appel Tara”.

Vakantie_in_Frankrijk_Gastblogger_Sylvia_GoodGirlsCompany_093

Een heerlijke vakantie in Frankrijk

We hebben een geweldige week gehad. Met als hoogtepunten natuurlijk die brandmelder. Een cocktail die zeker weten niet alcoholvrij was. al zag hij er onschuldig blauw uit. Dagelijkse ritjes op Minnie, de Shetlander die bij de campings ponyclub hoorde. En meteen haar schatje was natuurlijk. We kwamen er achter waarom alle Franse kindjes zo laat gingen slapen (heet man!) Vervolgens sliepen ze alledrie uit tot minimaal half 9. (Oprechte yeahhhhhh vakantie hier plaatsen)

Sorry Buuf!

We kwamen er ook achter dat het niet handig is als je buren tieners hebben, terwijl je zelf enkel pukkies hebt. Op de dag van vertrek werden ze om half 9 wakker. Okay Baas B niet. Die heeft slapen tot kunst verheven. Om 9 uur zetten wij de deur open zodat we kunnen inladen. En ja hoor: 2 gemotoriseerde parachutisten boven ons veldje. L en T stonden als dwazen te oooo’en en te aaaaa’en. Tot de eigenaresse van een stel tieners 1 caravan verderop aan kwam stampen met de vraag “Of het even wat stiller kon want mensen slapen nog”. Voor we konden reageren stampte ze weer terug. Wat is dat toch met Nederlanders en wegstampen voor ze een reactie kunnen krijgen? Geen ‘Hoi’, geen ‘Doei’. En ,een goedemorgen was het overduidelijk niet. 1 overduidelijke grom en hup weg. Mijn “joh hoor je dat? We hadden van de week gewoon iedere avond kunnen vragen of het wat stiller kon omdat er kinderen liggen te slapen”

Bedtijden van tieners en kleuters

Tieners en kleuters, de slaap en ontwaak tijden botsen altijd. Maar op een familiecamping kan je er vanuit gaan dat er om 9 uur ‘s morgens kindertjes rond lopen. Toch? Toen T vroeg of ik boos was zei ik dan ook goedgemutst “Nee hoor meid! ‘s Avonds een vent, ‘s morgens een vent” 9 uur is geen slechte tijd om wakker te worden.

Yeahhhhh vakantie 😀

 

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!