DIY Food Recepten

Unicorn cake; zo maak je je eigen eenhoorn taart

26 september 2018
unicorn cake maken GoodGirlsCompany

Bij een verjaardag horen slingers, ballonnen en taart. En bij een unicorn party hoort natuurlijk een unicorn cake. Op internet vind je ontzettend veel recepten om zelf een eenhoorn taart te maken. In dit blog deel ik inspiratie en geef ik je tips voor hapjes die helemaal in het eenhoorn thema passen.

Eerder schreef ik al een blog over alles wat je nodig hebt voor een unicorn verjaardagsfeest. Samengevat is dit blog de handleiding voor iedere ouder die hier actief mee bezig wil. Maar het leek me goed om ook een apart blog te maken dat alleen over unicorn cakes gaat.

Recept Unicorn taart maken

Wat is een unicorn party zonder bijpassende taart? Voor zo’n kleurrijke verjaardagsthema heb je ook een heel kleurrijke taart nodig. Gelukkig kan je met voedingskleurstof, marsepein, rolfondant, botercrème en andere ingrediënten je taart wat extra kleur geven.

Kies je voor een taart die echt op een eenhoorn lijkt? Of kies je voor kleuren die je aan een eenhoorn laten herinneren. De keuze is aan jou. De onderstaande taarten geven voldoende inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan. Of mee in de hand naar een bakker te gaan.

unicorn-party-unicorn-cake-GoodGirlsCompany

Regenboog eenhoorntaart

Deze bovenstaande eenhoorntaart heeft alles wat je wilt. Gekleurde haren, gouden wimpers en natuurlijk een geweldige hoorn. Pontificaal op de taart. Zoals het hoort. Deze taart zal de harten van elke jarige stelen.

SprinkleBakes-Candy-Swirl-Cake-GoodGirlsCompany

Regenboogtaart

Deze taart heeft eigenlijk niks wat aan een eenhoorn doet denken. Maar dat mag de pret niet drukken. De super zoete pastelkleurtjes geven toch duidelijk aan wat de inspiratie is voor deze regenboogtaart. Hier leer je hoe je hem maakt.

Cute eenhoorn taartje

Deze taart wint toch wel de award voor meest schattige eenhoorn taart. Je smelt toch van het snoetje van dat kleine mytische paardje. Niet? Zo maak je hem.

unicorn cake maken

*Smelt* deze unicorn verjaardagstaart is toch ook gewoon veel te lief.  De cake heeft fondant, gekleurd suiker en verder alles wat je hebben wilt. Hier heb ik hem vandaan.

unicorn-cake-GoodGirlsCompany

Dit is dan de laatste schattige een hoorntaart. Beloofd, maar deze wilde ik jullie niet onthouden met het leuke gekleurde confetti. hier heb ik hem vandaan.

Video Unicorn taart maken

Ben je opzoek naar het recept van een eenhoorntaart? Maar wil je liever zien dan lezen hoe hem maakt? Dan moet je even een van de onderstaande video’s bekijken. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het recept maakt, hoe je de fondant aanbrengt of het slagroom spuit. Kortom: dit moet je kijken als je niet bang bent voor een uitdaging.

Eenhoorn decoratie voor je taart

Heb je geen zin om helemaal zelf een taart te maken? Dan kan je met taart decoratie en  een paar eenhoorn cake toppers ook een heel eind komen. Aan de ene kant vrolijkt het de taart op. Aan de andere kant maakt het goed dat je taart niet helemaal zelf gemaakt is. Dus moeders die het niet zien zitten alles helemaal zelf te moeten doen is het een perfecte oplossing.

Ook bij deze online shops hier en daar kan je nog terecht.

unicorn cake

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]