Attractiepark Dierentuin Museum Natuur Uitstapjes met kinderen

Lerarenstaking; zo gaan jullie je vermaken

15 maart 2019
De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking-GoodGirlsCompany

Op Facebook vroeg ik wat jullie gaan doen tijdens de lerarenstaking op 15 maart. Jullie antwoorden verzamelde ik in dit blog

Onwillekeurig ging ik er vanuit dat alle kinderen vrij zijn maar dat is niet zo. Niet elke school doet mee dus er gaan vandaag ook genoeg kinderen naar school. Mijn eigen dochters zijn vandaag thuis. Ik ben van plan om wat paasdecoratie te maken samen met de kinderen. Lekker knutselen, koken en knuffelen op de bank. Veel ouders blijven gewoon thuis met hun kroost. Ben je de ochtend thuis gebleven en zoek je nog even iets leuks voor d emiddag? Ik vroeg mijn lezeressen wat ze van plan zijn te doen tijdens de onderwijsstaking en zij kwamen met deze tips.

This is Holland

Lezeres Eva liet weten dat ze naar This is Holland gaat. Bij This is Holland beleef je Nederland in vogelvlucht tijdens de 5d  flight experience. Een bijzondere acttractie voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij hebben een speciale actie voor de schoolstaking. Met het THIS IS NS ticket betalen kinderen slechts €5,- voor hun treinreis + entree ticket. Selecteer het This is NS ticket op onze website en voer de promocode 15MAART in. Let op: minimaal 1 volwassene & 1 kind.

Bioscoop

De bioscoop is ook altijd een leuk uitstapje met kinderen. Sinds gisteren draait de leuke familiefilm Klara en de gekke koeien. Eerder gingen al de leuke kinderfilms Corgi, Maya de bij, Hoe train je een draak 3, Lego Movie in premiere. Deze kan je ook nog steeds in je plaatselijk filmhuis bekijken.

Tuincentrum

Afgelopen weekend was ik bij onze Intratuin in Elst. Hier zouden ze tijdens de lerarenstaking een workshop organiseren. Waarschijnlijk zijn er meer tuincentra met workshops speciaal voor kinderen. Anders is het een leuk moment om alvast het voorjaar in huis te halen.

Binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin zoals Ballorig of Monkeytown doet het ook altijd erg goed bij kinderen. Lekker springen op trampolines, klauteren in het klimrek en van de glijbaan af glijden. Met het regenachtige weer van de afgelopen dagen is het een prettige manier om even uit te razen. Doen ze ook weer eens wat anders dan achter een schermpje.

Modeltrein Expo on Traxs

Hte spporwegmuseum heeft vandaag en het hele weekend (15,16 en 17 maart) de Modeltrein Expo on Traxs in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tussen de grote locs kan je de mooiste modeltreinen van heel Europa bewonderen. Meer informatie hier.

Dierentuin

Ook verschillende dierentuinen openen vandaag hun deuren. Nu er weer allerlei dieren geboren worden, is het een leuk om even land Blijdorp, Artis of Ouwehand te rijden. Nathalie liet mij weten dat je met korting naar Wildlands Emmen kan. Dichterbij huis is de Burgers’ Zoo. Burgers’s Light had afgelopen zondag zijn laatste dag dus daar hoef je niet voor te komen. Maar eind februari opende de nieuwe speeltuin zijn deuren.

Museum Speelklok

Museum Speelklok speelt op de lerarenstaking in doordat kinderen gratis naar binnen kunnen. Het begint om 10:00- 17:00 uur. Dus ook leuk voor een actief middagprogramma. Kijk hier

Universiteit Utrecht

Op vrijdag 15 maart is er een nationale staking in het basis, middelbaar en hoger onderwijs. Experimenteer in het Jeugdlab en doe een gratis Skelettentour of Tuinspeurtocht. Open vanaf 10.00 uur! De speurtocht kost normaal 2,50 euro per stuk en zijn op deze stakingsdag gratis. Ontdek de engste, meest bijzondere, grootste en kleinste skeletten van het museum met de skelettentour. Ga op ontdekkingstocht en beantwoord alle vragen. Leuk voor jong en oud!

Maximaal één speurtocht per gezin of groep. Klik hier.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.