Gelderland Lifestyle Reviews

Mijn TREATMENTS behandeling bij Veluwse Bron

5 februari 2018
Veluwse Bron-GoodGirlsCompany

In de afgelopen maanden heb ik verschillende verzorgingslijnen van TREATMENTS mogen proberen. Er zat ook een behandeling bij in een Wellness resort naar keuze. Dus reed ik vorige week maandag naar de Veluwse Bron.

Vooraf aan mijn bezoek voelde ik me een beetje zoals Hannah in de Luizenmoeder. Ik had verkeerd in mijn agenda gekeken. Daardoor dacht ik dat ik op zondag en afspraak gemaakt had. Maar het bleek maandag te zijn. Vandaar dat ik nog halsoverkop oppas moest regelen. Weer een paar grijze haren en stressrimpels rijker wist ik zeker dat een bezoekje me hoe goed zou doen.

In het weekend had ik voornamelijk in bed  gelegen met griep. Ik hoopte dat wat ontspanning er voor zorgde dat ik weer beter in mijn vel zat. Op maandaochtend dropte ik de kinderen op school en het kinderdagverblijf. Zwaaide en reed door naar de Veluwse Bron. Heerlijk decadent hoor om als moeder even kinderloos en ongestoord me-time te hebben op de eerste dag van de week. Een goed begin!

ervaringen-Veluwse Bron-GoodGirlsCompany

Badkledingdag in de sauna

Bij een sauna dacht ik altijd aan mensen die zonder kleding bij elkaar zitten te zweten. Op veel websites lees je namelijk dat je zo beter je afvalstoffen kwijt kan. Ieder zijn ding maar dat leek mij dus weer verre van relaxed. Gelukkig hebben ze bij de Veluwse Bron daar een oplossing voor: badkledingdagen. Van dezelfde faciliteiten gebruik maken als anders, maar op deze dagen geldt dat badkleding als verplicht.

De badkledingdagen zijn iedere maandag en op de laatste zondag van de maand. Bij aankomst bleek ik niet de enige te zijn die gebruik maakt van deze speciale dagen. Het was druk. Volgens het vriendelijke personeel is het dat meestal wel op badkledingdagen.

Sauna voor beginners

Gewapend met een doorzichtig tasje, een flesje met water, 2 paar handdoeken, plattegrond, badjas en slippers daalde ik de trap af naar de mooie kleedruimtes. Eenmaal binnen, wees de weg zich van zelf. Eerst stond ik nog even wat onwennig te kijken. Maar na een douche glipte ik een Finse sauna in. Heerlijk!

Een bezoekje aan een sauna is zoveel meer dan in een warme ruimte zitten. Ik had helemaal niet verwacht dat mensen allemaal zo stil zijn! Heerlijk hoor! Mensen zitten er echt voor hun rust en ontspanning. Omdat kleine kinderen niet welkom zijn, kom je als moeder ook heerlijk tot rust. Na mijn eerste sauna was ik om. Met de plattegrond in de hand ging ik op ontdekkingstocht. Voetenbaden, Laconium, tepidarium…ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Super leuk om de verschillen per sauna te ervaren. En terwijl ik lag te relaxen, nam ik mij voor dat ik dit vaker ga doen. Gewoon omdat het onbeschrijfelijk ontspannend en rustgevend is.

Mijn TREATMENTS behandeling bij Veluwse Bron-GoodGirlsCompany

TREATMENTS Shinshiro

Maar naast dat ik een recordpoging sauna’s bezoeken wilde vestigen, kwam ik voor nog iets: de TREATMENTS Shinshiro behandeling. Deze productlijn had ik al getest en deze geur is mijn favoriet. Vandaar dat ik voor deze behandeling koos. Hij zou 50 minuten duren.

Nadat ik plaats had genomen op het behandelbank, werd mijn huid grondig gereinigd. Met de foam en warme doeken wat de behandeling bijzonder aangenaam maakt. Nadat mijn huid goed schoon was, volgde ook nog een massage. Terwijl ik luisterde naar ontspannen muziek en genoot van de massage met sutikku’s verdwenen de laatste restjes spierpijn van de griep. Als een herboren mens was ik klaar om weer naar huis te vertrekken. Naar de kinderen en mijn leven als moeder dat weer op mij wachtte. Maar niet zonder te genieten van het uitgebreide lunchbuffet.

Ik begrijp helemaal waarom zoveel mensen een dagje welness leuk vinden. Ik ben dan ook echt van plan om mijzelf vaker zo’n moment te gunnen. Ik weet nu dat er badkledingdagen zijn in verschillende resorts. Dat neemt voor mij in elk geval de drempel weg. Ik heb genoten van mijn TREATMENT en van de Veluwse Bron.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]