Attractiepark Dierentuin Museum Natuur Uitstapjes met kinderen

De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking

3 oktober 2017
De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking-GoodGirlsCompany

Donderdag 5 oktober is de lerarenstaking. Dan leggen leraren in het basisonderwijs hun werk neer in de hoop dat er aan hun eis ( meer salaris en lagere werkdruk) wordt voldaan. Als ouder moet je die dag zelf voor opvang voor je kinderen zorgen. Vervelen hoef je je gelukkig niet. Verschillende pretparken en musea zijn speciaal open tijdens de lerarenstaking.

Door mijn co- ouderschap strooit de lerarenstaking voor ons geen roet in het eten. Mijn oudste dochters zijn op deze dag niet bij mij. Als ze er wel waren geweest, had ik ze voor de BSO opgegeven.

gratis-uitjes-lerarenstaking-pretparken-GoodGirlsCompany

Deze pretparken zijn open tijdens de lerarenstaking

Kids Castle

Kids Castle in Hedel open haar deuren tijdens de lerarenstaking de hele dag. Van 9 tot 19:00 uur kan je terecht in het binnenspeelparadijs.

De Julianatoren

Hoewel de Julianatoren normaal gesproken dicht is, opent het tijdens de lerarenstaking toch speciaal haar deuren. Bezoekers krijgen op deze stakingsdag online via bovendien 7,50 euro korting op een toegangskaart.je Je betaalt dan online voor een toegangskaart geen 22,50 maar slechts 15,00 euro.

Avonturenpark Hellendoorn

Nog niet in Hellendoorn geweest? Dan heb je donderdag 5 oktober een goede reden. Hellendoorn geeft €11,- korting: kaartjes kosten donderdag daarmee €18,95 per persoon.

Apenheul

De Apenheul is het andere park in Apeldoorn dat open is.  Voor 10 euro per persoon kan je gezellig een dagje aapjes kijken. Tijdens de dag wil de Apenheul kinderen en hun ouders stimuleren hun vrije dag niet alleen leuk, maar ook leerzaam te besteden. Zodat kennis over de natuur letterlijk van generatie op generatie wordt overgedragen. De Apenheul is op 5 oktober open van 10.00 tot 17.00 uur.

Amusementspark Tivoli

Amusementpark Tivoli gaat op donderdag 5 oktober speciaal open in verband met de lerarenstaking op die dag. Vele kinderen zitten hierdoor onverwacht thuis en wat is er nou leuker dan lekker komen spelen in het leukste pretpark voor kids.?

Het pretpark zal op donderdag 5 oktober 2017 van 11.00 tot 17.00 uur open zijn. Daarnaast betaal je op deze speciale dag aan de kassa van het park slechts € 10,- i.p.v. € 13,- per persoon. Let op: dit speciale tarief is niet online verkrijgbaar en er kan geen geld teruggegeven worden op reeds aangeschafte online tickets.

Apenheul

Deze musea zijn open tijdens de lerarenstaking

Nederlands Watermuseum

Ook Het Nederlands Watermuseum is open. Op Facebook schreven ze het volgende: ” Donderdag 5 oktober a.s. doen veel scholen mee aan de landelijke staking. Hebben jij en je kinderen hierdoor een extra vrije dag om leuke dingen te doen?  Speciaal op deze dag is het Waterlab extra open en kun je een voorproef nemen op de herfstvakantie activiteiten. Zo kun je deelnemen aan het bruisend feestlab (11 – 14 uur), de interactieve quiz en kun je zelf shampoo maken. Kom je ook gezellig langs?”

Zuiderzeemuseum

Kinderen kunnen  in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen op donderdag 5 oktober 2017 gratis bezoeken. Ook de lesjes in de school zijn gratis bij te wonen.De lessen – afwisselend schoonschrijven en aardrijkskunde – in de klas van 1930 duren een klein half uur en zijn gratis bij te wonen tussen 10.30-16.30 uur (niet tussen 12.00 en 13.00 uur). Kijk voor alle andere activiteiten op 5 oktober in de bezoekplanner. Voor het maken van een klompbootje en de speurtocht wordt een kleine vergoeding gevraagd. De entreeprijs per volwassene is € 16,-, maar de Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart worden ook geaccepteerd.

Groninger Museum

Ook in het Hoge Noorden hoef je je niet te vervelen. Het Groniger Museum heeft een speciaal programma. En het leuke is ook nog: het is gratis!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Volg mij op Instagram!