Beauty

Treatments Mahayana het mysterie uit Bhutan

26 november 2017
Treatments Mahayana het mysterie uit Bhutan

Wat van ver komt is lekker en dt geldt zeker voor de TREATMENTS Mahayana  verzorgingsproducten . Geïnspireerd door de mystiek van Bhutan neemt deze lijn je naar onontdekte oorden.

Onlangs schreef ik over de TREATMENTS Shinshiro lijn. Hier vertelde ik al dat de verzorgingslijn van TREATMENTS uit 4 verschillende productlijnen bestaat. Mahayana was het tweede pakket wat ik kreeg en daardoor ook uitgebreid testte.

Treatments Mahayana het mysterie uit Bhutan-GoodGirlsCompany

TREATMENTS Mahayana

Het is vaak toch dat je eerste ervaringen de vervolgervaringe kleuren. En omdat ik erg positief was over Shinshiro kon ik niet wachten TREATMENTS Mahayana uit te pakken. De verpakking lijkt op de eerdergenoemde variant alleen voert fris groen nu de boventoon. Een mooie foto van het Tijgernest verwijst naar het koninkrijk Bhutan. Een land dat ik alleen van naam ken. Niet zo gek want tot een aantal jaren terug was dit land gesloten voor buitenlanders. Door haar inwoners wordt Bhutan liefkozend Mahayana genoemd wordt. Het ligt hoog in de Himalaya tussen China en India. Doordat het zo afgelegen ligt en gesloten was, zijn de tradities en gebruiken van get land goed bewaard gebleven.

De Mahayana Treatment is gebaseerd op een eeuwenoud reinigingsritueel waarbij je het lichaam – en vooral de benenen- wordt gemasseerd met warme Mani stenen. Een pack van reinigende kruiden en geneeskrachtig Himalaya zout wordt ook tijdens de massage gebruikt. Maar het reiniginsgritueel in je badkamer hoeft natuurlijk niet zo uitgebreid. Ik ontving de hand & body cream, hair & Body shower foam, sea salt body scrub en bed & body mist om te proberen.

Treatments Mahayana -sea salt scrub- Bhutan-GoodGirlsCompany

Sea salt body scrub

De zee zout body scrub gebruik je in principe hetzelfde als die van de Shinsihiro. Het fijne zout is uitermate geschikt om op een zachte manier dode huidcellen weg te halen. Het zout voelt droog dus niet klam. Maar als je het onder de douche gebruikt en er met je vochtige handen in zit, kan het vanzelf wat klammer aan gaan vielen.

Treatments Mahayana - Bhutan-GoodGirlsCompany

Hair & Body shower foam

Wederom een zachte bodyoam om je lichaam mee te wassen. Heerlijk al dat als je op het zeep flaconnetje drukt er al meteen schuim uit komt. Zoals je mag verwachten bevat de zeep wel SLES, maar omdat je body foams over het algemeen snel van je afspoelt, hoeft dat geen problemen te geven met je huid. Als het is weggespoeld laat het  een subtiele geur achter op de huid.

Treatments Mahayana -body oil- Bhutan-GoodGirlsCompany

Body oil

TREATMENTS maakt geen gebruik van parabenen of minerale oliën. Dat zie je ook terug in de body oil. Deze is gemaakt van verschillende natuurlijke olies waaronder zonnebloem, argan, abrikozenpitolie. Laatstgenoemde olie heeft verschillende positieve eigenschappen voor je huid. Zo kalmeert het de huis en geeft het rust. Het zorgt voor een betere vochtbalans en versterkt de elasticiteit en stevigheid van de huid. Bovendien wordt het snel opgenomen door je huid.

De body oil heb ik zowel na het douchen gebruikt als gewoon op de droge huis. In beide gevallen neemt hij makkelijk op zonder daarna te plakken. Hij smeert makkelijk uit en dat vind ik zelf ook wel een pre. Doordat hij snel de temperatuur van je huid aanneemt voelt het prettig na je spa momentje.

Treatments Mahayana -hand & body cream- Bhutan-GoodGirlsCompany

Hand & body cream

Dit was mijn eerste ervaring met een body lotion van TREATMENTS.Het product bevat de silicoon cyclopentasiloxane (CPC). Siliconen hebben voor ons nogal snel een negatieve klank, maar het vormt een goede barriere voor je huid terwijl de andere werkzame bestandsdelen ook nog gewoon hun werk kunnen doen. Ze hebben een vluchtige structuur en daardoor verstoppen ze de porieën niet maar CPC zorgt er voor dat je huid gaat stralen.

Overall vind ik ook deze productlijn erg prettig. De geur is anders dan Shinshiro, iets frisser maar daardoor ook wel weer lekker voor de ochtend om fris op te staan.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

♥ Dit blog is een samenwerking.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!