Beauty Reviews

Treatments Shinshiro het reinigingsritueel uit Japan

19 november 2017
Treatments shinshiro het reinigingsritueel uit Japan

Treatments Shinshiro is een verzorgingslijn geïnspireerd door de traditionele reinigings – en badcultuur uit Japan. Waan je even in een andere wereld als je geniet van je eigen wellnessbehandeling thuis in je eigen badkamer.

Dat het winter wordt, merk ik altijd als eerste aan mijn huid. Het is gewoon niet opgewassen tegen weinig zonlicht, droge lucht en kou. Vandaar dat ik in de winter echt extra de tijd neem om mijn huid goed te verzorgen. Tegelijkertijd zorg ik daardoor natuurlijk ook extra voor mijzelf. In de afgelopen weken mocht ik verschillende wellnessbehandelingen van Treatments testen. Stuk voor stuk allemaal met hun eigen karakter.

Treatments shinshiro body oil-GoodGirlsCompany

Reinigingsritueel van de huid

Vandaag trap ik maar meteen af met het eerste pakket dat ik opgestuurd kreeg. Treatments Shinshiro. Stiekem ook mijn lievelingspakket. Dat heeft alles te maken met de geur. Deze is enigszins mysterieus en ik houd daar wel van. Zolang als men het zich kan herinneren heeft Japan een eigen reinigingscultuur. Men maakt gebruik van de warmwaterbronnen: de onsen. Door de mineralen die in het water opgelost zijn, zou een bezoek aan de deze Onsen zou een weldadige werking hebben voor. Voor zowel je huid als je algemene gezondheid.

Voordat men het warme water instapte, maakte men eerst het lichaam grondig schoon. Het lichaam en de haren werden ontdaan van vuil door het met zeep te reinigen. Pas daarna stapte je in het warme badwater. En als je begin te zweten, stapte je uit het water en herhaalde je het reinigen opnieuw. Nu beschik ik thuis niet over een warmwaterbron. Noch over een geiser of sauna. Verder dan een ligbad kom ik niet. Maar dat is voldoende om jezelf even een heerlijk momentje van quality time te gunnen.

Treatments shinshiro bed and body mist

Treatments Shinshiro

Shinsiro is de streek waar al ruim 3000 jaar op traditionele wijze rijst tegen de steile berghellingen wordt verbouwd. Door gebrek aan warme waterbronnen, ontstond hier de Shinshiro treatment. Ook deze behandeling begint met een uitgebreid reinigingsritueel. Het bijzondere is dat de behandeling wordt uitgevoerd in de zijligging. En richt zich erop dat je spieren zich weer snel herstellen zodat ze ontspannen aanvoelen. Leuk is dat alle Treatmens lijnen ook als behandelingen worden gegeven in verschillende wellness resorts in Nederland. Waaronder: Zwaluwhoeve, Veluwse Bron, Elysium, Thermen Holiday, Spa Sense, Spa puur en Spawell.

Treatments shinshiro hair and body shower foam

Review Treatments Shinsiro

Ik testte de productlijn Treatments Shinsiro. Zoals ik hierboven al ergens beschreef, was ik meteen gecharmeerd van de geur. Het pakket bevatte het volgende:

  • Sea salt body scrub
  • Bed & body mist
  • Body oil
  • Hair & body shower oil

Treatments shinshiro sea salt scrub

Sea salt body scrub

Met de Sea salt scrub kan je – zoals de naam al zegt- de dode huidcellen van je huid verwijderen. hij ruikt heerlijk en de korreltje zijn erg fijn. Ik heb hem onder de douche gebruikt en dat ging erg goed. Omdat hij niet gemaakt is van olie, hoef je niet bang te zijn om uit te glijden. Wel is het zo dat hij daardoor ook je huid niet hydrateert dus je moet je wel insmeren.

Treatments shinshiro bed & body mist

Bed & body mist

Deze bed & bodymist is alles wat je nodig hebt. Als je parfums al snel te zwaar vind, is een body mist ideaal. Het verspreidt een subtiele geur en geeft een gevoel van frisheid. De handige spray flacon kan je makkelijk in je handtas meenemen.

Treatments shinshiro sea slt scrub

Body oil

Insmeren doe je met deze lekkere Shinsiro body oil. De olie smeert goed uit en plakt niet. Bovendien ruikt hij hemels.

Treatments shinshiro body foam

Hair & body shower foam

Yes een bodyfoam die al meteen als schuim uit het flesje komt. Heerlijk zacht voelt op de huid en ook nog eens lekker ruikt. Wat wil je allemaal nog meer? En dat in zo’n kleine verpakking.

Je kan de producten kopen in de webshop Van Treatments. Wees eens lief voor jezelf deze Kerst of geef je partner een hint 😉

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

    [instagram-feed feed=2]