Duitsland Europa Flevoland Gelderland Nederland Noord Holland Overijssel Uitstapjes met kinderen Utrecht Zuid Holland

uitstapjes in de meivakantie 2017

14 april 2017
De leukste meivakantie-uitstapjes-voor-2017-GoodGirlsCompany

De leukste uitstapjes in de meivakantie 2017: Van de mooiste tulpenroute, en dansen met robots tot de grootste apenkooi van Nederland waar je ook als volwassene de beest mag uithangen. Deze meivakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten en uitjes voor kinderen.

Binnenkort is het weer meivakantie. Als de afgelopen zonnige periode een voorproefjes was van het mooie lenteweer wat ons nog te wachten staat, dan is de meivakantie het ideale moment om er gezellig met de kinderen op uit te gaan. We zetten een aantal leuke meivakantie uitstapjes op een rij die zeker de moeite waard zijn. Natuurlijk vallen Koningsdag en Bevrijdingsdag in de meivakantie maar verder zijn er in deze periode ook nog andere leuke uitstapjes in de meivakantie

Uitstapjes in de meivakantie met kinderen

De grootste apenkooi van Nederland

Het was vaste prik. De laatste les voor de vakantie gingen wij met gym altijd apenkooien. Heerlijk vond ik dat. De beste schoolles van het kwartaal. Maar apenkooien werd afgeschaft (veel te gevaarlijk) en ik werd groot en ging me volwassen (ahum) gedragen. Vanaf de start van de meivakantie organiseert Burgers’ Zoo de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen kunnen zich uitleven op een creatief parcours van klimtoestellen en speelattributen. Klim, hang, ren, vlieg en spring samen met je kinderen in de buitenlucht. En leer ook nog iets over dieren.

Nijntje-kwartet-Veluws-Zandsculpturenfestijn

Veluws Zandsculpturen Festival

Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen opent 14 april haar deuren. Dit jaar pakt het nog grootser uit. Zo zijn er voor het eerst zandsculpturen gemaakt met gekleurd zand. Het thema luidt ‘ Er Op Uit In Eigen Land’. Een mooi moment om een ode te brengen aan bekende Nederlandse gebouwen. Nieuw dit jaar is ook een ruimte waar je zo de nacht inloopt. Via een speciale route wandel je langs prachtig verlichte sculpturen. Achter ramen zie je lichtjes branden en torens zijn prachtig uitgelicht.

 • Wanneer: 14 april tot en met 28 oktober 2017 in de Beeldentuin in Garderen.
 • Open: maandag t/m vrijdag
 • Tijden: 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten).

Toegangsprijzen:

 • 0 t/m 5 jaar: gratis
 • 6 t/m 12 jaar: € 4,50
 • 13 jaar en ouder: € 9,50

Auto kan je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk

Tulpenfestival

Nederland en tulpen, het is een combinatie die onlosmakelijk bij elkaar hoort. Eind april en begin mei staan alle tulpenvelden in de Noordoostpolder in bloei. Geniet en kijk je ogen uit op de 106 kilometer lange Van Staveren Tulpenroute. De weg voert langs prachtige buitengewone bezienswaardigheden. Het Profytodsd Tulpenfestival is van 22 april t/m 7 mei.

Wat is er te doen?

 • Verschillende workshops
 • Een tulpenshowtuin met 460 soorten tulpen
 • Selfievelden voor je Instagram waardige pica
 • Speelgelegenheid voor de kinderen
 • Pop-uprestaurant met terras naast de tulpen.

Nederlands Openlucht Museum

Bij het Nederlands Watermuseum staat de meivakantie staat helemaal in het teken van waterbeestjes. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar mogen gewapend met emmer en schepnet beestjes vangen in de Jansbeek achter het museum. Vervolgens kunnen ze de buit bekijken met een loep of microscoop. De zoekkaart in het Waterlab helpt ze om in kaart te brengen welke beestjes ze nu gevangen hebben.

 • Wanneer: 22 april t/m 7 mei m.u.v. Koningsdag
 • Tijden: 11:15 t/m 16:00
 • Kosten: € 1,50

 Meivakantie in het Muzieum

Kijken doe je met je ogen. Of toch niet? Tijdens de meivakantie in het Muzieum ontdek je dat. Gebruik je andere zintuigen eens en ontdek een nieuwe wereld. Ervaar hoeveel je zintuigen je vertellen. Maak blind of slechtziend een schilderij en ontdek wat materialen en reliëf toevoegen aan een beeld. Verder kan je de wereld ook ontdekken met je oren. Doe mee met het geluidenspel. Hoeveel geluiden (her) ken jij?

Twents Techniekmuseum HEIM

Als je zin hebt om creatief en technisch bezig te zijn, zijn de Doemiddagen in Twents Techniekmuseum Heim geweldig. Je hoeft je niet van tevoren op te geven. Tijdens de middagen ga je aan de slag met verschillende technische doepakketjes. Er zijn maar liefst 35 pakketjes. Van glas graveren, hout branden, tot aan een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Voor elk kind zit er wel wat leuks bij.

Museum Volkenkunde

Ben jij helemaal fan van Japan? Dan MOET je in de meivakantie het Museum Volkenkunde in Leiden bezoeken. Hier vind een geweldige Japan tentoonstelling plaats met allerlei coole activiteiten rondom Japan.

Zo kan je de Japanse krijgskunst Aikido leren kennen. Doe je robot dance en leer dansen zoals een robot. Of teken je eigen mangastrip tekenen. De gids vertelt de spannendste Japanse verhalen. En wie weet sta je misschien nog wel oog in oog met een échte robot. De hele dag door kan je in Museum Volkenkunde Superkrachten verdienen en daarmee in het nieuwe Wereld Lab de Superkrachten-game spelen. De allerkleinsten gaan op pad met een kleur- en speurkaart én maken een fantasieritje in de Wilde Bus.

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge is en restaurant, mini zoo en binnenspeeltuin. Wees gerust; binnenspeeltuin betekent hier namelijk niet hetzelfde als krijspaleis. Maar is aangenaam toeven. Geniet van je high tea, knuffel met je baby in de snoezelkamer. Wat je ook doet, het is allemaal erg relaxed (Lees hier onze ervaringen).

Afrika Museum

In het Afrika Museum ontdek je in de Meivakantie Marokko. Puzzel mee aan een MEGAmozaïek. Ga op droomreis met een verhalenverteller langs Marokkaanse sprookjes of maak je eigen caleidoscoop. Met het Museum Dobbelspel struin je op speelse manier met de familie door het museum

SEA Life Oberhausen

SEA Life Oberhausen is een geweldige ervaring. Duik in de onderwaterwereld van verschillende vissen. Maak een reis van de koude Noordzee naar de warme tropische rivieren van de Amazone en leer hun bewoners kennen (lees hier onze ervaringen)

LEGOLAND Discover Centre Oberhausen

En als je dan toch naar in Oberhausen bent, kan je dat het beste combineren met een bezoekje aan het LEGOLAND Discovery Centre. Zie met eigen ogen hoe een LEGO steentje wordt gemaakt. ( lees hier onze ervaringen). En ga zeker even langs het grootste winkelcentrum van Europa. Parkeerruimte zat en het beste; het is gratis.

Welke Uitstapjes ga jij in de meivakantie met je kinderen maken?

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Leonie van Mil
  15 april 2017 at 09:31

  Leuke tips!! Ik ga eens kijken of het openluchtmuseum wat is voor de kleine 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  14 april 2017 at 09:21

  Leuke tips zeg! Vooral die strandsculpturen vind ik altijd prachtig.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]