Persoonlijk

Twee jaar bij waterschap Regge en Dinkel

8 oktober 2013
 Gisteren bereikte ik een mijlpaal: volgens LinkedIn werk ik 2 jaar bij waterschap Regge en Dinkel. Natuurlijk had ik LinkedIn niet nodig om mij daar aan te herinneren. Zelf besefte ik dat maar al te goed.

In de afgelopen weken dacht ik vaak terug aan 2 jaar geleden. Aan hoe ik enigszins bleu in het Waterschapshuis kwam te werken. Wat een waterschap doet? Zorgen voor schoon water, maar net zoals veel Nederlanders moest ik leren dat met water niet automatisch drinkwater bedoeld wordt. Voor drinkwater heb je de Vitens. Maar voor voldoende schoon ( als in gezuiverd) water heb je waterschappen nodig. Met voldoende wordt dus niet te veel maar ook niet te weinig water genoemd. Eigenlijk precies goed.

Twee jaar later is mijn vocabulaire uitgebreid met woorden zoals mitigatie, inundatie en retentiegebied. Woorden die ik eerst niet kende, maar nu zeker niet zou willen missen. Twee jaar later kijk ik naar een beek en zie ik duikers, stuwen en vistrappen. Twee jaar later kan ik vol passie vertellen over wat werken bij een waterschap leuk maakt. Ik heb het gezien en ervaren en dat doet smaken naar meer.

Vandaag was een mooi moment om hier bij stil te staan. Mijn jubileum vierde ik door deze dag een collega te helpen met de opening van Kristalbad. In plaats van zelf op de voorgrond te staan, vind ik het mooi dat ik er vandaag aan heb kunnen bijdragen dat anderen in het zonnetje stonden. Persbegeleiding en live verslaglegging op Twitter waren waar ik mij vandaag met veel enthousiasme voor heb in gezet.
Gelukkig ontving ik na afloop een mooi cadeautje. Het boek Kristalbad waar aan oud-collega Yvonne Haaxman in de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt heeft.

bron: RTV Oost

  • Reply
    Ik zoek een baan - GoodgirlsCompany
    12 maart 2015 at 11:44

    […] al het goede komt een eind. Na ruim 2 jaar bij waterschap Regge en Dinkel gewerkt te hebben, ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Mijn huidige werkgever gaat per 1 januari […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!