Mama Opvoeding

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind?

8 juni 2016
Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind-GoodGirlsCompany-Bo ardanta

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind? De meeste ouders moeten er niet aan denken maar ondernemen vaak actie als het (bijna) te laat is. Met alle gevolgen van dien.

Het bericht van de 9 jarige Bo die door Ardanta een uitvaartverzekering wordt geweigerd kan je haast niet ontgaan zijn. De moeder plaatste de afwijzingsbrief op Facebook en het werd massaal opgepikt. Mensen waren verontwaardigd en boos. Omdat ik zelf moeder ben, merk ik dat dit soort berichten mij toch meer raken. Heb jij een uitvaartverzekering voor kind-GoodGirlsCompany-verzekering kinderen

Wanneer je kind zo ziek is, heb je vaak al voldoende zorgen aan je hoofd. Zo’n afwijzing komt dan extra hard aan. Eigenlijk zou ik in een wereld willen leven waarbij men in dit soort gevallen met de hand over het hart strijkt. Maar helaas leef ik niet in zo’n wereld. We leven in een maatschappij waar marktwerking de boventoon voert en bedrijven winst moeten maken om te blijven bestaan.

We all benefit

Het principe van verzekeren is natuurlijk dat we met zijn allen de kosten van elkaar dragen. Binnen die groep zullen een aantal mensen kosten maken, maar men gaat er vanuit dat het merendeel vooral betaalt zonder ooit kosten te maken. En als je gezond bent en nooit wat hebt, is dat natuurlijk ook goed mogelijk.

Ooit las ik dat verzekeren voor sukkels is. Je zou je alleen moeten verzekeren voor de kosten die je zelf niet kan dragen. Vandaar dat er ook voldoende mensen zijn die alleen een basisverzekering hebben zonder aanvullend pakket. Dat gaat prima. Het is alleen een beetje vervelend op de momenten dat het allemaal anders loopt dan gepland en je wel kosten gaat maken. Maar met de nodige aan- en uitklik modules en opties die sommige verzekeringen bieden, lijkt het switchen vanwege onverwachte kosten in een handomdraai geregeld. Althans als ik de reclames mag geloven.

Het is niet eerlijk!

Ook al ben ik dan redelijk gezond, zelf ben ik het type ‘better safe than sorry’. Zo betaal ik al een half jaar lang extra kosten voor orthodontie. Vorig jaar zei de tandarts dat Miss G mogelijk een beugel zou moeten. Sindsdien ben ik alert. Grote kans dat dit pas volgend jaar is, maar ja…het voelt zo (schijn)veilig.

Ik ben redelijk goed verzekerd toch ben ik soms verbaasd over wat ik bij moet betalen. Maar een wortelkanaal hier een afgebroken tand daar en je gaat snel over de standaard kosten heen. Al jaren probeer ik mijzelf in een hogere tandenverzekeringspakket te krijgen. Zonder resultaat, ik word geweigerd. Ik kom niet door de keuring heen omdat, gezien mijn voorgeschiedenis, de kans redelijk groot is dat ik binnen niet al te lange tijd wel weer wat heb en ze meer kosten aan mij gaan maken dan ze aan mij verdienen.

Ook toen ik een levensverzekering afsloot voor de hypotheek moest ik vanwege mijn sikkelcelziekte door de keuring. Ik kan zeggen dat het allemaal wel meevalt, maar dat helpt niet. Een brief van de huisarts die hetzelfde zegt, doet daarentegen wel weer wonderen. Levensverzekering in de pocket.

Het is niet eerlijk maar zo gaat het helaas wel. Als je een risico vormt wordt een aanmelding gewikt, gewogen en helaas ook vaak genoeg te licht bevonden. Hoe vreselijk het ook voor Bo’s ouders is, vanuit de verzekering gezien is het risico om de inschrijving te accepteren van een kind dat bij aanmelden al ziek is, te groot.

Waarom een uitvaartverzekering voor je kind belangrijk is

Het moment dat ik eens serieus ging nadenken over een uitvaartverzekering voor mijn kinderen, kwam toen ik gescheiden was. Toen we samen waren, hadden we er wel een voor onszelf, maar in het geval van het overlijden van een van de oudste dochters zou familie bijspringen. De kans dat kinderen overlijden was volgens mijn toenmalige man zo klein dat een verzekering meer zou kosten dan opleveren. En zo ging het jaren goed. Totdat ik op mijzelf kwam te staan en na ging denken over welke kosten ik zelf kon betalen en welke niet.

Leuk dat mijn voormalige schoonfamilie mogelijk (ik had het ze nooit gevraagd of zwart op wit bevestigd gekregen) voor de kosten zouden opdraaien. Ik vroeg me af of in het ergste scenario dat mijn kinderen bij hun vader zouden zijn en het hele gezin zou verongelukken, wie is er dan verantwoordelijk voor de uitvaartkosten? Het leek me logisch dat de kosten voor mijn kinderen dan bij mij zouden liggen want ik ben de moeder. En ik heb niet zomaar even 8 duizend euro op de plank liggen om ze beiden een waardige begrafenis te geven.

Ik had al een overlijdensrisicoverzekering maar dit was ook meteen het moment waarop ik een uitvaartverzekering afsloot voor mijzelf en twee dochters. Ik hoop nooit een van mijn kinderen te moeten begraven, maar ben wel blij dat het goed geregeld is voor het geval dat.

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind?

Vorig zomer dook het verhaal van Marlon op. Deze 13 maanden baby was plotseling overleden. Zijn moeder had ook geen uitvaartverzekering en wilde hem natuurlijk een waardige begrafenis geven. Ik vind mooie aan social media dat naast het geven van verontwaardigde reacties, mensen zich betrokken voelen bij dit soort leed ook geld te geven. Door een crowd funding actie lukte het uiteindelijk toch om hem een normale uitvaart te geven. Maar het zette me wel aan het denken over een uitvaartverzekering voor je kind.

Als je kind doodziek is

Ik heb natuurlijk meegemaakt hoe Miss B doodziek werd door hersenvliesontsteking. Het had ook anders kunnen lopen. Een uitvaartverzekering voor je baby regelen, klinkt macaber. Maar het was wel wat ik de eerste week na Miss C’s geboorte deed. Uiteindelijk was het net zo’n standaardprocedure als de rest. In de eerste week regelden we de aangifte bij de gemeente, inschrijven bij de zorgverzekering en een uitvaartverzekering.

Het was in met een telefoontje geregeld. Totdat mijn kinderen 18 zijn, betaal ik niks voor ze maar zijn ze met mij mee verzekerd. Elk jaar krijg ik een up date, overzicht van de nieuwste premies en regelmatig een reminder om te kijken of mijn wensen voor de uitvaart nog voldoen en binnen het budget passen. Ik hoef geen super de luxe toestand  als het zover is, maar ik wil er in elk geval geen zorgen van hebben.

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind(eren)?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marguerita
  9 juni 2016 at 12:33

  Yes, in de kraamweek heb ik ze kosteloos laten bijschrijven in mijn eigen uitvaartverzekering. Was snel geregeld.

  • Reply
   Josan
   11 juni 2016 at 07:55

   ja het valt ontzettend me om dit tijdens de kraamweek al te regelen.

 • Reply
  Anita Willems
  8 juni 2016 at 20:38

  Goed dat je dit ter sprake brengt. Voor onze kinderen hebben we ook een uitvaartverzekering afgesloten. Niet echt leuk om over na te denken, maar wel verstandig.
  Wij hebben er voor gekozen om nu alvast premie te betalen. Dan zijn ze rond hun 40e premievrij. Anders gaat de premie pas tellen vanaf hun 18e. Dat is mijn cadeautje aan hen.

  • Reply
   Josan
   8 juni 2016 at 21:30

   Dank je wel Anita,ik wist helemaal niet dat dat kon. Ik zal eens informeren of ik dat ook kan doen.

 • Reply
  Marian Zw
  8 juni 2016 at 15:52

  Jazeker, de kids ” hangen” ook onder mijn verzekering. Kosten zijn nog geen 0,50 per maand. En wat ik ook heel fijn vind is dat ik in zo’n geval maar een telefoontje hoef te plegen. Mijn hoofd staat op zo’n moment volgens mij niet naar allerlei instanties. Dus wel zo fijn dat een telefoontje genoeg is om vanalles geregeld te krijgen

  • Reply
   Josan
   8 juni 2016 at 21:31

   Wat fijn Marian dat het dan met 1 telefoontje geregeld is. Op zo’n moment moet je inderdaad niet meer rompslomp hebben dan nodig is.

 • Reply
  Annemiek
  8 juni 2016 at 14:56

  Interessant! Ik ben er laatst achter gekomen dat mijn ouders ook een redelijk bedrag hebben ‘gespaard’ bij de verzekering, mocht ik komen te overlijden. Handig, maar ik vond het toch ook wel een beetje vreemd, want ik had er nooit bij stil gestaan dat het door hun hoofd zou spoken dat ik (of mijn broers/zus) dood zou gaan voordat zij dat doen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook een fijn idee, want nu ik begin 20 ben kan ik zelf verder sparen. Daarnaast denk je er zelf op deze leeftijd absoluut niet aan, en mocht je dan opeens een ziekte o.i.d. krijgen dan is de kans groot dat de verzekering je niet meer accepteert. Dus ja, confronterend maar toch fijn!

  • Reply
   Josan
   8 juni 2016 at 21:32

   Wat lief van je ouders. Het is inderdaad confronterend Annemiek.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Haar van Chloé weer behandelt met de spray van @xtluis_nl Als school volgende week weer begint zijn wij er in elk geval klaar voor #motherhoodintheraw #bestofmom #childhoodunplugged #ig_motherhood #joyfulmamas #choosejoy #clickinmoms #justmomlife #momlifestyle #momsunite #letthembelittle #ipreview #hairstyle #moederdochter #dutchmom #discoverunder2k #herfstvakantie #herfst
 • Mijn man en ik zitten dus totaal niet op 1 lijn qua babynamen betreft. 😩 Echt als ik niet ingrijp mijn zoon in wording een naam die heel hip is....30 jaar geleden. 😂😩⁣
⁣
⭐Hoe hebben jullie dat uiteindelijk gedaan?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#babyboy #zwanger #dutchmom #preggers #pregnancydiary #pregnant_world #dutchmoms #pregnantstyle #babyboy💙 #babyboy👶 #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #motherhoodunplugged #momlifeisthebestlife #22weekspregnant #boysmom #flatlays #motherhoodthroughinstagram #mom_hub #flatlaystyle #flatlayoftheday
 • Ongelooflijk wat vloog die #herfstvakantie voorbij! 😱😩Ik begin net zo lekker aan het ritme te wennen! Een hele week lang geen wekker zetten. ⏰ Beetje aanrommelen. Opruimen, schoonmaken, hutten bouwen en natuurlijk te pas en te onpas eten. 🍡🍕🍟🍔 Gelukkig hebben we nu eerst weekend voor de boeg! ⁣
⁣
⭐Wat zijn jouw weekendplannen?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #weekend😍 #littlefierceones #nestingly #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #weekend❤⁣
#fridaay #honestlyparents #friyay🙌 #friyay🎉 #parenthood_unveiled #parenthood_moments #dutchmoms #raisingthefuture #dutchmom
 • Zoals je aan haar pyjama kan zien is Egeltje plof het favoriete spelletje van Chloé op dit moment. Ook jij kan dit leuke spelletje van @hasbro winnen. Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/review-egeltje-plof-hasbro-gaming/⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #discoverunder2k #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmom #dutchmoms #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #hasbro #egeltjeplof #gekregen #winactie #sinterklaas
 • Ik houd van waardevolle familie tradities. Nu het #herfstvakantie is neem ik daar extra de tijd voor 🤗 Dit meisje kijkt er al de hele week naar uit dat ze met al haar knuffels bij mij in bed mag slapen 😍 😴⁣
⁣
⭐Heb jij al vakantie en hebben jullie als gezin speciale vakantietradities?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmoms #dutchmom #kidsforreal #daugher #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #herfst
 • Wat een dag! 😢Pas aan het einde van de middag kon ik wat eten én het binnenhouden 🤢🤮 Ik weet dat zulke dagen erbij horen maar baalde wel. 😨😰Gelukkig regende het buiten pijpenstelen 💨🌧 en zag de lucht 50 tinten grijs. Met baby gaat overigens alles goed 💙Hopelijk is het morgen een betere dag. #zwanger #dutchmom #dutchmom #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama
 • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
 • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
 • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
 • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
 • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood

Dit zijn wij!