Family Diary Fashion Lifestyle Persoonlijk Reviews Uitstapjes met kinderen

Vaderdag #dressmydad bij Only for Men

21 juni 2015
Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store- Doesburg-entertainment voor kinderen

Vandaag is het Vaderdag. Dit is een mooie gelegenheid om je eigen vader of de vader van je kinderen eens extra in het zonnetje. Waar ik als moeder een lekker geurtje, knutselwerkje van de kinderen of wat extra vrije tijd ontzettend waardeer, heeft mijn partner andere voorkeuren. Geef hem maar kleding want kleren maken de man. Met deze gedachte in het achterhoofd reisden we af naar de Only for Men Mensperiences-store in Doesburg. Een one-stop shop voor mannen waar je zowel casual kleding als strakke pakken kan kopen. Kleine Miss C. is nog maar een paar weken oud maar had al een missie: #dressmydad (die).

Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store- Doesburg-kleermaakster

De naaister maakt kledingstukken meteen op maat.

Only for Men is een one-stop shop. Zoals de naam als zegt is deze winkel voor mannen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is, dat veel mannen niet van winkelen houden. Als ze geen kleding door hun partners laten kopen, zien ze het als een noodzakelijk kwaad waar ze eens in de zoveel tijd niet onderuit komen. Maar wat nu als je in een keer klaar kunt zijn? Als je kan winkelen in een mooie shop met klassieke inrichting en kundig personeel? Zou winkelen dan een plezierige ervaring kunnen zijn? Zo verandert winkelen van een moetje in een plezierig dagje uit.

Bij een jasje hoort een dasje

De voordelen van een one-stop-shop

Met hun one-stop shops en Mensperience-store probeert Only for Men in te spelen op de wensen van mannen. Een goed concept want daardoor kun je in een winkel alles kopen wat je nodig hebt. Zowel sokken, schoenen, overhemden, ondergoed, jassen, pakken stropdassen en casual wear. Van bekende topmerken zoals Tommy Hilfiger, Giorgio, Profuomo, Greve, Bugatti, Björn Borg, Blue Industry, Diesel, PME Legend, Scotch & Soda, Superdry en State of Art. Natuurlijk heeft Only for Men een webshop, maar met wel 13 offline winkels is het ook altijd mogelijk om gezellig even langs te komen.

Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store Doesburg-Giorgio schoenen

Schoenen van Giorgio

#Dressmydad

Zondag 14 juni was ik samen met een aantal andere mama bloggers door Only for Men uitgenodigd voor #dressmydad. Een event waarbij kinderen hun vader mochten kleden. Tegelijkertijd bood dit een mooie gelegenheid om samen met de mannen in ons leven de Mensperience-store in Doesburg uit te proberen. We mochten kiezen uit een outfit van Tommy Hilfiger of de mooie lederen schoenen van Giorgio met een bijpassende riem. Zowel mijn dochters als mijn man waren erg enthousiast. Tommy Hilfiger is zijn favoriete merk en vanaf onze woonplaats was het nog geen half uur rijden.

Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store Doesburg-eten

Lekkere lunch

Bij aankomst werden we eerst getrakteerd op een lekkere lunch die bestond uit luxe broodjes en mosterdsoep. Zelf vond ik het ook leuk om even bij te kletsen met een aantal bloggers. We komen elkaar regelmatig online tegen, maar elkaar face-to-face spreken is natuurlijk toch leuker. Ook was het leuk om elkaars kinderen te zien. Na een korte uitleg, was het tijd om manlief in een nieuwe outfit te kleden.

Een nieuw pak en een nieuwe jas

Waar de meeste mannen niet van winkelen houden, is het in mijn huishouden juist omgekeerd. Meestal ben ik degene die buiten het pashokje staat te wachten terwijl manlief nog een broek, polo of overhemd wil aanpassen. Vooral wanneer het van Tommy Hilfiger is. Hij kon dan ook zijn hart ophalen.

Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store Doesburg-trench coat van Tommy Hilfiger

Een nieuw pak en nieuwe jas van Tommy Hilfiger

Uit zoveel mooie kleding en merken is het natuurlijk moeilijk kiezen. Eerst bekeken we een aantal casual kledingstukken op de begane grond. Maar al snel verdwenen we naar de bovenverdieping waar hij al snel een aantal mooie overhemden vond. Uiteindelijk besloot hij dat hij iets wilde kopen wat hij ook echt nodig had. Zo viel zijn oog op een mooie zandkleurige trench coat van Tommy Hilfiger. Ook kon hij nog wel een extra pak gebruiken. Nadat hij verschillende kleuren en modellen had aangepast koos hij uiteindelijk voor een mooi donkerblauw pak. Samen met de trench coat kan hij weer fashionable op zijn werk verschijnen.

Only for Men-Dressmydad-GoodGirlsCompany-Mensperience-store- Doesburg-speelruimte voor kinderen

We hadden geen kind aan ze.

Voordelen Only for men

 • Alles onder één dak. Zo kun je als man in een winkel slagen voor je hele outfit.
 • Mannelijke openingstijden. Veel mannen werken overdag en hebben daardoor geen tijd om te winkelen. Maar Only for Men is open wanneer de man kan winkelen. Waar traditionele winkels vanaf 9.30 tot 17.30 open zijn, is Only for Men op maandag open vanaf 13.00 tot 18.00 uur en op de woensdag, donderdag en vrijdag zelfs tot 21.00 uur!
 • Entertainment voor kinderen. Winkelen met kinderen is een uitdaging. Geduld is meestal niet hun sterkste kant en zodra ze zich vervelen, gaan ze op zoek naar ander vertier. Onder stellages met kleding kruipen bijvoorbeeld. Ook hier heeft Only for Men aan gedacht; want als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het leuk. Miss G. en Miss B. hadden de tijd van hun leven want er bleek een Wii in de winkel aanwezig te zijn en ook een tv’tje met de smurfen.
 • Voldoende pashokjes. Het lijkt zo’n klein detail, maar het maakt een wereld van verschil. In veel winkels moet je lang in de rij wachten voor een pashokjes. Zo irritant! Dat is voor mij de reden waarom ik meestal online winkel. Maar in de Mensperience-store hoefden we nergens in de rij te wachten. Op zowel de begane grond als op de eerste verdieping zijn voldoende pashokjes.
 • Toiletten in de winkel. Winkelen met kinderen is een uitdaging. Hoe vaak ik wel niet meemaak dat er toch eentje naar de toilet moet. In mijn binnenstad weet ik welke winkels een toilet hebben. Helaas blijkt dat lang niet overal het geval. Persoonlijk vind ik het super klantonvriendelijk wanneer ik ergens geld uitgeef, maar mijn kind kan nog niet eens gebruik maken van het toilet voor personeel. Gelukkig bleken toiletten hier gewoon in de winkel aanwezig te zijn.
 • Restaurantje aanwezig. De Mensperience-store is echt een experience. Een leuke ervaring in een positieve ambiance. Zowel in de winkel als buiten op het terras kun je genieten van een kopje koffie, Thee of ijsjes. Er is een menukaart aanwezig. Zo kun je lekker even bijkletsen, je aankopen evalueren of toch rustig nadenken of je nog een extra paar schoenen nodig hebt. Ook wanneer je net zoals ik borstvoeding geeft, is het heel prettig als je tijdens het winkelen even rustig kan zitten om je kindje te voeden. Dat winkelt zoveel prettiger dan dat je het winkelen moet onderbreken omdat je baby huilt van de honger.
 • Klantvriendelijk deskundig personeel. Een andere maat? Kledingadvies? Het personeel hielp kundig en klantvriendelijk ons met passen en haalde nieuwe maten. Zonder mopperen net zo lang totdat we tevreden waren.
 • Kleermaakster aanwezig in winkel. Wat ik erg leuk vond om te zien is dat er ook een naaister aanwezig was in de shop. Dit geeft de shop niet alleen een leuke professionele uitstraling, maar is ook heel handig. De Tommy Hilfiger broek moest iets worden ingenomen en dit kon ter plekken. Zo ideaal dat je niet iets koopt waarmee je vervolgens zélf naar de kleermaker moet. Terwijl wij in het restaurant genoten van nog een extra kopje koffie en thee en ik Miss C. nog even voedde, werd ondertussen de broek op maat gemaakt.
 • Voldoende parkeerplaats. Doordat de Mensperience-store niet helemaal in het centrum is gelegen kun je er goed ( en oog nog gratis!) parkeren. Ideaal vergeleken bij veel binnensteden waar winkels niet goed bereikbaar zijn en je je blauw betaalt aan parkeergeld.
 • Bennies Barbershop. Barbieren zijn niet alleen een hipsterdingetje. Zoals wij vrouwen naar de nagelstudio gaan, is het voor mannen fijn om even naar de kapper te gaan, haar bij te laten knippen en een te worden geschoren. Dat kan ook in de Mensperience-store in Doesburg.
Bennies Barber Shop

We vonden het allebei erg leuk om uitgenodigd te worden. Vanaf onze woonplaats was het minder dan een half uur rijden, maar ja het zou nooit bij ons opgekomen zijn om  in een dorp te gaan winkelen. Zelf wonen we in een stad. Zoals dat wel vaker bij stadsmensen gaat, denk je dan dat er daar buiten niks te koop is. We waren dan ook aangenaam verrast. Juist omdat we het aanbod aan winkels in de binnenstad tegen vinden vallen, winkelen we vaker níet in onze woonplaats dan wel.

Only for Men heeft echt de merken die mijn man vaak draagt. Nu hij dit adresje weet, zal hij vast nog wel vaker naar Doesburg afreizen. Wij gaan gewoon mee want ook voor mij en mijn dochters was het een plezierige winkelervaring!

Button voor samenwerking

Button voor samenwerking

 • Reply
  Joyce
  22 juni 2015 at 22:32

  Mooi geslaagd ook!

 • Reply
  Tamara
  22 juni 2015 at 14:49

  Gaaf hoor! Zou ook echt wel een winkel voor mijn vriend zijn!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]